Lămpi de birou - Carpe Diem

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 8895
Mărime: 109.22KB (arhivat)
Publicat de: Romi Rus
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anton Oana

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Produsul nostru de referinţă este lampa de birou Carpe - Diem. LUXRAM S.A. are o bogată experienţă în fabricarea şi comercializarea produselor de iluminat deservind piaţa românească încă din anul 1994 şi este situată în Bucureşti.

Compania LUXRAM S.A. produce o gamă largă de corpuri de iluminat - veioze, lustre, lămpi de birou, corpuri de iluminat exterior şi interior. Firma are o echipă de 125 de angajaţi.

Societatea încearcă în permanenţă să aducă noutate serviciilor oferite iar eforturile sunt reflectate în succesul clienţilor, aşa că introducerea pe piaţă a acestui produs, lampa de birou Carpe - Diem, nu poate fi decât încă un as ascuns în mânecă, de care firma poate să profite. Toţi angajaţii sunt orientaţi spre rezultate şi acţionează decisiv pentru a le obţine.

Ca urmare a vânzărilor mereu în creştere având la bază produse şi servicii extrem de variate putem spune că firma este un partener de încredere pentru clienţii corpurilor de iluminat.

CAPITOLUL I

ANALIZA PIEŢEI

1.1 Identificarea pieţei

A. DESCRIEREA ŞI STRUCTURA PIEŢEI

Pentru a avea succes în lansarea unui produs nou pe piaţă trebuie să evaluam foarte bine caracteristicile pieţei produsului de referinţă.

Deoarece firma îşi are sediul în Bucureşti, aceasta extinzâdu-se doar pe teritoriul judeţului Bucureşti, piaţa de referinţă a lămpilor de birou Carpe - Diem însumând o populaţie (N) de 1 927 559 de locuitori conform anuarului statistic din 2005. În această categorie se încadrează indivizi, familii sau diferite instituţii unde o lampă de birou poate fi folosită (locuinţe proprii, biblioteci, centre de restaurare, laboratoare de cercetare chimice-biologice, instituţii în care munca de birou este predominanta, case de plasament pentru copii). Dacă avem în vedere modul de folosire al produsului de referinţă, lampa de birou Carpe - Diem aceasta se poate folosi îndeosebi pentru uzul obişnuit, cel de a citi sau scrie pe timp de noapte sau poate fi folosit mai ales în centrele de cercetare, sau restaurare chiar în timpul zilei pentru a aduce un ajutor luminii naturale.

O anumită fracţiune din cadrul populaţiei (N) este formată din consumatori. Aceştia, fie au abordat deja produsul de referinţa în consum, fie ca îl vor adopta cu un anumit grad de certitudine. Pentru a afla numărul consumatorilor este mai uşor să aflăm numărul nonconsumatorilor. Ne vom ajuta de câteva criterii, şi anume:

- numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-6 ani;

- numărul persoanelor cu vârsta peste 70 de ani;

- numărul persoanelor nevăzătoare;

Folosind aceste criterii, şi datele din anuarul statistic 2005, numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-6 ani este 72 326, numărul persoanelor cu vârsta peste 70 de ani este 171 017, iar numărul persoanelor nevăzătoare este 6 542. Făcând un total aflăm că numărul nonconsumatorilor este de 249 885. Şi atunci scăzând din populaţia totală numărul nonconsumatorilor ne rămân consumatorii în număr de 1 677 674.

Totodată aceste criterii ne ajută să ne dam seama de numărul nonconsumatorilor absoluţi şi numărul nonconsumatorilor relativi.

Nonconsumatorii absoluţi (NCA) sunt cei care nu au nevoie de produs la modul absolut şi nu-l vor cumpăra şi cosuma niciodată. În cazul produsului nostru de referinţă este normal că persoanele nevăzătoare nu vor avea niciodată nevoie de o lampă de birou sau persoanele cu vârsta peste 70 de ani, deci numărul nonconsumatorilor absoluţi ar ajunge la 177 559 de persoane.

Nonconsumatorii relativi (NCR) sunt cei care ar putea avea nevoie de produsul de referinţă, dar nu-l cumpără şi nu-l folosesc încă din diferite motive. Nu cred că am putea lua în calcul criteriul venit pentru a delimita o parte din numărul nonconsumatorilor relativi, având in vedere că produsul nostru se va adresa unei game foarte largi de consumatori, în special consumatorilor nesofisticaţi, caracteristicile produsului de referinţa nefiind de lux sau pretenţioase, dar oferind un grad ridicat de utilitate, rezistenţă, calitate. Totodată noi considerăm că oricine din numărul consumatorilor, indiferent cât de mic ar fi venitul îşi poate cumpăra o lampă de birou, aceasta fiind un bun din categoria aparatelor şi echipamentelor de birou, iar achiziţia sa se face la intervale destul de mari (12 ani). Criteriul definitoriu pe care ar trebui să-l avem în vedere ar fi cel al numărului de copii cu vârsta între 0-6 ani, care momentan nu pot utiliza o lampă de birou, dar o vor face în viitorul apropiat ( ex. atunci când vor începe şcoala), deci am putea spune că numărul nonconsumatorilor relativi ar ajunge la 72 326 de persoane, conform anuarului statistic 2005.

Preview document

Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 1
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 2
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 3
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 4
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 5
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 6
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 7
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 8
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 9
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 10
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 11
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 12
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 13
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 14
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 15
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 16
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 17
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 18
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 19
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 20
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 21
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 22
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 23
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 24
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 25
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 26
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 27
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 28
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 29
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 30
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 31
Lămpi de birou - Carpe Diem - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Lampi de Birou - Carpe Diem.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Studiu privind lansarea produsului corp de iluminat Lineta Nova

Oraşele nu trăiesc doar ziua. Durata nopţii variază de la 7 ore vara, la 16 ore iarna - ceea ce înseamna două treimi dintr-o zi. De aici rezultă un...

Marketing la Philips

Cap I Descrierea firmei 1. Istoricul firmei Royal Philips Electronics este una dintre cele mai mari companii de produse electronice din lume şi...

Philips

Royal Philips Electronics ocupa pozitia a zecea în topul Fortune al primelor 10 corporatii din domeniul electronicelor. Activam în aproximativ 60...

Ai nevoie de altceva?