Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5148
Mărime: 455.82KB (arhivat)
Publicat de: Naomi Iacob
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neculaesei Angelica -Nicoleta

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Cuprins pag. 2
  3. Rezumat ( Şerbescu Iuliana, Sîrghi Ciprian ) pag. 3
  4. Introducere ( Paduraru Cristian) pag. 4
  5. I. Echipa multiculturală ( toti membri echipei ) pag. 4
  6. II.1. Introducere in dimensiunile teritoriale, demografice si culturale (Paduraru Cristian) pag. 5
  7. II.2.Stabilirea sistemului de dimensiuni culturale ( Sîrghi Ciprian) pag. 8
  8. II.3. Analiza diferențelor culturale ( Vatavu Vlad ) pag. 8
  9. II.4.Pregătirea informațiilor dimensiunilor culturale (Vatavu Vlad) pag. 10
  10. II.5.Interpretarea rezultatelor ( Şerbescu Iuliana, Sîrghi Ciprian ) pag. 10
  11. III. Formularea recomandarilor si solutiilor ( Paduraru Cristian ) pag. 11
  12. IV.Rezolvarea efectiva a problemei ( Paduraru Cristian ). pag. 11
  13. V. ,,Munca in echipă reușita in afaceri” ( Şerbescu Iuliana ) pag. 12
  14. VI.Concluzii ( Paduraru Cristian ) pag. 12
  15. Bibliografie pag. 13
  16. Anexe pag. 14

Extras din proiect

Rezumat

Ţările pentru care realizăm diagnosticul intercultural sunt România, Malta şi Luxemburg. Tarom, AirMalta şi LuxAir sunt companiile aeriene care se unesc pentru a face faţa crizei în care se află şi pentru a aduce pe piaţă pachete convenabile pentru cetăţenii fiecărei ţări.

Am format o echipa multiculturală din 4 membri ai fiecarei ţări: Sîrghi Ciprian reprezentantul firmei LuxAir, Păduraru Cristian, manager de proiecte, ţara de provenienţă Malta, Şerbescu Iuliana director general Tarom din România şi Vatavu Vlad specialist în statistică şi aviaţie din Luxemburg.

România- este o ţară situată în sud-estul Europei Centrale cu o populaţie de 21 680 974 de locuitori. Limba oficială a României este limba română.

Malta- este o ţară insulară în Europa de sud. Statul maltez cuprinde şase insule: Malta, Gozo, Comino, Filfla si cele două insule gemene St.Paul. Malta numără cca. 400.000 locuitori. Limbile oficiale sunt malteza şi engleza si italiana.

Luxemburg - este una dintre cele mai mici ţări din Europa. Are o suprafaţă de circa 2,586 km².Limba oficiala luxemburgheza si franceza.

Am stabilit 5 dimensiuni culturale: Distanţa faţa de putere, individualism, masculiniate, evitarea incertitudinii şi orientarea pe termen lung. România este caracterizată de un indice al distanţei faţă de putere ridicat şi al evitării incertitudinii, ţară policronistă.Pentru Malta aderarea la punctualitate, programare şi termene este foarte importantă. Luxemburg are o cultură controlată în timp, iar respectarea orarelor este importantă astfel ar fi înțelept să nu se aștepte ca oamenii să lucreze târziu sau să renunțe la weekenduri în scopul de a respecta termenele țintă.

Sunt concepţii de cum ar trebui să fie cel cu care se lucrează, comportamentele diferite în afaceri ceea ce duc la apariţia unor probleme.

Companiile ar trebui sa pună accent pe resursele sale umane întrucat acestea reprezintă cele mai valoroase resurse. De asemenea, resursa umană existentă trebuie motivată pentru a duce la creşterea potenţialului şi performanţelor. De exemplu, piloţii vor prezenta disponibilitate de a încarca bagaje, de a plia scaunele pe rotile sau de a face curăţenie după aterizare. În acest mod se vor reduce costurile cu angajarea de personal suplimentar.

Organizaţiile pot fi eterogene (multiculturale) pe mai multe coordonate: sex, rasă, etnie, religie. Diversitatea are beneficiile ei, dar de asemenea pot apărea şi probleme legate de multiculturalism. Dacă rezultatele sunt scopul principal comun, atunci multiculturalismul creşte performanţa prin faptul că oferă ce e mai bun din fiecare persoană implicată

Introducere

Din cauza crizei economice, firmele aeriene se confruntă cu mari pierderi financiare și astfel trei mari companii din UE și anume Tarom (România), AirMalta (Malta) și Luxair (Luxemburg), doresc să semneze un contract de colaborare pentru a găsi soluți în vederea reducerii cheltuielilor și pentru a diminua pierderile. Astfel se formează un sediu în România condus de patru trimiși ai companiilor respective, pentru elaborarea unui program care să ducă la rezolvarea problemei.

Firmele activează în domeniul transportului aerian. Ca și dimensiuni ele diferă între ele și anume: Tarom are 300 de angajați și un capital de 190 mil.€, AirMalta are 260 de angajați și un capital de aproximativ 115 mil.€ iar Luxair are 200 angajați și capitalul de 98 mil. €.

Echipa multiculturală

Păduraru Cristian V. reprezentantul firmei AirMalta : profesia manager de proiect, țara de origine Malta, 35 de ani, căsătorit, 2 copii; studii: Institutul de Administrație Publica și Management din Malta, doctorat în marketing obținut la universitatea din Londra, posturi anterioare: asistent manager, director de marketing. Calități: capacitatea de a lucra in echipă, responsabil, corect, atent la detaliu, capacitatea de a lucra eficient în condiții de stres.

Sîrghi Ciprian- Constantin reprezentantul firmei Luxair. De profesie sunt manager de proiect, provin din Luxemburg, am 32 de ani, căsătorit, studii: Universitatea Cambridge din Londra, doctorat la Universitatea Cambridge. Posturi anterioare manager resurse umane, manager de marketing. Calităţi: abilităţi în decizie şi coordonare, capacitatea de a lucra în echipă, inovator, capacitatea de a învăţa repede lucrurile noi, capacitatea de a lucra eficient în condiţii de stres. Hobby-uri: călătoriile, pescuitul, muzica, filmul.

Preview document

Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 1
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 2
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 3
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 4
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 5
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 6
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 7
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 8
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 9
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 10
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 11
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 12
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 13
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 14
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 15
Management Intercultural Romania, Malta și Luxemburg - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Management Intercultural Romania, Malta si Luxemburg.docx

Alții au mai descărcat și

Management internațional - Costa Rica

Cap I. Prezentarea ţării I.1 Date generale República de Costa Rica Republica Costa Rica Capitala: San José, limba officiala este spaniola, a...

Portofoliu Intercultural

Geert Hofstede -Dimensiuni culturale- Geert Hofstede, profesor emeritus la Maastricht University, a avut o contribuţie majoră privind abordarea...

Management Intercultural

Rezumat Obiectivul acestui studiu de caz a fost relevarea diferenţelor culturale ce se ivesc în relaţiile dintre membrii unor culturi ce provin...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?