Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4073
Mărime: 61.86KB (arhivat)
Publicat de: Dorinel Panait
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Călugăreanu Irina
MINISTERUL EDUCAŢIEI AL REPUBLICII MOLDOVA UNIVERSITATEA DE STAT “BOGDAN PETRICEICU HAJDEU” DIN CAHUL FACULTATEA DE ECONOMIE, INFORMATICA ŞI MATEMATICĂ CATEDRA ANTREPRENORIAT ŞI ADMINISTRAREA AFACERII

Cuprins

  1. I. DESCRIEREA ACTIVITĂȚII ÎNTREPRINDERII S.A. „CAHULPAN” 2
  2. 1.1. Caracteristica generală a întreprinderii 2
  3. II. ANALIZA SWOT 5
  4. III. RISCURILE ASOCIATE ACTIVITĂȚII ÎNTREPRINDERII S.A. „CAHULPAN” 7
  5. IV. ANALIZA CONCURENŢEI 10
  6. 4.1. Analiza concurenților principali care produc și realizează produse similare sau de substituție 10
  7. 4.2. Părțile slabe și tari ale concurenților 13
  8. CONCLUZII 15
  9. BIBLIOGRAFIE 16

Extras din proiect

I. DESCRIEREA ACTIVITĂȚII ÎNTREPRINDERII S.A. „CAHULPAN”

1.1. Caracteristica generală a întreprinderii

Scurt istoric

În anul 1946, pe baza unei mici brutării locale a fost organizată fabrica de pâine cu un singur cuptor, a cărei capacitate era de 10 tone pe zi. La sfârșitul anului 1946 a fost instalat primul cuptor de marca FIL-2. În primul semestru al anului 1947 a fost instalat al doilea cuptor de aceeași marcă.

Astfel, fabrica mărindu-și capacitatea de producție devine combinat, în baza hotărârii Ministerului Industriei Alimentare al RSSM, pe data de 9 iunie 1947.

În august 1950 cambinatul trece într-o nouă clădire. La acel moment combinatul de panificație din Cahul, era considerat unul dintre cele mai modernizate și mecanizate combinate în acest domeniu.

În decembrie 1977 a fost dat în exploatare, iar din 1978 a început să funcționeze fabrica într-o așa structură cum o găsim și astăzi, cu o capacitate de producție de 32 tone pe zi.

Din momentul punerii în exploatare și până în present fabrica a trecut 5 reconstrucții. Actualmente S.A. „CahulPan” este o întreprindere unica în ramura dată, amplasată în regiunea de sud a Moldovei, un mare producator de produse de panificație, franzelărie, covrigărie, pesmeti, patisserie, paste fainoase etc.

Ca Societate pe Acțiuni este înfinţată la 28 februarie 1995, prin reorganizarea întreprinderii de arendă Combinatul de panificaţie din Cahul, şi a fost înregistrată de către Camera înregistrării de Stat de pe lîngă Ministerul Justiţiei a Republicii Moldova.

Caracteristica generala a S.A. ,,CahulPan”

Întreprinderea S.A. „CahulPan” a fost fondată în anul 1946, şi este o societate de tip deschisă. Conform statutului juridic, societatea este o persoană juridică care îşi desfăsoară activitatea sa în temeiul legii Republicii Moldova „Cu privire la societaţile pe acţiuni”, și a altor acte legislative.

S.A. „CahulPan” este o instituţie care îşi desfăşoară activitatea pe principiul autofinanţării, este creată şi funcţionează în conformitate cu legislaţia în vigoare şi Statutul societăţii.

S.A. „CahulPan” este fondată în scopul sporirii eficacităţii activităţii economice, comerciale şi de producţie în domeniul industriei alimentare şi alte activităţi de antreprenoriat îndreptate spre satisfacerea cît mai deplină a necesităţilor tuturor persoanelor juridice şi a cetăţenilor Republicii Moldova.

