Evaluarea unei Idei de Afaceri

Proiect
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 4694
Mărime: 50.94KB (arhivat)
Publicat de: Gregorian Florea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariana Prediscan
Plan de afaceri intocmit pentru a evalua sustenabilitatea unei idei de afaceri.

Extras din proiect

Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul principal de a se evalua viabilitatea unei idei de afaceri.Ideea de afaceri se refera la inchiriera unui spatiu comercial de aproximativ 15 mp în compexul studenţesc, spaţiu în care urmează să se desfasoare activitaţi comerciale de vanzare-cumparare de cadouri şi suveniruri.

Resursele necesare pentru demararea afacerii au fost apreciate la 34.000 RON, dintre care o suma de 20.000 RON, neputand fi acoperita de mine si asociatul meu, va fi împrumutată de la o bancă sub forma unui credit personal(nefiind o suma foarte mare).

În urma previziunilor realizate pe o perioadă de doi ani, rezultă că ideea de afaceri este viabilă, investitia initială putand fi recuperată intr-un timp relativ scurt.

Persoanl, ma consider un factor imprtant în succesul acestei afaceri, deoarece voi absolvi în curand sectia de Managementul Firmei, de unde consider ca am dobandit suficiente cunstinte pentru a-mi demara propria afacere si voi fi de asemena susţinută de numeroasele training-uri la care am participat în activitaţile mele extracuriculare şi de bunul gust în materie de cadouri pe care mi s-a spus ca-l posed

Rezultatele estimate pentru această afacere vin să susţină faptul că ideea de afacere este una viabilă, cu mari şanse de reuşită în viitor dacă se va realiza în complexul studenţesc.

1. AFACEREA

1.1 Firma

Eu, Raluca Arion,impreuna cu un foarte bun amic si fost coleg de liceu, Ovidiu Poenar intenţionam să înfiinţam în Timişoara o societate cu răspundere limitată care sa aiba ca obiect de activitate comercializara produselor gen suveniruri sau cadouri, avand raportul calitate-preţ favorabil statutului de student, statut pe care încă îl mai avem si îl cunoastem destul de bine:P

Stocarea şi vanzarea acestor produse se intentioneză a se desfaşura intr-un spaţiu de aproximativ 15 mp, închiriat în complexul studenţesc.

Pentru început, afacerea se va desfăşura doar în acest spaţiu, iar motivele pentru care consideram ca această afacere va avea succes sunt următoarele:

- Voi absolvi în curand sectia de Managementul Firmei din cadru Facultaţii de Ştiinţe Economice, de unde consider ca am dobandit suficiente cunostinte pentru a-mi începe propria mea mica afacere

- Lipsa unui magazin specializat pentru cadouri sau suveniruri în complex va face ca succesul acesti idei sa fie garantat

- Mizand pe produse de o calitate cat mai ridicată, dar totusi avand mereu în vedere ca respectivele produse se adresează buzunarelor unor studenţi, magazinul va fi cel putin bine cotat într-un timp scurt, lucru ce va conduce la succesul afacerii.

1.2 Domeniul de activitate

Firma urmează să aibă ca obiect principal de activitate comercializarea produselor gen cadouri sau suveniruri şi consider că expunerea şi vanzarea unor produse accesibile ca preţ, dar în acelaşi timp finuţe si draguţe, pe de o parte, dar şi amuzante, pe de alta parte, într-un spatiu exact în complexul studenţesc vor face din această ideea o afacere prosperă in Timişoara.

1.3 Obiectivele

Magazinul comercial intenţionează să se impuna pe piaţa timişoreană prin comercializarea unor produse de calitate , dar în acelaşi timp la un pret redus,produse ce pot face obiectul unor cadouri draguţe, amuzante, rautacioare(în functie de ceea ce caută studentul) sau unor suveniruri demne de orice amintire.

Misiunea poate fi sintetizată astfel: studentii vor reveni pentru ca vor gasi aici produse care să satifacă orice dorinţa si care sa se potriveasca oricarui tip de persoană, respectiv eveniment.

Obiectivele principale ale firmei sunt:

- fidelizarea unui numar cat mai mare dintre clineţi

- firma sa fie recunscută pe piaţa cadourilor ca fiind una de calitate la un preţ mai mult decat accesibil

- obtinerea unor rate de rentabilitate superioare dobanzilor la depozitele în lei noi.

3. PIAŢA

3.1 Clientii

Clienţii potenţiali ai magazinului vor fi toţi acei ce posedă intr-un fel sau altul statutul de student, atat de gen masculin, cat şi feminin şi nu numai; clinţi potenţiali sunt si acele persoane ce locuiesc in apropierea complexului studenţesc şi care vor putea achiziţiona cadouri sau suveniruri la preţuri accesibile de aici.

Potentialul e dezoltare a acestei afaceri amplasată în mijlocul studenşior este apreciat ca fiind ridicat si rapid deoarece:

- produsele oferite vor satisface orice gusturi fiind de asemenea la un preţ accesibil

- se intenţioneaza colaborarea cu studenţi la arte care pot veni atat cu idei, cat şi cu produse

- creşterea continua a numarului studenţilor la facultaţile din Timişoara, marea majoritate cautandu-şi cazare în complex şi în jurul acestuia

Principalele motive pe care le apreciem ca stand la baza deciziei clienţilor de a alege acest magazin pentru a-şi procura atenţiile ce vor fi oferite celor dragi ar fi:

- amplasamentul accesibil lor

- calitatea produselor oferite ce vor satisface orice gusturi şi cerinţe

- preţurile accesbile la care aceste produse vor putea fi achiziţionate

- atenţia studenţilor vis-a-vis de colegii şi prietenii lor care aniversează ceva anume.

