Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3709
Mărime: 456.62KB (arhivat)
Publicat de: Elena Susnea
Puncte necesare: 5
Facultatea de Administratie si Afaceri
Universitatea din Bucuresti, Bucuresti
Specializare: Administrarea Afacerilor
Este un studiu de caz - la alegere o firma si am analizat modelul lui Deal și Kennedy ,analiza SWOT și analiza stakehold-erilor, arborele decizional, modelele lui Fayol și Mintzberg, diagrama câmpului de forțe (Lewin).

Extras din proiect

I. Prezentarea firmei

a) Ca manager al Hotelului Wolkendorf, din localitatea Vulcan, județul Brașov, doresc să vă prezint principalele servicii pe care le deținem.

La Wolkendorf Biohotel ne ghidăm după principiile bio chiar și în bucătărie, așa că promovăm gastronomia locală cu rețete tradiționale din zona Brașovului. Aducem fiecare anotimp în bucătăria noastră prin adaptarea rețetelor la ceea ce ne oferă natura și piața locală.

Bucătăria noastră este aprovizionată cu alimente crescute natural, de la producători locali și distribuitori de încredere. Astfel, știm că avem cea mai bună carne, cele mai bune lactate și cele mai proaspete legume pentru a prepara felurile de mâncare semnate Wolkendorf Biohotel.

Wolkendorf Spa este, cu siguranță, unul din serviciile cele mai atrăgătoare pe care le oferim. Acesta s-a născut datorită faptului că am înțeles că, pentru a avea grijă de mediul înconjurător și pentru a putea dedica timp și energie unei asemenea misiuni, este absolut necesar ca mai întâi să avem grijă de noi. Cu alte cuvinte, generozitatea față de mediul înconjurător este posibilă dacă suntem generoși cu noi înșine, oferindu-ne posibilitatea de a atrage gânduri pozitive.

Ne dorim să aveți șansa de a vă relaxa, de a vă recăpăta energia pozitivă într-un ambient prietenos, cald, dedicat terapiei cu masaj, apă și sare.

Fie că este o conferință business, un eveniment corporate sau o nuntă, la Wolkendorf vei găsi decorul potrivit deoarece de fiecare dată dorim să creem momente memorabile. Cu o vastă experiență în industria ospitalității, suntem pregătiți din toate punctele de vedere să organizăm cu profesionalism orice fel de evenimente, de la conferințe de afaceri până la petreceri private. Hotelul mai dispune și de o sală de conferințe cu o capacitate de 35 de locuri. Restaurantul hotelului dispune de o capacitate de 250 de persoane.

Pe lângă aceste servicii, hotelul nostru dispune de 45 de camere duble, spațioase și primitoare, cu o priveliște care îți taie respirația, în care vă puteți caza în vacanțe. Dintre tipurile de camere pe care le deținem, avem la dispoziție: 3 Standard Double Room de19mp, 39 Superior Double Room de 22mp, 3 Deluxe Double Room de 27mp. Toate camerele sunt dotate cu băi proprii, tv, internet wi-fi, aer condiționat și minibar.

b) În ceea ce privește tipul de cultura organizațională, cea care predomină mai mul este cultura “munca si certitudine”, în care valorile și convingerile sunt îmbrațișate de fiecare angajat în parte, favorizând loialitatea, încrederea, onestitatea, comunicarea și cel mai important respectul față de mediu.

Wolkendorf, din grijă pentru natură și pentru peisaj, s-a dezvoltat armonios, alegând întotdeauna calea responsabilă de a face lucrurile și de a reda bucuria vacanței. Astfel, BIO-hotel a devenit pentru noi o etichetă pentru capacitatea de a utiliza resursele noastre într-o manieră sustenabilă, protejând mediul înconjurător prin acțiunile noastre. Pentru noi principiile BIO reprezintă un stil de viață după care au fost create toate serviciile. Credem că aceste valori contribuie la atmosfera tuturor călătoriilor, iar vizitatorii noștri rămân mereu cu o amintire frumoasă.

c) Hotelul Wolkendorf este condus de un manager general, care are în subordinea sa 4 departamente și mai exact 80 de persoane:

- Departamentul economic (5 persoane) - se ocupă cu partea economico-financiară a hotelului și a restaurantului;

Acesta este format din 5 angajați: 1 contabil, 2 casieri, 1 persoană care se ocupă cu aprovizionarea hotelului și 1 cu cea a restaurantului.

