Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT

Proiect
8.7/10 (6 voturi)
Domeniu: Management
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3491
Mărime: 30.32KB (arhivat)
Publicat de: Romi-Giorgian Dinu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Albu Madalina

Cuprins

  1. Capitolul 1- Prezentarea generală a societăţii S.C RCD & RDS S.A.1
  2. 1.1 Elemente de identificare ale firmei SC RCS & RDS S.A .1
  3. 1.2 Scurt istoric.2
  4. Capitolul 2- Analiza mediului intern .2
  5. 2.1 Personalul.3
  6. 2.2 Evoluţia principalii indicatori economici.4
  7. Capitolul 3- Puncte Tari. Puncte Slabe.5
  8. Capitolul 4 –Analiza mediului extern.5
  9. 4.1 Clienţii RCS & RDS.5
  10. 4.2 Furnizorii RCS & RDS.6
  11. 4.3 Competitorii principali ai firmei SC RCS & RDS .6
  12. Capitolu 5- Oportunităţi. Ameninţări.7
  13. Capitolul 6- Matricea SWOT.8
  14. Capitolul 7- Strategia firmei.9

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

PREZENTARE GENERALA A SC. RCS & RDS SA

1.1 Elemente de identificare ale SC RCS & RDS SA

Denumire: S.C. RCS & RDS S.A

Sediul: Municipiul Bucureşti , Str: Dr. Staicovici , Nr.75

Forma juridica: Societate pe actiuni

Obiect de activitate: Activităţi de telecomunicaţii prin reţele de cablu

Sector de activitate: COD CAEN - 6110

RDS există încă din 1994, în peste 67 de oraşe din ţară, cu scopul de a vă oferi avantajul profesionalismului şi experienţei noastre.

RDS este o companie modernă cu o experienţă de peste 10 ani în furnizarea soluţiilor de telecomunicaţii şi care oferă servicii de calitate, adaptabile atât nevoilor dumneavoastră personale cât şi ale companiei dumneavoastră.

Pentru a putea beneficia mai uşor de serviciile noastre integrate de telecomunicaţii, ne-am unit şi am devenit o singură companie: RCS & RDS.

RDS este unul dintre cei mai importanţi furnizori privaţi de servicii integrate de comunicare din România şi compania cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniu.

RCS & RDS este unul dintre cei mai mari furnizori de televiziune prin cablu de pe piaţa est-europeană. De serviciile firmei beneficiază peste 1.200.000 de utilizatori din România, Slovacia şi Ungaria.

RCS & RDS şi-a câştigat premiul de cea mai valoroasă dintre tinerele companii datorită unei ascensiuni explozive în ultimii ani, a serviciilor de calitate, cât şi a numărului mare de abonaţi: aproape 2 milioane de utilizatori ai serviciilor de televiziune prin cablu sau satelit, telefonie şi internet.

Atât serviciile de telefonie, cât şi cele de Internet sunt oferite pe aceeaşi infrastructură, de fibră optică sau cablu.

RDS a investit în anul 2003 în infrastructură şi în calitatea serviciilor. Calitatea serviciilor pe care le oferă poate fi maximă doar bazându-se pe o infrastructură impecabilă. RDS a investit constant şi susţinut, împreună cu România Cable Systems, în realizarea reţelei naţionale proprii de comunicaţii. În prezent, reţeaua instalată şi funcţională măsoară peste 2500 km. Până la finalul anului 2003, a pus la dispoziţia clienţilor, o reţea măsurând mai mult de 3000 km.

RCS & RDS aduce premiera tehnologică în România: Fiber Link, prima reţea naţională de internet cu viteze metropolitane. Asftel, toţi abonaţii Fiber Link din România vor putea să “se vadă” în reţea cu ceilalţi abonaţi din alte oraşe, beneficiind în acelaşi timp de super viteze de transfer de până la 50 Mbps.

În prezent, această facilitate este disponibilă în 4 dintre principalele oraşe din România: Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Constanţa, urmând ca în următoarele aproximativ 2 luni de zile, aceasta să se extindă în alte 10 oraşe în care este prezent serviciul Fiber Link. Pe lângă accesul nelimitat la download-uri la nivel naţional, conţinut de divertisment, jocuri în reţea şi alte tipuri de conţinut multimedia de calitate, serviciul Fiber Link va facilita accesul la o serie de aplicaţii şi transferuri de fişiere la viteze locale, accesând servere locale, şi nu din internet.

Motto-ul firmei -“Servicii accesibile de o calitate care vă depăşeşte aşteptările!”

Viziunea firmei: “să fim prezenţi în fiecare casă şi în fiecare sediu de firmă”.