În general, clienţii acestui magazin vor cumpăra de la noi cu urmatoarea frecvenţă:

- cadouri de zile de naştere: de aproximativ 5 ori pe an

- cadouri pentru zile de nume/aniversări: de apoximativ 3 ori pe an

3.2. Produsele

Produsele oferite de noi se vor diferenţia de cele oferite de magazinele concurente prin următoarele:

- calitatea spatiului destinat comerciaizării respectivelor produse

- raportul mai mult decat echitabil dintre calitatea prduselr şi preţul acestora

- calitatea si amabilitatea vanzatoarei, gata oricand sa asculte şi să sfatuiască clienţii

- posibilitatea personalizarii produselor achiziţionate de la noi(prin gravare, in principal, dar ne putem adapta usor cerinţelor clienţilor)

3.3. Segmentul de piaţă

Prin produsele oferite, magazinul care se va situa într-un spatiu amenajat în complexul studenţesc se va adresa în primu rând studenţilor, adica acelor persoane cu varsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, atat de sex masculin cât şi de sex feminin.

3.4. Concurenţa

În Timişoara există numeroase magazine cu cest profil, însă e bine cunoscut fapul ca studenţii sunt, în general, persoane leneşe(şi sper aici să nu jignesc pe nimeni), de aceea mă voi rezuma la a prezenta concurenţa aflată in apropiarea sau chiar în incnta complexului studenţesc.

Astfel, pot fi cnsideraţi potentiali concureni ai vitoului magazin următorii:

1. Magazinul Aladin, avand ca principal avantaj faptul ca există şi functionează deja de mai mult timp şi a mai deschis un magazin nou tot în complex, dar intr-un spatiu mai mare unde şi-a diversificat oferta, aici gasindu-se acum şi lenjerie si chiar produse de sex-shop. Ca dezavantaje ale acestui magazin pot enumera:

- preţuri foarte ridicate ale tuturor produseor cmercializate

- imposibilitatea lucrului pe comndă pentru achiziţionarea mai multor prouse de acelaşi fel

- calitatea vanzătoarelor lasa de dorit

2. Magazinul Dulcineea, ce are ca principl avantaj faptul ca se află într-un lo cu mare trecere, avand in stanga şi în dreapta magazine alimentare. Totuşi, marele dezavantaj al acestei unitaţi consta in faptul ca toate produsele comercializate aici sunt produse de ingrijire corporala .

3. Magazinul Elisabeth , care, şi acesta beneficiază de avantajul de a se afla în prelungirea unui magazin alimenatar, aici gasindu-se deopotriva atat produse de ingrijire corporală cât şi produse ce pot constitui cadouri sau suveniruri. Privind lucrurile din celălalt unghi, marele dezavantaj al acestui magazin este faptul ca se află deja în afara complexului studenţesc şi că nu este foarte cunoscut pentru produsele gen cadouri , fiind considerat mai mult un magazin alimentar şi atât.

Preview document

Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 1
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 2
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 3
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 4
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 5
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 6
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 7
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 8
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 9
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 10
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 11
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 12
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 13
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 14
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 15
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 16
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 17
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 18
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 19
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 20
Evaluarea unei Idei de Afaceri - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea unei Idei de Afaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Prezentarea unei idei de afaceri - Is My Delicious SRL

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA SOCIETATII 1.1 COORDONATELE AFACERII Sigla firmei este reprezentata de o zana care isi savureaza prajitura mult visata...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Cercetare analitică - SC ID Luminița Impex SRL Bacău

Partea I INFORMAŢII GENERALE DESPRE INTREPRINDERE PREZENTAREA FIRMEI S.C. I.D.Luminita Impex S.R.L. BACĂU 1. Înfiinţare, forma juridică şi...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Managementul întreprinderilor mici și mijlocii - studiu de caz SC Niramaro Prodcom SRL

INTRODUCERE În întreaga lume, o importanţă din ce în ce mai mare o prezintă preocuparea specialiştilor pentru definirea noilor concepte de afaceri...

Plan de Afaceri - SC Cafe TIM SRL

Sinteza planului Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri si anume,deschiderea unui bar “Café...

Plan de Afaceri la SC Selena SRL

1. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul principal de a se evalua viabilitatea unei idei de afaceri. Ideea de...

Plan de Afaceri SC Wow Sun SRL

SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul principal de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri. Ideea de afaceri...

Plan de Afaceri Bar D'tapas

1.Sinteza planului Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri si anume,deschiderea unui bar...

Plan de Afaceri SC Anytime Cafe SRL

Sinteza planului de afaceri Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri și anume, deschiderea unui...

Plan de Afaceri - Parchet Laminat

1. Sinteza planului de afaceri Acest plan de afaceri s-a eleborat cu scopul principal de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri. Ideea de...

Plan de Afaceri - SC Castel Bar SRL

Cap 1 . Sinteza planului de afaceri Acest plan de afaceri s-a elaborat cu scopul de a evalua viabilitatea unei idei de afaceri si anume ,...

Ai nevoie de altceva?