Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry

Proiect
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 44 în total
Cuvinte : 12271
Mărime: 2.27MB (arhivat)
Publicat de: Roberta Cristian
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. 1 Scurt istoric al Metro Cash&Carry 3
  2. 2 Dimensiunile pietei de retail 7
  3. 2.1 Evolutia pietei de retail in lume 7
  4. 2.2 Cota de piata in Romania pentru piata de retail 9
  5. 2.3 Structura pietei 14
  6. 3 Caracteristicile si dinamica pietei  Bucuresti 15
  7. 3.1 Caracteristici generale 15
  8. 3.2 Analiza principalilor actori pe piata de retail Carrefour si Cora 17
  9. 3.3 Profilul clientilor 19
  10. 3.3.1 Segmentarea consumatorilor 19
  11. 3.3.2 Obiceiurile cumparatorilor 22
  12. 3.3.3 Tipurile de produse achizitionate 24
  13. 3.4 Piata potentiala 26
  14. 4 Perspectiva de dezvoltare a pietei întreprinderii 29
  15. 4.1 Ritm accentuat pentru piata de retail 29
  16. 4.2 Tendinte in dezvoltarea canalelor de distributie 30
  17. 4.3 Accelerarea concentrarii in retail 33
  18. 4.4 Bucurestiul, cea mai mare piata de retail din Romania 38
  19. 5 Bibliografie 39
  20. 6 ANEXE 40

Extras din proiect

1 Scurt istoric al Metro Cash&Carry

In istoria marelui concern METRO Group, anul 1964 reprezinta anul fondarii companiei METRO Cash&Carry de catre Otto Beisheim la Muhlheim-Ruhr in apropiere de Dusseldorf, Germania. Primul magazin bazat pe sistemul cash&carry repre-zenta un nou mod de vanzare promovat de catre firma, prin care comerciantii se puteau aproviziona cu marfa platind cash. Succesul acestui nou tip de vanzare se datoreaza atat caracteristicilor si facilitatilor ce le oferea sistemul, cat si perioadei de crestere economica, specifica anilor 60. Politica dezvoltata de firma se axa in principal pe satisfacerea nevoilor clientilor, promovand produse de calitate superioara la preturi avantajoase. Autoservirea si disponibilitatea produselor in timp util sunt alte caracteristici de baza ale sistemului, oferindu-le clientilor posibilitatea compararii ofertei si alegerea personala. Dezvoltarea economica a Germaniei in aceasta perioada, exprimata si prin existenta a numeroase firme de marime mijlocie cu putere suficienta de cumparare, ii confera noului sistem un mediu optim de dezvoltare. Pozitia de leader cucerita pe piata germana coduce firma spre o revizuire a strategiilor, o reorientare prin diversificare pe piata externa. Obiectivul strategic vizat s-a concretizat in anul 1971 prin patrunderea pe pietele vestice cu potential financiar Austria, Franta si Danemarca, unde firma a promovat sistemul cu succes.

La fel ca si in cazul Germaniei, reactiile au fost pozitive, deoarece noul mod de vanzare era adaptat pietelor locale si stimula intr-un mod indirect activitatea zonala a comerciantilor. Expansiunea firmei continua in anul urmator, reusind sa se adapteze la exigentele si cerintele pietei italiene, care se deosebea de cele anglo-saxone prin reticenta si conservatorism. La inceput rezervate, firmele si clientii s-au adapatat la noul sistem, constientizand importanta si facilitatile sistemului cash&carry.

Perioada imediat urmatoare s-a caracterizat printr-o criza si o incertitudine economica, datorata socului petrolier ce a generat explozia preturilor materiilor prime. Firma a adoptat in aceasta conjunctura o strategie de diversificare locala a filialelor, renuntand la creearea unor noi piete. Nesiguranta si instabilitatea economica s-a continuat pana la inceputul anilor90, perioada de redefinire a raporturilor economice dintre state, in special intre cele cu o economie axata spre perioada de tranzitie, dar si cele cu obiective de integrare in Uniunea Europeana. Noul context economic mondial ii confera firmei prilejul relansarii expansiunii spre pietele estice, care detineau un potential real  trecerea spre economia de piata. Turcia si Ungaria au reprezentat urmatoarele doua tari vizate de firma in drumul cuceririi pietelor estice, primele cu economii marcate de tranzitie, dar cu un real potential si cu o flexibilitate la noutatile vestice. Desi numarul filialelor create in aceste zone nu este semnificativ, strategiile viitoare ale firmei sunt optimiste si incearca o continua adaptare la potentialul pietelor.

In istoricul firmei, anul 1996 a insemnat si o noua etapa in extinderea pietelor prin inaugurarea magazinelor tip cash&carry in Romania si China, doua piete la fel de instabile economic si imprevizibile. Succesul ulterior inregistrat pe piata romaneasca se datoreaza in special mediului economic capabil sa se adapteze noului sistem, dar si culturii locale, ce pune accentul pe calitatea si prestigiul firmei. Tot in aceasta perioada s-a produs si fuziunea companiilor de retail Asko Deutsche Kaufhaus AG, Kaufhof Holding AG, Deutsche SB-Kauf AG, fiecare din ele cu o bogata traditie in domeniul vanzarilor, cu METRO Cash&Carry a condus la infiintarea concernului METRO AG sau Metro Group. In acelasi an, actiunile companiei au fost cotate la piata bursiera-DAX cu o capitalizare de piata de 12,07 milioane DM, aflandu-se printre cele mai mari companii evaluate pe piata bursiera din Germania.

