Caiet de practică - Avon

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 8027
Mărime: 1.45MB (arhivat)
Publicat de: Daciana Stoian
Puncte necesare: 8
Universitatea "Dunarea de Jos'', Facultatea de Stiinte Economice, Galati

Extras din proiect

I. Prezentarea Firmei

Scurt Istoric

Povestea Avon incepe in urma cu 120 de ani, cand fondatorul sau David McConnell, un vanzator de carti pe atunci, a descoperit ca parfumurile de trandafiri pe care le oferea erau motivul pentru care oamenii ii cumparau cartile. Intuind oportunitatea unei noi afaceri, McConnell a fondat in anul 1886, California Perfume Company, la New York. In anul 1939 compania a fost denumita Avon, dupa numele raului care curge in Stratford-Upon -Avon, taramul natal al lui Shakespeare.

Femeile au vandut produse Avon inca din 1886, cu 34 de ani inainte de a castiga in SUA dreptul de a vota. Primul Reprezentant a fost doamna P.F.E. Albee. Intr-o perioada in care rolul femeii era acela de a avea grija de casa, de a raspunde la usa si nicidecum de a “deschide” usi, doamna Albee era o avangardista: cea care a consacrat termenul Lady Avon si prima care a pus bazele sistemului de vanzare directa, pe care acum il folosesc milioane de Reprezentanti din intreaga lume.

Primul set de parfumuri produs a fost Little Dot Perfume Set care includea cinci arome: Violet, White Rose, Heliotrope, Lily-of-the-Valley si Hyacinth. Inca din prima zi a fondarii companiei a fost impus principiul garantiei de 100% care presupunea returnarea produselor in cazul in care clientii erau nemultumiti de acestea si inapoierea sumei platite.

In 1887 au fost construite primele laboratoare de cercetare in Suffern, New York. Desi laboratoarele Avon au trecut prin schimbari majore de atunci, calitatea si atentia aratata produselor au ramas neschimbate. Gama de produse a fost marita pentru a veni in intampinarea nevoilor diverse ale femeilor. In aceeasi perioada au fost lansate rujurile Rose Pomade si pudra Sweet Sixteen.

In 1914 a fost deschisa prima filiala internationala in Montreal, Canada. Productia incepe in anul urmator. In acelasi an gama de produse a fost largita cu produse speciale, destinate copiilor. Little Folks Gift Set a fost primul set de parfumuri pentru copii, iar designul sau original a fost realizat de unii dintre cei mai de seama desenatori pentru copii.

In perioada de varf a anilor ’20 compania isi dubleaza vanzarile la 2 milioane de dolari. Numarul Reprezentantilor ajunge la 25.000, iar compania isi muta sediul central in 114 Fifth Avenue, printre zgarie-norii din Manhattan. Incep sa fie vandute primele produse sub denumirea Avon: o periuta de dinti, talc si un set de ingrijire personala.

In anii ’30, in timpul crizei economice Avon a continuat sa creasca deoarece a mizat pe promovarea femeii, pe rolul si posibilitatea ei de afirmare sociala si profesionala.

Avon a poposit in 1954 in America Latina, alegand Venezuela drept locul unde se va dezvolta una din cele mai puternice piete Avon din lume. Numai in Brazilia numarul Reprezentantilor companiei depaseste 1 milion.

Avon devine in 1982 prima companie straina intampinata cu ospitalitate in China. In ciuda legilor care inteziceau vanzarile directe, Avon a depasit barierele culturale. Au fost deschise Beauty Boutiques si Beauty Counters care au apropiat modelul de vanzare de cel din domeniul de retail. In 2005 cand guvernul chinez se pregatea sa accepte vanzarile directe, Avon a fost singura companie invitata sa testeze aceasta metoda in Beijing, Tianjin si in Provicia Guangdong.

La 4 septembrie 1997 se infiintează AVON ROMANIA.

Prima comandă se inregistrează în decembrie 1997.

Incepînd cu anul 2002 AVON COSMETICS ROMANIA primeste premii pentru activitatea deosebita în zona Europa Centrala şi de Est:

- Premiul de Excelenta pentru lansari si promovare de Parfumuri în Europa Centrala si de Est.(2002)

- Premiul pentru Customer Growth acordat de Avon Global. (2002)

- Premiul pentru cea mai dinamica crestere a produselor de ingrijire a tenului în Europa Centrala si de Est (2004)

In 2005 la New York, Fragrance Foundation acorda parfumului Today Tomorrow Allways premiul “Fragrance of the Year”, pentru categoria Women’s Private Label/Direct Sell, cea mai inalta distinctie acordata inovatiilor in domeniul parfumurilor.

