Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: docx, xlsx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2322
Mărime: 267.80KB (arhivat)
Publicat de: Smeralda Mazilu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Univ. Dr. Opreana Claudiu
UNIVERSITATEA „LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE STUDII MASTERALE BOLOGNA SPECIALIZAREA B7 – BĂNCI

Extras din proiect

Pentru estimarea rentablității solicitate de investitori pe piața de capital din România am ales să aplic modelul APT pe o perioadă de 10 ani pentru acțiunile S.C. Antibiotice S.A.

În acest fel propun un model de studiu APT care are cinci factori macroeconomici după cum urmează:

- Rata medie anuală a inflației care are o influență foarte mare în economiile emergente;

- Cursurile medii anuale de evoluție ale valutei Euro;

- Variația anuală a PIB-ului, un indicator relevant la nivel național;

- Rata șomajului;

- Rentabilitatea medie a pieței bursiere evaluată prin evoluția indicelui Bet C;

Rata rentabilității fară risc este dată de rata dobânzii de politică monetară, iar prețul accțiunii ATB este dat de cotația bursieră din 31 decembrie a fiecărui an analizat.

Capitolul 1.

Prezentarea SC Antibiotice SA

Compania Antibiotice este cel mai important producător român de medicamente generice. Misiunea Antibiotice este de a transforma tratamentele valoroase într-un mijloc mai accesibil de îmbunătăţire a calităţii vieţii oamenilor.

Portofoliul de peste 120 de medicamente acoperă o gamă largă de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrată astăzi pe medicamentele din clasele cardiovascular, antiinfecţioase, sistem nervos central şi tract digestiv.

Pe piaţa internă, Antibiotice se diferenţiază ca principal producător de medicamente antiinfecţioase şi singurul producător de substanţe active obţinute prin biosinteza (Nistatină).

Calitatea produselor Antibiotice este atestată de principalele forme de certificare: Good Manufacturing Practice pentru toate cele 8 fluxuri de fabricaţie, Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeană (COS) şi autorizaţia Food and Drug Administration (FDA) pentru producţia de Nistatină.

Cu peste 50 de ani de tradiţie în industria farmaceutică, Antibiotice este principalul producător de medicamente antiinfecţioase (singurul producător de cefalosporine injectabile). Compania este lider în producţia fizică de pulberi sterile pentru soluţii şi suspensii injectabile şi cel mai important producător de unguente, creme, geluri şi supozitoare.

În ultimii ani, urmând trendul de dezvoltare al pieţei farmaceutice româneşti, compania şi-a dezvoltat segmentul de produse cardiovasculare, preparate dermatologice şi sistem nervos central, completându-şi portofoliul complex ce conţine peste 120 de medicamente din 11 clase terapeutice.

Antibiotice este unul dintre cei mai importanţi exportatori români de medicamente, produsele sale fiind distribuite în peste 40 de ţari ale lumii. În 2008, compania număra peste 45 de parteneriate externe, fiind în continuare preocupată de extinderea pe noi pieţe de desfacere din Europa, Statele Unite ale Americii, Africa, Asia şi Statele CSI.

Existenţa autorizărilor şi certificărilor de calitate recunoscute pe plan internaţional au permis înregistrarea a peste 40 de produse marca Antibiotice pe aproape toate continentele lumii.

Deţinerea Certificatului de Conformitate cu Farmacopeea Europeană pentru substanţa activă Nistatina precum şi autorizarea Food and Drug Administration (FDA) pentru acelaşi produs au făcut ca Antibiotice să-şi păstreze poziţia a doua ocupată la nivel mondial pentru producţie de Nistatină.

1.1. Obiectul de activitate al firmei

• Fabricarea următoarelor produse şi grupe de produse:

- Produse obţinute prin procese de biosinteză: Nistatina;

- Produse injectabile (pulberi şi soluţii) în flacoane;

- Produse orale: capsule, comprimate;

- Produse de uz extern: unguente, creme, geruri, supozitoare ;

• Producerea de energie termică ;

• Producerea de aer comprimat ;

• Transporturi interne şi externe cu mijloace auto proprii;

• Prestări servicii.

1.2. Istoric

1955-1959 - În luna decembrie 1955 lua fiinţa prima companie farmaceutică din România şi din sud-estul Europei care producea penicilina descoperita de Alexander Fleming. La acea dată, compania purta numele de Fabrica Chimică nr. 2 Iaşi. Patru ani mai târziu, intra în funcţiune secţia de fabricaţie a streptomicinei şi începea producţia de unguente, creme şi supozitoare.

1960-1977 - Sunt dezvoltate fluxurile tehnologice de fabricare a substanţelor active (eritromicina, oxitetraciclina, tetraciclina, grizeofulvina, sinerdol, lizina). Antibiotice devine în această perioadă singurul producător de produse sterile pentru uz parenteral (injectabile) din România. Obţinerea în anul 1977 a autorizării acordate de organismul regulator american Food and Drug Administration pentru fluxul de Streptomicina deschide porţile pieţei internaţionale.

1977-1989 - În anii '80 Antibiotice exportă deja 50% din producţia realizată. Substanţele active fabricate la Iaşi deveneau astfel componenta de bază pentru o gamă largă de medicamente fabricate de producători atât din ţară cât şi de producători din întreaga lume. În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 44 de brevete de invenţii în domeniul farmaceutic şi au fost aplicate în procesul de fabricaţie circa 600 de inovaţii tehnologice.

1990 - Ca urmare a modificărilor survenite la nivel macroeconomic, conducerea companiei reorientează producţia de medicamente. În portofoliul firmei, produsele finite câştigă astfel locul principal, substanţele active fabricate în această perioadă fiind utilizate pentru dezvoltarea de noi forme farmaceutice. În scurtă vreme, se introduc în producţie peste 30 de produse farmaceutice care plasează compania joseană în topul producătorilor de antiinfecţioase din România.

Preview document

Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 1
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 2
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 3
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 4
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 5
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 6
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 7
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 8
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 9
Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA
    • Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA.docx
    • Modelul Multifactorial de Arbitraj la SC Antibiotice SA.xlsx

Ai nevoie de altceva?