Un tip asemanator de comert cash&carry, bazat pe structura si caracteristicile firmei METRO, se desfasura simultan in Olanda, Belgia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Maroc, Grecia, Polonia si Cehia, insa sub denumirea de makro. Firma olandeza ce isi desfasura activitatea din anul 1968, promoveaza comertul ce avea la baza caracteristicile sistemului Metro, cu deosebirea ca vanzarile erau de dimensiuni mai mari, iar preturile negociabile se axau pe principiul licitatiei.

In anul 1997 activitatile MAKRO Cash&Carry au fost preluate de catre METRO AG, astfel incat cash&carry inseamna atat METRO cat si MAKRO, avand o conducere la nivel de grup in intreaga lume. Noua configuratie a concernului presupune existenta a patru specializari : Cash&Carry, Food, Nonfood si Magazine universale, fiecare dintre ele avand o specializare distincta si un lant de magazine specifice.

Importanta fiecarei divizii in parte, cat si sistemul de decizii adaptat mediului in care activeaza, conduc la o organizare eficienta a intregului concern.

METRO si MAKRO axate pe vanzarea produselor alimentare si nealimentare in 21 de tari, insumeaza peste 360 de magazine, si detine o pozitie de leader de piata in sistemul cash&carry.

Sistemul Food cuprinde reteaua de supermarket-uri EXTRA din Germania si segmentul hypermarket leader pe piata Germaniei si a Poloniei, REAL, cu un numar de 773 de magazine in 3 tari.

Preview document

Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 1
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 2
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 3
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 4
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 5
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 6
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 7
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 8
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 9
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 10
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 11
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 12
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 13
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 14
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 15
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 16
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 17
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 18
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 19
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 20
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 21
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 22
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 23
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 24
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 25
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 26
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 27
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 28
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 29
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 30
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 31
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 32
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 33
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 34
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 35
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 36
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 37
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 38
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 39
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 40
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 41
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 42
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 43
Caracterizarea pieței - Metro Cash&Carry - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • Caracterizarea Pietei - Metro Cash Carry.doc

Alții au mai descărcat și

Metro Cash&Carry România SRL

PREZENTAREA SOCIETATII METRO CASH&CARRY. 1.1. SCURT ISTORIC. Compania METRO a fost fondata in anul 1964 in Muhlreim Ruhr Germania de catre Otto...

Studiu de Caz Selgros

CAPITOLUL 1. Prezentarea generală a firmei 1.1. Date de identificare 1. Denumire: S.C. ,, SELGROS CASH & CARRY’’ S.R.L. Braşov; 2. Sediul –...

Proiect practică - SC Kaufland SCS

1.Prezentare generală DENUMIREA FIRMEI: S.C. KAUFLAND S.C.S NUMǍR DE INREGISTRARE: FORMA JURIDICĂ : Subscrisă Kaufland , persoană juridică de...

Analiza resurselor umane la firma SC Penny SA

1.INTRODUCERE Omul este o fiin ţ ă socială a cărui existenţă dominantă în progresul civilizaţiilor se datorează tocmai acestui fapt. Dacă am...

Management Strategic Metro Cash&Carry

CAPITOLUL I –INTRODUCERE Din ce în ce mai mult şi în cele mai diverse situaţii se vorbeşte despre marketing ca fiind o schimbare de concepţie la...

Metro Cash&Carry Suceava

Istoric Metro Cash & Carry România Metro Cash & Carry România este o parte integrantă a METRO Cash & Carry International - lider mondial în...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Strategii de Dezvoltare a Resurselor Umane în Cadrul Companiei Metro

Politica de personal a companiei presupune încurajarea dezvoltării profesionale, comunicare activă, respectarea valorilor de corporaţie, şi nu în...

Te-ar putea interesa și

Relația dintre logistică și marketing

1.Interfata dintre logistica si marketing La inceputul secolului, a fost o perioada cand functiunile grupate astazi sub denumirea de logistica...

Formarea ofertei de piață a SC Metro Cash and Carry România SRL

INTRODUCERE Se spune că e inutil să oprești scurgerea timpului și că cel mai bine este să înveți să mergi în aceeași direcție cu el. Succesul...

Analiza SWOT a centrului comercial Metro Cash&Carry - Galați

1. Prezentarea firmei Metro la nivel internaţional şi naţional 1.1. Scurt istoric al concernului Metro AG Anul 1964 reprezintă anul fondării...

Carrefour

SCURT ISTORIC Compania ‘’CARREFOUR’’ a fost fondata in anul 1959 in Franta de catre familiile Fournier si Defforey. In anul 1960 se deschide...

Plan de marketing Metro Cash Carry Suceava

INTRODUCERE Despre METRO CASH & CARRY Compania METRO a fost fondata in anul 1964 in Muhlreim Ruhr Germania de catre Otto Beisheim acesta...

Ai nevoie de altceva?