Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3120
Mărime: 764.76KB (arhivat)
Publicat de: Eremia Szasz
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stihii Ludmila

Extras din proiect

1. Despre companie

Societatea pe Actiuni “Floare-Carpet” este o intreprindere specializata in producerea covoarelor jacquard dublu plus. Intreprinderea a fost fondata in anul 1978, iar la data 27 mai 1993 fiind transformata in societate pe actiuni.

Viziunea companiei - producerea covoarelor si articolelor de covoare din lina si lina pura de calitate superioara, competitive si accesibile la pret cerintelor cumparatorilor. Crearea unor desene unicale si imposibile de imitat sau copiat, dupa desene, colorite, dimensiuni. Utilizarea in compozitia covorului doar materie prima si materiale de provenienta naturala. Implicarea in activitatea intreprinderii a cadrelor tinere si specializate. Majorarea volumului vinzarilor prin majorarea satisfacerii cerintelor consumatorilor.

Misiunea companiei - crearea ambiantei placute, a unui interior generos, comoditate fina si un anturaj plin de viata in fiecare casa, indiferent de destinatia spatiului, fie locativ, individual, comercial, etc.Crearea conditiilor optime de munca pentru angajatii intreprinderii, asigurarea tuturor locurilor de munca cu inventarul, echipamentul necesar pentru indeplinirea obligatiunilor sale si majorarea productivitatii intreprinderii. Amenajarea locurilor de munca conform tehnicii securitatii, supravegherea m,ediului inconjurator. Angajarea in cimpul muncii a cadrelor tinere, specializate, cit si recalificare permanenta a cadrelor existente.

Principiile companiei:

Etica afacerilor - de a mentine un parteneriat sigur si reciproc avantajos, indeplinirea tuturor comenzilor consumatorilor indiferent de statutul clientului si de volumul vinzarilor, mentinerea concurentei loiale si utilizarea metodelor pozitive concurentiale pentru cucerirea pietei de desfacere, petrecerea negocierilor de la acelasi nivel.

Rentabilitatea - majorarea eficientei muncii, diminuarea cheltuielilor si eliminarea pierderilor, majorarea productivitatii, legalitatea functionarii intreprinderii.

Asigurarea calitatii - imbunatatirea continua a calitatii produselor, a calitatii serviciilor, a cunostintelor profesionale, modernizarii permanente a echipamentului, aprecierea furnizorilor si cumparatorilor conform indeplinirii conditiilor contractuale.

Covoarele cu marca “Floare-Carpet” SA apartin celei mai inalte clase a covoarelor jacquard dublu plus confectionate automat la razboie de tesut, avind asa caracteristici ca:

densitatea plusului: 520 000 fire/m2;

continutul de lina: 100% si 80%;

folosirea materiei prime naturale: lina spalata, alba-tigae, bumbac, in.

Ciclul tehnologic de producere a covoarelor reprezinta un proces finit, care include in sine fabricarea firelor de lina pura, lina si semilina; vopsirea lor; tesutul covoarelor; finisarea lor; ambalarea; marcarea si depozitarea.

In luna noiembrie 1992, Secretariatul International al Linii, acreditat la Londra, a conferit covoarelor de lina pura produse de intreprindere semnul International de calitate “WOOLMARK”, iar la finele anului 2005 - covoarelor din lina - “WOOLMARK BLEND”. Nivelul inalt de calitate a covoarelor si a articolelor de covoare cu semnul “WOOLMARK” si “WOOLMARK BLEND” largeste considerabil piata de desfacere.

“Floare-Carpet” SA a implimentat, in anul 1999, standardul international al calitatii ISO-9001, ce a fost utlerior certificat in anul 2001, de catre compania germana de Audit “TUV CERT” TUV Thuringen e. V.

In domeniul calitatii managementului, productivitatii si competitivitatii, “Floare-Carpet” SA a obtinut in anul 2000, Premiul International de Calitate “International Gold Star World Quality Commitment” Madrid 2000, in anul 2001 - Premiul International de Calitate “International Platinum Star Award for Quality” - Geneva 2001, in anul 2003 - Premiul International “International Quality Crown Award in Diamond” - Londra 2003.

Covoarele cu marca “Floare-Carpet” SA sunt apreciate de cumparatori si specialisti la expozitiile internationale specializate de covoare: Hannover (Germania), Atlanta, Las Vegas (SUA), Moscova, Sankt-Peterburg (Rusia), Kiev (Ucraina).

Preview document

Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 1
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 2
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 3
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 4
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 5
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 6
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 7
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 8
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 9
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 10
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 11
Analiza Riscurilor în Afaceri - Floare-Carpet SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Riscurilor in Afaceri - Floare-Carpet SA.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza riscurilor specifice întreprinderilor producătoare din Republica Moldova

Introducere Riscul reprezintă o probabilitate ca în limita informaţiilor disponibile sau previzibile, pe parcursul desfăşurării activităţii...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Model - Plan de managementul riscului

1.Obiective Acest document descrie cum se deruleaza activitatea de managementul ricului în cadrul proiectului/organizatiei <titlu proiect sau...

Managementul riscului în ferma Prod Anca

Riscul Riscul, în general, reprezinta posibilitatea aparitiei unui eveniment care sa prejudicieze activitatea întreprinderii. Într-o optica mai...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul Riscurilor în Afaceri

Ideea Riscului Dar ce este totuşi riscul? - Solomon (640-558 î.e.n.), unul din cei şapte înţelepţi ai Greciei Antice, să scrie: „Orice acţiune,...

Ai nevoie de altceva?