Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 5062
Mărime: 27.97KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA CRESTINA “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

Extras din proiect

Se apreciaza ca targurile,in evolutie istorica,au fost cele mai timpurii forme de piata,a caror existenta a fost remarcata de la inceputul trocurilor de produse si apoi de servicii.Ele sunt,de asemenea,considerate ca forme initiale, organizate pentru vanzarea si cumpararea directa.

In prezent expozitiile,ca si targurile moderne,au patru componente de baza integrate:

-spatiul,suprafata,pavilionul,complexul de expunere sau etalare a produselor si serviciilor;

-organizatorul,administratorul,gestionarul,coordonatorul tuturor activitatilor,atat in perioada de pregatire cat si in aceea de desfasurare a expozitiei;

-furnizorii de marfuri,produse si servicii,denumiti expozanti,care le etaleaza in spatii special amenajate;

-clientii potentiali vizati:potentialii cumparatori,consumatori,intermediari,care viziteaza expozitia in scopuri de afaceri,comunicare si informare,precum si publicul larg.

La modul general,expozitia poate fi definita ca un mediu,o ambianta temporara, cu caracteristici de piata,pregatita si organizata de o persoana,in cadrul careia se realizeaza intanlirea intre cerere si oferta,intre cumparatori si furnizori,in scopul incheierii de tranzactii comerciale,care se pot derula-in cele mai multe cazuri-dupa inchiderea expozitiei ori chiar in cursul desfasurarii desfasurarii acesteia.

Targurile,expozitiile si conventiile s-au dezvoltat de-a lungul istoriei mai indepartate,dar cu deosebire mai recent,ca centre de atractie si promovare a afacerilor,ca factori de propulsare a activitatii economice,de transformare si imbunatatire a vietii si structurilor economice si sociale.Ele au ocupat,cu deosebire in ultimii ani,un rol de avangarda in impletirea si,conditionarea ,interdependenta si stimularea pozitiva ale structurilor economice,sociale si culturale.

Cauzele propulsarii acestui gen de evenimente au fost in primul rand,necesitatea accelerarii ritmului de dezvoltare si modernizare ale productiei si schimburilor comerciale a fost determinata de cresterea exigentelor,dezvoltarea si diversificarea cererii si consumului,avand drept consecinta fireasca cresterea bunastarii oamenilor.

In al doilea rand,s-a impus necesitatea si oportunitatea utilizarii si coordonarii eforturilor factorilor implicati in extinderea cunoasterii si folosirii pozitive si eficiente a existentei si rezultatelor cercetarilor,cautarilor efectuate de altii cercetatori in cat mai multe domenii,pe baze caracteristice economiei de piata,cu cheltuieli financiare si consum de manopera mai reduse.In acest sens, o contributie importanta o au evenimentele.

Targurile,expozitiile si conventiile ocupa astfel o pozitie de prim rang in societatea contemporana.Ele contribuie activ la progresul economic,social,bunastarea colectiva si individuala.Evenimentele sunt utilizate de o gama larga de companii si persoane individuale pentru obtinerea de informatii comerciale si de piata utile,stabilirea de relatii de afaceri si de cooperare.

Cum scopul final al oricarei activitatii economice este acela al realizarii profitului,evenimentele isi aduc o contributie substantiala si in acest caz.

ROMEXPO este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii,avand ca actionar principal Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti.

1970,anul primei editii a Targului International Bucuresti-TIB,este considerat anul care a consacrat aparitia in Romania a primei institutii specializate in organizarea de mari evenimente expozitionale,o societate cu personal competent si care dispune de propriile sale spatii specifice desfasurarii acestei activitati.

ROMEXPO contribuie,prin actiunile sale,la consolidarea contactelor de afaceri intre partenerii romani si straini si dispune,in Bucuresti de propriul sau Complex Expozitional,cu o suprafata de peste 100.000 mp,care pune la dispozitia vizitatorilor si expozantilor intreaga gama a facilitatilor impuse de standardele internationale in domeniu.In decursul unui an,ROMEXPO organizeaza peste 30 de manifestari expozitionale internationale,generale sau specializate.Imaginea lor este unica in Romania,iar politica societatii este aceea de a atrage produse de calitate,prezentate la cele mai inalte standarde,sa creeze o atmosfera propice dialogului de afaceri.ROMEXPO este membru cu drepturi depline a Uniunii Targurilor Internationale-UFI,avand inscrise in calendarul acestui prestigios organism inernational TIB,TIBCO si trei expozitii specializate:ROMMEDICA,ROMPHARMA si ROMCONTROLA

In 1968,Camera de Comert si Industrie a Romaniei infiinteaza Oficiul de Targuri si Expozitii si Departamentul TIB.Constructia in 1962 a pavilionului central,viitorul Centru de Expozitii a fost cel mai important pas facut in promovarea eforturilor facute de Camera de Comert a Romaniei in aceasta privinta.

Istoria firmei organizatoare de targuri si expozitii intra intr-o noua era din 23 decembrie 1991,data de nastere a S.C.”ROMEXPO”S.A.

Actionarul majoritar al companiei este Camera de Comert si Industrie a Romaniei,institutie care a patronat intodeauna organizarea targurilor si expozitiilor.In prezent,toate evenimentele din programul de expozitii al S.C.”ROMEXPO”S.A. sunt targuri specializate si multe dintre ele sunt internationale

Preview document

Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 1
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 2
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 3
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 4
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 5
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 6
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 7
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 8
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 9
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 10
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 11
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 12
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 13
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 14
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 15
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 16
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 17
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 18
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 19
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 20
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 21
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 22
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 23
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 24
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 25
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 26
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 27
Imaginea SC Romexpo SA în viziunea clienților săi - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Imaginea SC Romexpo SA in Viziunea Clintilor Sai.doc

Alții au mai descărcat și

Romexpo

Capitolul 1: Prezentarea societatii ROMEXPO S.A. este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, imbinand traditia cu experienta si cu...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?