Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3280
Mărime: 75.99KB (arhivat)
Publicat de: Cecil State
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA “VALAHIA” DIN TÂRGOVIŞTE FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA MANAGEMENT FINANCIAR BANCAR

Extras din proiect

Introducere

Creşterea complexităţii activităţii financiare a întreprinderii în contextul trecerii la economia de piaţă are profunde implicaţii în procesul de adoptare a deciziilor manageriale care obligă la abandonarea rutinei şi la utilzarea unor metode ştiinţifice bazate pe cunoaşterea realităţii, în vederea stabilirii legăturilor cauzale dintre fenomenele economice şi situaţia financiară.

Abordarea problemelor ce vizează activitatea financiar contabilă a întreprinderii prin prisma relaţiei cauza-efect impune studiul interdisciplinar al activităţii economice şi financiare, consumatoare de resurse, cu reflectare directă în performanţele financiare ale acesteia.

Varietatea şi complexitatea aspectelor legate de buna gestionare a trezoreriei întreprinderii creează un amplu câmp de analiză şi dezbatere pentru specialiştii şi practicienii domeniului, cu atât mai mult cu cât acest subiect priveşte în mod practic activităţile desfăşurate de toţi agenţii economici.

În perioadele de slăbire a pieţei financiare, de reducere a autofinanţării şi de creştere a inflaţiei, de limitare a creditului şi de creştere a ratei dobânzilor, devin tot mai relevante locul şi rolul pe care le are trezoreria în viaţa economică a unei entităţi economice.

Cei mai mulţi dintre utilizatorii informaţiei contabile sunt interesaţi de fluiditatea activităţii dintr-o întreprindere şi în special de capacitatea acesteia de a asigura o viteză de rotaţie corespunzătoare pentru lichidităţi. Unei asemenea solicitări nu poate să-i răspundă informaţia contabilă oferită de o contabilitate de angajamente şi axată în principal pe profit. În acest fel, se impune necesitatea exploatării informaţiei contabile, prin care să se cunoască fluxurile de trezorerie, acestea fiind corespondentul fluxurilor patrimoniale ce tranzitează întreprinderea, cu impact imediat asupra lichidităţilor.

Astfel, scopul principal urmărit în elaborarea acestui studiu de caz, a fost acela de a prezenta si analiza trezoreria unei întreprinderii industriale, cu aplicabilitate directă şi realistă asupra Societăţii Comerciale „Cromsteel Industries” S.A din Târgovişte prin elaborarea bilanțului financiar, bilanțului funcțional, tabloului de finanțare și situației fluxurilor de trezorerie.

Prezentare generală a Societăţii Comerciale CROMSTEEL INDUSTRIES SA

SC CROMSTEEL INDUSTRIES SA este constituită ca societate pe acţiuni cu capital integral privat şi funcţionează ca persoană juridică română, cu sediul în Târgovişte. La înfiinţare societatea a avut un capital social de 2.500 lei(ron), acesta fiind majorat în data de 16.07.2002 la 11.630.939 lei (ron), valoarea acestuia menţinându-se până în prezent.

Principala activitate a companiei o constituie “Producţia de metale feroase sub forme primare şi feroaliaje”-cod CAEN 2410.

Compania Cromsteel Industries Targovişte este o investiţie a grupului internaţional FAIT din Italia. Domeniul principal de activitate este producerea de bare şi ţevi circulare din oţel. În prezent compania îşi desfăşoară activitatea pe o suprafaţă de 100.000 de metrii pătraţi din care 30.000 de metrii pătraţi sunt folosiţi pentru producţie.

Societatea exportă 90 % din producţie în ţări precum: SUA, Canada, Anglia, Spania, Franţa, Germania, Olanda, Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Italia, Bulgaria, Turcia, Rusia, Ucraina, Taiwan, China şi Coreea, potrivit paginii de internet a Cromsteel Industries Targovişte. Compania produce peste 2.000 de tone lunar de bare circulare din oţel.

În România şi Europa de Est, Cromsteel este unic producător de bare de precizie destinate industriei hidraulice şi pneumatice şi industriei sistemelor lineare. Pe piaţa Europei de Vest principalii competitori ai companiei sunt: AISA CENTRO ITALIA, URANIE Franţa, STELMI SPA ITALIA, E.L.G ITALIA.

Clienţii companiei activează în domenii precum: automatizări, sisteme hidraulice şi pneumatice, producţia de roboţi, rulmenţi, echipamente pentru săli de sport, fitness, etc. Cromsteel Industries Targovişte a participat anul acesta la câteva târguri internaţionale: TATEF - Istambul, Turcia, Târgul tehnic internaţional - Plovdiv, Bulgaria, Târgul internaţional de echipamente hidraulice, pneumatice - Katowice, Polonia.

Preview document

Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 1
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 2
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 3
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 4
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 5
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 6
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 7
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 8
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 9
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 10
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 11
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 12
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 13
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 14
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 15
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 16
Studiu de caz - analiza trezoreriei întreprinderii Cromsteel Industries din Târgoviște - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Analiza Trezoreriei Intreprinderii Cromsteel Industries din Targoviste.doc

Ai nevoie de altceva?