Misiunea firmei: “să oferim servicii multiple de comunicaţii”.

Obiectivul principal al firmei: “să creăm, împreună cu RCS, o platformă unică de servicii integrate de telecomunicaţii (Internet, comunicaţii, telefonie, televiziune) având ca suport reţele metropolitane de mare viteză şi o reţea regională de fibră optică”.

În 2003, firma s-a concentrat pe investiţii în reţeaua proprie şi în dezvoltarea serviciilor de comunicaţii de date şi voce, de acces şi conţinut Internet. Astfel firma se apropie din ce în ce mai mult de problemele fiecărui client în parte, căutând şi oferind soluţii din ce în ce mai bune. Contribuie prin aceasta la creşterea standardului de calitate al întregii pieţe de telecomunicaţii din România.

1.2 Scurt istoric

RCS & RDS este un important operator de servicii de telecomunicaţii din România. Compania a fost înfiinţată în 1994. Doi ani mai târziu, grupul RCS s-a consolidat şi a fost pregătit pentru noi investiţii.

Primul pas - în noiembrie 1998 când a fost achiziţionată prima reţea de cablu din Budapesta. Astăzi ocupă locul trei pe piaţa operatorilor de cablu din Ungaria. În perioada decembrie 1999 - ianuarie 2000 sunt cumpărate primele reţele de cablu şi în Slovacia, unde Slovakia Cable Systems (SCS), deţinută în proporţie de 95% de către RCS, este al doilea operator pe piaţa locală.

Tot în 1998 e înfiinţată România Data Systems (RDS), compania ce aparţinea grupului şi care este specializată în transmisii de date şi Internet; în prezent este lider al pieţei de profil din România. În aprilie 2000 este iniţiat proiectul de construire a unei reţele naţionale de fibră optică de mare capacitate (4.200 km), care a devenit între timp funcţională la nivel naţional şi metropolitan, în cele mai importante oraşe din ţară.

Odată cu anul 2001 încep lucrările de upgradare a reţelei de distribuţie, ceea ce permite introducerea pachetelor de programe diferenţiate. Tot din acest moment este disponibil serviciul Cable Link (Internet prin cablu TV) la un tarif neprohibitiv pentru persoanele fizice.

Aprilie 2002 este momentul în care grupul RCS & RDS achiziţioneaza primul operator de servicii Internet, TotalNet.

La 16 aprilie 2003 grupul lansează serviciul de telefonie RDS.Tel, care permitea apelarea (prin voce sau fax) a unor destinaţii internaţionale prin cartele preplătite, având la bază tehnologia modernă TDM (Time Division Multiplexing). Tot în aprilie 2003 grupul RCS & RDS anunţă preluarea unui alt operator de comunicaţii Terra Sat, ce deservea 150.000 de clienţi în Pitesti, Craiova, Turnu Severin şi Reşiţa.

Preview document

Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 1
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 2
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 3
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 4
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 5
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 6
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 7
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 8
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 9
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 10
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 11
Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza SWOT RCS RDS - Matricea SWOT.doc
  • Cuprins.doc

Alții au mai descărcat și

Politica promoțională a firmei Coca Cola

INTRODUCERE Această lucrare a fost realizată cu scopul de a analiza componenţa promoțională a mixului de marketing din cadrul companiei Coca-Cola....

Campanii de promovare a imaginii României

INTRODUCERE Cercetarea Imaginea României şi a românilor în Europa poate asigura o cunoaştere ştiinţifică a elementelor ce compun reprezentarea...

Management strategic la Dacia SA

INTRODUCERE "Managementul eficient creează viitorul, nu îl aşteaptă. Mai bine zis el acţionează, nu reacţionează" J. Keith Lounden Fiecare...

Publicitatea Online

INTRODUCERE Trăim în secolul vitezei, unde internetul a devenit rapid un un fenomen social mult mediatizat. Acesta a avut şi va avea un impact...

Tehnici de persuasiune folosite în promovarea imaginii de firmă

Introducere Această lucrare urmăreşte să aducă în atenţie necesitatea promovării imaginii de firmă, în special a firmei mici, prin utilizarea...

Managementul Schimbării

„Managementul este unul din factorii esenţiali care explică de ce o ţară este bogată sau săracă" (Richard Farmer) „Într-o lume în schimbare,...

Diagnosticul rentabilității la nivelul întreprinderilor românești

CAPITOLUL I. PREZENTAREA SC GENERALY CRYS TRANS SRL ȘI SC MUSCELEANCA A.M.C SRL 1.1 Obiect de activitate. Capital social Pentru a desfăşura...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Ai nevoie de altceva?