Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2323
Mărime: 97.94KB (arhivat)
Publicat de: Elvira Alexandru
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZAREA MANAGEMENT

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. 1. Prezentarea generală a societăţii 4
  3. 2. Forme de MUDA constatate în societatea IACOBS.L.T.D. 4
  4. 3. Scheme și direcţii de ameliorare 7
  5. CONCLUZII 12
  6. BIBLIOGRAFIE 13

Extras din proiect

INTRODUCERE

Activitatea de distribuţie a stăpânit o rapidă dezvoltare încă de la revoluţia industrială, la ora actuală transformându-se în una dintre activităţile cele mai energice. Așadar, distribuţia posedă rolul de mediator între consum şi producţie, garantând realizarea activităţii producătorului şi dobândirea mărfii de către consumator pentru a-i satisface nevoia.

În sensul acesta, este nevoie de o remodelare a întregului proces de distribuție, o repartizare a funcțiilor şi sarcinilor ce îi revin, de punere la dispoziția consumatorului final a serviciilor și bunurilor dorite.

Compania analizată în cadrul prezentului studiu de caz este una cu capital întreg românesc, care se află pe actuala piață a distribuitorilor de băuturi de peste 14 ani. În decursul existenței S.C. IACOBS.L.T.D. a întâmpinat ascendențe și descendențe, însa acestea nu au îngreunat dezvoltarea continuă a firmei pentru a garanta clienților săi o ireproşabilă calitate a bunurilor şi serviciilor, în tandem cu nevoile de calitate impuse.

La ora actuală, companiei IACOBS.L.T.D. îi este necesară o reconcepere a strategiei globale de distribuție, lucrul acesta fiind şi unul dintre cauzele alegerii acestei societăți pentru analiză. Poziția economico-financiară recentă a obligat cerințe novative distribuitorilor şi comercianților, lucru cu urmări şi în interiorul companiei. În consecință, cu mai puține costuri (financiare, materiale, informaționale), IACOBS.L.T.D a fost nevoită să împlinească o cerere aproximativ la fel de mare precum cererea din perioada dinaintea crizei economice. Așadar, firma are nevoie de o substanțială îmbunătățire a calității / valorii politicii de distribuție exercitată la ora actuală.

Îmbunătățirea aceasta va duce la eficacitatea activității de distribuție, la diminuarea costurilor suplimentare şi la maximizarea per total a companiei. Prezentul referat dezbate tipurile de MUDA constatate în cadrul companiei IACOBS.L.T.D. şi eventualele posibilităţi de rezolvare a acestora.

1. Prezentarea generală a societăţii

Societatea IACOBS.L.T.D.. a fost înființată în 1995, având sediul social în localitatea Iaşi, județul Iaşi. Domeniu de activitate al companiei îl reprezintă comerțul cu ridicata al băuturilor, în modul acesta, putem afirma că distribuția reprezintă câmpul de activitate peste care se focalizează politica companiei de marketing.

Dacă în momentul înființării, în anul 1995, compania avea un număr foarte mic de angajați, mai exact 3, la ora actuală a crescut numărul personalului ajungând la un număr de 12 angajați cu contract de muncă legal. Numărul angajaților din firma IACOBS.L.T.D. a avut o evoluție ascendentă, în anumiți ani cu scăderi (2003, 2008 şi 2009) în 2006 înregistrându-se cel mai mare număr al angajaților: 15 persoane.

Societatea pune la îndemâna largului public produse de calitate precum: răcoritoare, băuturi alcoolice, produse de tip food şi conserve. Serviciile și produsele firmei IACOBS.L.T.D.. sunt destinate pieței din țara noastră, mai ales regiunii de nord-est.

Încă tânără ca societate, IACOBS.L.T.D. a izbutit să se remarce pe piață grație profesionalismului de care dau dovadă angajații, a modalității de tratare a calității produselor oferite şi a clienților. Identificarea problemelor clienților proprii ajută firma IACOBS.L.T.D. să îmbunătățească calitativ propria politică de distribuție şi să o aclimatizeze la cerințele pieței şi a actualului mediul concurențial.

În conjunctura actualei economii de piață, societatea IACOBS.L.T.D. se confruntă cu o serie de dificultăți cu privire la activitatea sa principală.

2. Forme de MUDA constatate în societatea IACOBS.L.T.D.

În vederea înțelegerii pierderilor cu care IACOBS.L.T.D. se confruntă la ora actuală este necesară o amănunțită prezentare a sistemului de distribuție exercitat în cadrul companiei.

Ca distribuitor unic, societatea IACOBS.L.T.D. primeşte lunar promoții de la companiile producătoare, pe acestea fiind obligată să le ofere clienților, în locațiile şi magazinele unde sunt distribuite, în modul acesta fiind direct supervizați de către furnizori.

Ca număr de agenți de vânzări sunt opt, împărțiți astfel: 4 pe Iaşi, 2 pe Paşcani şi Târgul Frumos şi 2 Vaslui. De obicei, dimineața au loc ședințe de vânzări, după 9.30 agenții plecând pe traseu. În ciuda faptului că programul fix este până la ora 18.00, se poate ivi cazul ca acesta să se prelungească în cazul în care respectivul agent nu şi-a terminat toți clienții de vizitat de pe traseul din acea zi.

Bibliografie

1. Florea, N., Supply Chain Management, suport de curs, Iaşi, 2013

2. http://www.firme.info/iacobsltd-srl-cui7296982/, accesat la 04.01.2014

3. http://www.datasmart.ro/firme/7296982-iacobsltd-srl , accesat la 04.01.2014

Preview document

Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 1
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 2
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 3
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 4
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 5
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 6
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 7
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 8
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 9
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 10
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 11
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 12
Constituire și ameliorare MUDA în cadrul SC Iacobs LTD SRL Iași - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Constituire si Ameliorare MUDA in Cadrul SC Iacobs LTD SRL Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Externalizarea Serviciilor în Domeniul Apărării

Armatele naţionale cunosc ample fenomene şi procese de schimbare: trecerea de la armatele de masă şi/sau mixte la cele de profesionişti;...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?