Avon a inteles ca o comunicare interculturala nu este posibila decat in masura in care cele doua sau mai multe culturi implicate sunt orientate catre un scop comun. De aceea Avon a venit in intampinarea nevoilor diferite ale natiunilor, impunand o a treia cultura, aceea a respectului fata de valori, norme si cutume. Asa a reusit sa castige milioane de clienti din peste 100 de tari.

In prezent Avon opereaza in peste 100 de tari prin intermediul a peste 5 milioane de Reprezentanti. Avon este lider mondial in vanzarea directa de produse si accesorii de frumusete.

Magazinul acestora se numeste BROSURA AVON. La fiecare patru saptamani aceasta se reinnoieste, avand in medie 20 produse noi si o structura diferita de oferte. Persevereaza in obtinerea unor produse inovatoare, prin exploatarea unor tehnologii avansate si oferirea unei valori ridicate, fiind adesea primii pe piata in privinta tehnologiei de fabricatie.

In lume Avon vinde mai multe parfumuri decat orice alta companie, iar majoritatea femeilor folosesc lac de unghii Avon. Toate produsele Avon sunt sustinute de garantia satisfactiei de 100% - un avantaj pe care nu il ofera nici o alta marca de produs cosmetic.

Obiectul de activitate

AVON COSMETICS ROMANIA este o filiala a AVON INTERNATIONAL si este o companie producatoare si distribuitoare de produse cosmetice in sistemul de vanzari directe prin cei 90 000 de reprezentanti pe care ii are în Romania.

Activitatea companiei se încadrează in sfera industriei cosmeticelor.

Conform unui studiu de piata realizat de SYNOVATE in anul 2003, după 5 ani de activitate pe piata romaneasca, marca AVON ocupa locul patru în TOP 30 HIGH IMPACT BRANDS in Romania, dupa marci precum Coca-Cola, Ariel şi Philips.

In 2004, Avon a fost ales in topul celor mai puternice 10 branduri pentru al doilea an consecutiv, conform unui studiu efectuat pentru revista Biz de catre Synovate Romania. Scopul studiului a fost sa afle care sunt brandurile cu cel mai mare impact printre români. Brandurile au ocupat locurile in top 10 tinandu-se cont de recunoastere spontana, preferinta si performanta.

Mai mult, in topul celor 10 branduri de impact Avon este singurul brand de produse cosmetice si de frumusete. Printre respondentii feminini cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani, Avon s-a clasat pe locul 4 după Ariel, Colgate şi Coca Cola, si a fost cel mai bine pozitionat brand de cosmetice surclasand atat L’Oreal cat si Dove.

Preview document

Caiet de practică - Avon - Pagina 1
Caiet de practică - Avon - Pagina 2
Caiet de practică - Avon - Pagina 3
Caiet de practică - Avon - Pagina 4
Caiet de practică - Avon - Pagina 5
Caiet de practică - Avon - Pagina 6
Caiet de practică - Avon - Pagina 7
Caiet de practică - Avon - Pagina 8
Caiet de practică - Avon - Pagina 9
Caiet de practică - Avon - Pagina 10
Caiet de practică - Avon - Pagina 11
Caiet de practică - Avon - Pagina 12
Caiet de practică - Avon - Pagina 13
Caiet de practică - Avon - Pagina 14
Caiet de practică - Avon - Pagina 15
Caiet de practică - Avon - Pagina 16
Caiet de practică - Avon - Pagina 17
Caiet de practică - Avon - Pagina 18
Caiet de practică - Avon - Pagina 19
Caiet de practică - Avon - Pagina 20
Caiet de practică - Avon - Pagina 21
Caiet de practică - Avon - Pagina 22
Caiet de practică - Avon - Pagina 23
Caiet de practică - Avon - Pagina 24
Caiet de practică - Avon - Pagina 25
Caiet de practică - Avon - Pagina 26
Caiet de practică - Avon - Pagina 27
Caiet de practică - Avon - Pagina 28
Caiet de practică - Avon - Pagina 29
Caiet de practică - Avon - Pagina 30
Caiet de practică - Avon - Pagina 31
Caiet de practică - Avon - Pagina 32
Caiet de practică - Avon - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica - Avon.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?