Societatea comercială Viromet SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2560
Mărime: 124.50KB (arhivat)
Publicat de: Iasmina Scarlat
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Societatea Comercială VIROMET S.A. este una din întreprinderile chimice de referinţă ale industriei româneşti, cu o bogată tradiţie în domeniul chimiei.

1. Date de identificare a societăţii

Amplasare

2. Scurt istoric

Societatea Comercială SC VIROMET SA s-a constituit ca societate comercială pe acţiuni, în anul 1991, Hotărârea Guvernului României nr 1272 din 08.12.1990 prin preluarea unei părţi a patrimoniului Combinatului Chimic “VICTORIA”.

Combinatul Chimic ,,VICTORIA” a luat fiinţă în anul 1949, sub numele de ”Fabricile UCEA”.

Profilul iniţial, în conformitate cu contractul încheiat cu Societatea FEROSTAHL din Germania, a fost în domeniul producţiei de apărare - producerea pulberilor fără fum pe bază de nitroceluloză.

Pentru aceasta au fost puse in funcţiune fabricile de acid sulfuric, amoniac, acid azotic şi nitroceluloză. Primele instalatii au fost puse in fucnţiune în anul 1953.

Unitatea mai cuprindea o centrală termoelectrică de 9 MW, cu o producţie de abur de 72t/h, instalaţie de alimentare cu gaz metan, energie electrică, apă, canalizare şi alte instalaţii auxiliare.

Dezvoltarea combinatului până în anul 1960 a constat în punerea in funcţiune a unei linii de ingrăşăminte azotoase de capacitate redusa, prima de acest fel din ţară.

Dezvoltarea combinatului a continuat între anii 1960 ÷ 1965 prin punerea bazelor unui sector economic de activitate, având ca obiect de activitate chimizarea gazului metan în produse organice de sinteză şi anume : metanol, formol, răşini ureoformaldehidice, a intăritorilor pentru aceasta şi a hexametilentetraminei.

In perioada 1965 ÷ 1970 are loc o dezvoltare calitativă a sortimentelor aflate deja în producţia curentă a unităţii.

După anul 1970, s-a trecut la asimiliarea de produse noi, prin construirea unui sector de prelucrare a maselor plastice şi teflon (PTFE) şi a mai multor instalaţii pentru fabricarea răşinilor fenolformaldehidice, a alcoolului furfuridic şi a unor răşini furanice, a răşinilor alchidice, a biocizilor, a schimbătorilor de ioni, a sulfatului şi hidratului de hidrazină şi a paraformaldehidei.

Instalaţiile de amoniac, uree, azotat de amoniu, schimbători de ioni, hidrazină, alcool furfurilic, nitroceluloze, acid sulfuric, acid azotic, răşini alchidice, bicarbonat de amoniu au fost inchise atunci cand s-au dovedit a fi depaşite moral.

Producţia de metanol s-a dezvoltat permanent, fiind construite succesiv instalaţiile nr 1 apoi 2, 3 si 4, primele trei fiind ulterior oprite atunci când au devenit ineficiente.

Prin reorganizarea ce a fost realizată în 1990, sectorul producţiei de apărare, mai puţin instalatiile de nitroceluloza, acid azotic si acid sulfuric au fost separate, constituindu-se ca sucursală a Regiei Autonome Rompiro (în prezent SC PIROCHIM SA VICTORIA SA, Oraşul Victoria, din cadrul Companiei Naţionale ROMARM SA ).

După anul 1996 -1998 s-a realizat o diversificare a produselor Viromet prin punerea în funcţiune a unor instalaţii de fabricare pentru răşinii melaminice, a răşinilor ureo formaldehidice din clasa E1 de emisie a formaldehidei, a instalaţiei de obiecte sanitare din placi acrilice şi Instalaţia de fabricare metilal (1998).

Urmare a Hotărârii CSAT nr. 149 / 15.11.2001 şi HG nr. 191 / 2002 capacităţile industriale care au deservit Sectorul producţiei de apărare din cadrul VIROMET SA urmează a se dezafecta, în acest sens obţinându-se acordurile şi autorizaţiile corespunzătoare.

În data de 28 iunie 2002 SC VIROMET SA a fost privatizată prin cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni de către firma S.C. INTERAGRO S.A. BUCUREŞTI.

Preview document

Societatea comercială Viromet SA - Pagina 1
Societatea comercială Viromet SA - Pagina 2
Societatea comercială Viromet SA - Pagina 3
Societatea comercială Viromet SA - Pagina 4
Societatea comercială Viromet SA - Pagina 5
Societatea comercială Viromet SA - Pagina 6
Societatea comercială Viromet SA - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Societatea Comerciala VIROMET SA.doc

Te-ar putea interesa și

Planul de afaceri al societății SC Galmopan SA

1. PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII COMERCIALE GALMOPAN S.A. GALAŢI 1.1. Tipul firmei Societatea comercială GALMOPAN S.A. Galaţi a fost...

Managementul desfacerii produselor la Galmopan SA Galați

INTRODUCERE Lucrarea are ca scop studierea sistemului de management al desfacerii în sens teoretic şi în sens aplicativ, cu referire la situaţia...

Plan de afaceri pentru eficiența investițiilor - SC Petrumi SRL

Societatea Comerciala PETRUMI S.R.L. Hirlau este o societate cu capital integral privat, având statut de persoana juridica, inscrisa la Camera de...

Managementul Calității

Prefaţă Proiectul de faţă îşi propune să facă o analiză asupra Sistemului de Management al Calităţii pentru S.C Viromet S.A. Societatea işi are...

Studiu privind organizarea contabilității decontărilor cu personalul, asigurările sociale și protecția socială

INTRODUCERE Sistemul contabil actual reprezintă o realizare remarcabilă în ceea ce priveşte asigurarea informaţiilor necesare în procesul...

Fundamentarea și realizarea veniturilor bugetare la SC Antibiotice SA Iași

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. ANTIBIOTICE S.A. IAŞI S.C. Antibiotice S.A. Iaşi este unicul producător din România de antibiotice prin...

Managementul Performanței

Capitolul 1 Prezentarea organizaţiei 1 1 Date generale ale firmei Situată în zona centrală a României, Societatea Comercială VIROMET S A este...

Studiu de Fezabilitate SC Rompetrol Rafinare SA

Lucrarea reprezinta o analiza economico-financiara a companiei “Rompetrol Rafinare S.A.” pe baza situatiilor financiare din ultimii trei ani cu...

Ai nevoie de altceva?