Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3500
Mărime: 30.34KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
universitatea transilvania, ects

Extras din proiect

INTRODUCERE

Transportul reprezinta una din ramurile sectorului tertiar al economiei.

Societatea omeneasca este strans legata de transport,acesta aparand odata cu aparitia omului. Limitele fizice ale organismului uman în privinta distantelor ce puteau fi parcurse pe jos si a cantitatii de bunuri materiale ce puteau fi transportate au determinat în timp descoperirea unei game variate de mijloace ajutatoare denumite astazi “cai si mijloace de transport”.

Transportul auto ofera o mare eficienta si dispune de mobilitate,putand fi utilizat neluandu-se in seama starea vremii.

Transportul de persoane se realizeaza cu ajutorul autobuzelor,microbuzelor si autocarelor. Dintotdeauna transportul a fost o necesitate umană de bază şi o sursă importantă de câştig pentru cei care s-au ocupat de organizarea acestei activităţi.

In lucrarea ce va fi prezentata in urmatoarele pagini voi analiza importanta transporturilor de calatori/marfa si modul in care se face eficient pentru societate.Voi atinge acest scop analizand firma de transport de calatori ATLASSIB.

O alta tema abordata, cu multa importanta in toate intreprinderile existente pe piata romaneasca va fi managementul resurselor umane.

Capitolul 1: Prezentarea teoretica a temei:

MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE

Managementul Resurselor Umane constituie astăzi unul dintre domeniile cele mai fascinante şi cu o încărcătură intelectuală, emoţională şi socială dintre cele mai ridicate ale activităţii umane.

Managementul resurselor umane este activitatea de management raspunzatoare de toate deciziile si actiunile care afecteaza relatia dintre o organizatie si membrii ei.

Finalitatea activitatii managementului de resurse umane consta in primul rand in a face angajatii asa cum isi doreste organizatia dar si a face organizatia asa cum isi doresc angajatii, astfel incat organizatia sa isi atinge obiectivele.

Managementul resurselor umane include toate deciziile manageriale şi practicile care influenţează sau afectează în mod direct oamenii, respectiv resursele umane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei organizaţii.

Totodată Managementul resurselor umane are în vedere îmbunătăţirea permanentă a activităţilor tuturor angajaţilor cu scopul realizării misiunii şi obiectivelor organizaţiei.

În cadrul departamentului de resurse umane poate fi îndeplinită o gamă variată de activităţi. Oricare ar fi natura acestora, specialiştii din acest domeniu trebuie să respecte în activitatea lor o serie de principii:

• identificarea calificărilor sau a aptitudinilor şi alegerea sau selecţia candidaţilor care corespund cel mai bine cerinţelor posturilor noi sau vacante;

• identificarea şi atragerea candidaţilor competitivi folosind cele mai adecvate metode, surse sau medii de recrutare;

• respectarea legislaţiei în domeniul referitor la oportunităţile egale de angajare şi corectarea practicilor descriminatorii anterioare sau a unor dezechilibre existente.

Recrutarea resurselor umane se referă la confirmarea necesităţii de a angaja personal, precum şi la acţiunile întreprinse pentru căutarea, identificarea solicitanţilor potenţiali şi pentru atragerea unor candidaţi competitivi, capabili să îndeplinească cât mai eficient cerinţele posturilor.

De asemenea, fiecare organizaţie trebuie să aibă capacitatea de a atrage un număr suficient de mare de candidaţi pentru a avea posibilitatea identificării acelora care corespund cel mai bine cerinţelor posturilor vacante.

Selecţia personalului reprezintă una din activităţile de bază ale managementului resurselor umane care, de regulă, se efectuează în cadrul compartimentului de personal, dar care constituie responsabilitatea managerilor de pe diferite niveluri ierarhice.

Prin urmare, selecţia personalului are în vedere faptul că oamenii diferă unul de altul printr-o serie de calităţi, iar posturile, la rândul lor, diferă printr-o serie de cerinţe pe care le impun candidaţilor.

Inceputul procesului de selectie,folosit de toate organizatiile , consta in formularile de angajare. Prin urmare, curriculum vitae constituie punctul de plecare în orice proces de selecţie şi constituie unul din mijloacele de triere preliminară a candidaţilor.

Pe baza acestor formulare se va face o primă triere a candidaţilor, menţinându-se doar cei pentru care organizaţia manifestă interes.

Selecţia resurselor umane pe bază de interviu este o metodă de selecţie care presupune o conversaţie, relativ normală, care are drept scop evaluarea cunoştinţelor, calităţilor şi abilităţilor candidatului şi oferirea de informaţii privitoare la organizaţie şi postul respectiv. Un studiu a arătat că majoritatea candidaţilor care îndeplinesc toate condiţiile pentru a fi admişi sunt chemaţi la două interviuri: primul interviu cu un specialist în resurse umane şi cel de-al doilea cu şeful departamentului în care se află postul vacant.

Preview document

Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 1
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 2
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 3
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 4
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 5
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 6
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 7
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 8
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 9
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 10
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 11
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 12
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 13
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 14
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 15
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 16
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 17
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 18
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 19
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 20
Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Managementul Resurselor Umane - SC Atlassib SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Strategic al Resurselor Umane - SC Transporturi Auto SA

1. Prezentarea firmei Societatea a luat fiinţă în anul 1990 fiind înregistrată sub nr. JO7/01. Din 1990 are sediul social în Botoşani strada I.C....

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?