- Departamentul de cazare (20 persoane) - se ocupă cu administrarea hotelului (recepție, curățenie);

Acesta este compus din 2 compartimente: recepție și housekeeping, care dispun de 5 recepționeri ( 2 șefi de recepție, 3 recepționeri), iar în următorul lucrează 15 persoane: 2 guvernante ( întocmește orarul cameristelor, angajaților de la spălătorie, stabilește necesarul de produse pentru întreținere); 3 spălătorese, 10 cameriste.

- Departamentul de alimentație ( 40 de persoane) - se ocupă cu administrarea restaurantului;

Acesta este compus din 2 compartimente: restaurant și bucătărie. De sala restaurantului se ocupă 3 șefi de sală, care au în subordine fiecare câte 2 barmani, 6 opătari și 2 persoane care se ocupă de curățenia sălii. În bucătărie se află 2 șefi bucătari (unul pentru felurile principale și unul pentru deserturi) și 3 ajutori de bucătari pentru fiecare șef.

- Departamentul tehnic (5 persoane) - se ocupă cu montaje, reparații, supraveghere.

Acesta este compus din 2 electricieni, 1 instalator si 2 fochiști care se ocupă de centrala termică.

- Departament resurse umane ( 5 persoane)

- Departament de Marketing și IT ( 5 persoane)

Preview document

Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 1
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 2
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 3
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 4
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 5
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 6
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 7
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 8
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 9
Analiza unei societăți comerciale - structura organizațională - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza unei societati comerciale - structura organizationala.docx

Te-ar putea interesa și

Studiu privind Creșterea Eficienței Utilizării Resurselor Umane în Cadrul Organizatiilor

INTRODUCERE „Managementul resurselor umane reprezintă un complex de măsuri concepute interdisciplinar, cu privire la recrutarea personalului,...

Comunicarea organizațională - studiu asupra comunicării organizaționale în societatea Policolor

Introducere Motivaţia subiectului. Structura lucrării Această lucrare îşi propune, prin procedee precum descrierea, caracterizarea şi analiza,...

Analiza statistico economică la o societate comercială

Statistica este ştiinţa care studiază fenomenele din societate din punct de vedere cantitativ, cu scopul obţinerii unor informaţii relevante în...

Managamentul calității

Introducere Calitatea poate fi definita ca un ansamblu de proprietati si caracteristici ale unui produs sau serviciu, care ii confera acestuia...

Analiza influenței mediului extern asupra companiei SC Biofarm SA

MEMORIU JUSTIFICATIV Vremurile in care traim sunt caracterizate, poate mai mult decat cele trecute, prin complexitate si dinamism, in deplina...

Prezentarea Firmei Danone România

Capitolul 1. Descrierea firmei 1.1. Istoric Danone România Compania Danone România face parte din Grupul Danone (care detine 65% din capitalul...

Interdependența mediului intern și extern în dezvoltarea unei organizații de succes în baza BC Victoriabank SA

Introducere Actualitatea temei. Într-o lume din ce în ce mai globalizată, în care consumatorii deţin o putere tot mai mare şi îşi schimbă...

Veniturile și cheltuielile înregistrate și analizate prin prisma contabilității financiare și contabilitatea de gestiune la SC Artego SA Tg-Jiu

ARGUMENT Contabilitatea financiară a cheltuielilor şi veniturilor este organizată având la bază concepţia dualistă. În consecinţă, ea are ca...

Ai nevoie de altceva?