S.A. „CahulPan” posedă calitatea de persoană juridică, din momentul aprobării statului şi înregistrării de stat şi se bucură de toate drepturile ce decurg din această calitate, are cont propriu în bancă, inclusiv şi cont valutar, are ştampilă, formular cu antet şi imaginea emblemei, precum şi dispune de un bilanţ autonom.

Durata de activitate a S.A. „CahulPan” este nelimitată, cu începere de la data înregistrării de stat.

Capitalul social al societţii constituie 8176926 lei divizat în 2725642 acţiuni ordinare nominative cu valoare nominală de 3 lei fiecare de aceeaşi clasă cu drept de vot.

Întreprinderea S.A. „CahulPan” este o societate pe acţiuni care conform legii cu privire la societăţile pe acţiuni reprezintă: societatea comercială al cărei capital social este în întregime divizat în acţiuni şi ale cărei obligaţii sînt garantate cu patrimoniul societăţii.

Deasemenea societatea se conduce după Hotărîrile Guvernului, hotărîrile şi deciziile Adunării Fondatorilor ce nu contravin legislaţiei în vigoare, precum şi după deciziile şi hotărîrile luate de organul executiv şi nu în ultimul rând după regulamentul cu privire la subdiviziuni şi instrucțiunile de serviciu.

Codul muncii reglementează totalitatea raporturilor individuale şi colective de muncă, controlul aplicării reglementărilor din domeniul raporturilor de muncă, jurisdicţia muncii, precum şi alte raporturi legate nemijlocit de raporturile de muncă.

Deasemenea SA „CahulPan” activează la momentul actual conform reglementărilor Codului Fiscal.

Întreprinderea S.A. „CahulPan” este amplasată în oraşul Cahul, str. Păcii 20, pe o suprafată de 1,16 ha, cu principalele blocuri: Blocul Administrativ, Cazangeria, Blocul Auxiliar, Magazinul Angro, Garajele, Depozitul de materie primă şi producţie finite.

S.A. „CahulPan” fabrică un sortiment mare de produse pentru satisfacerea nevoilor umane. Produsele fabricii se deosebesc prin calităţile lor gustative şi prin aspectul lor impresionant. Ele sunt utilizate atât pentru mesele de zi cu zi, cât şi pentru cele de sărbătoare. Cea mai mare parte din produse se realizează la comanda clienţilor.

La moment intreprinderea produce un sortiment foarte larg de produse ce depășește 300 de articole, printre care pot fi menționate:

35 feluri de paine și produse de panificație (“Deosebita”, “pâine albă din vatra din făina de grâu”, pâine “Cahuleanca”, pâine “Din soie”, diverse feluri de colaci, franzele:”Steluța”, “Inelus” etc.);

10 feluri de covrigi și covrigei: “Cu mac”, “Micuța cu mac”, “prichindel”, “macușor”, “covrigei de cozonac”;

Preview document

Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 1
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 2
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 3
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 4
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 5
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 6
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 7
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 8
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 9
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 10
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 11
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 12
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 13
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 14
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 15
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 16
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 17
Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Managementul Riscurilor in Afaceri - S.C. Cahulpan SA.docx

Alții au mai descărcat și

Managementul riscului în afaceri cu aplicații la firmă SC Classima SRL

INTRODUCERE Cunoaşterea foarte bine a situaţiei economico-financiare a întreprinderii, aflată sub impactul direct al unui mediu înconjurător...

Managementul Riscurilor în Afaceri la SA Imperial Vin

1. Descrierea activităţii intreprinderii ,,Imperial Vin” S.A 1.1 Caracteristica generală a intreprinderii Intreprinderea"Imperial Vin" S.A. îşi...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul Riscului în Afaceri

1. Abordări conceptuale privind riscul şi incertitudinea Astăzi, noţiunea de risc pare a fi sinonimă cu cea de activitate. Deşi omniprezent în...

Ai nevoie de altceva?