Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 11402
Mărime: 72.92KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere 2
  2. 1. Analiza pachetului turistic Dubai 3
  3. 1.1. Funcţiile pachetului turistic Dubai 3
  4. 1.2. Descrierea pachetului turistic Dubai 4
  5. 1.3. Sistem de susţinere 11
  6. 2. Preţul 12
  7. 3. Promovarea 12
  8. 3.1. Reclama 12
  9. 3.2. Promovarea vânzărilor 14
  10. 3.3. Publicitatea la locul vânzării 15
  11. 4. Profil client 16
  12. 5. Concurenţa 18
  13. 5.1. Promovare 21
  14. 5.2. Puncte tari Prima Tours versus Ultramarine Travel International 22
  15. 5.3. Puncte slabe Prima Tours versus Ultramarine Travel International 23
  16. Manualul de vânzări 24
  17. 1. Obiectiv de poziţionare 24
  18. 2. Ante relaţionare 25
  19. 3. Priza de contact 28
  20. 4. Identificarea nevoilor 32
  21. 5. Argumentaţie 33
  22. 6. Demonstraţie 34
  23. 7. Obiecţii 35
  24. 8. Finalizarea tranzacţiei 36
  25. 9. Post-vânzarea 36

Extras din proiect

Introducere

PRIMA TOURS, IAŞI, a fost înfiinţată în vara anului 2002, cu scopul de a veni în întâmpinarea dorinţelor şi nevoilor clienţilor într-un mod cât mai profesional şi mai plăcut cu putinţă. Astfel echipa Prima Tours încearcă mereu să înţeleagă nevoile clienţilor săi şi să privească situaţia din punctul de vedere al acestora.

Serviciile prestate la o calitate superioară şi preţurile competitive sunt obiectivele propuse de către agenţie. Deoarece timpul are un rol esenţial în viaţa fiecăruia, echipa Prima Tours acceptă comenzi şi modificări de ultim moment, încercând totodată să ofere clienţilor soluţia optimă în timpul cel mai scurt. Echipa doreşte să asigure clienţilor o ofertă bine structurată care să acopere totodată cele mai exigente gusturi şi preferinţe.

Principalii factori care au stat la baza deciziei de a opta pentru produsul turistic Dubai, au fost cei legaţi de faptul că Dubaiul nu este afectat de sezonalitate fiind un loc care poate fi vizitat în orice perioadă a anului, combină sezonul rece cu sezonul cald (parc artificial de ski, cu zăpadă), îmbină tradiţionalul cu modernul, o lume exotică în care tradiţia are un rol la fel de important ca şi cele mai moderne noutăţi realizate prin cea mai recentă tehnologie. Dubaiul se mai evidenţiază prin faptul că oferă o gamă foarte largă de servicii care impresionează în primul rând prin diversitate şi calitate.

De la liniştea deşertului, până la forfota bazarurilor, Dubaiul oferă un caleidoscop de atracţii pentru orice doritor de vacanţe.

Emiratul îmbrăţişează o mare varietate de imagini într-un teritoriu foarte mic. Într-o singură zi turistul poate experimenta totul, de la munţii aspri şi dunele arzătoare până la plajele nisipoase şi parcurile verzi, de la statuile prăfuite până la cartierele rezidenţiale luxoase şi de la casele antice cu turnuri de vânt până la molurile ultra-moderne.

Emiratul este atât un dinamic centru de afaceri internaţional cât şi o destinaţie turistică unde se poate evada din cotidian. Este un oraş unde sofisticatul secol 21 merge braţ la braţ cu simplitatea erei bigone. Dar tocmai aceste contraste dau Dubai-ului personalitatea şi savoarea sa unică. O societate cosmopolită cu un stil de viaţă internaţional, şi totodată cu o cultură adânc înrădăcinată în tradiţiile islamice ale Arabiei.

Dubai este centrul financiar, de afaceri şi turistic, al doilea oraş ca mărime din Emiratele Arabe Unite. Dubaiul are un climat subtropical, astfel încât trebuie vizitat mai ales între lunile noiembrie şi martie. Dar chiar dacă ajungeţi pe aceste meleaguri exotice şi în restul anului, puteţi fi siguri că nu veţi uita prea uşor vacanţa petrecută aici. Deşi multi turişti cred că într-o ţară islamică nu există viaţă de noapte, Dubai e un oraş ultramodern. Nu degeaba i se spune „Ibiza celor bogaţi”.

Dubai impresionează în mod deosebit prin îndrăzneţele realizări arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratată vizitarea zgârie-norilor triunghiulari botezaţi Emirates Towers, Hotel Jumeirah Beach, Water Park (unde amatorii de senzaţii tari au parte de tobogane cu jeturi de apă, reglată termic, care te ridică şi te coboară). Dar ceea ce domină Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump şi mai înalt hotel din lume (321 de metri) - mai mare decât Turnul Eiffel şi cu doar 60 de metri mai mic decât Empire State Building. E construit în mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic şi unul la ultimul etaj, patinoar şi cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platformă suspendată pe care aterizează elicopterele celor cazaţi la acest hotel, unde preţul unei camere poate ajunge şi la cota de 6.800 de dolari, li se pun la dispoziţie diverse programe de recreere, cum ar fi raliuri printre dune, ski pe nisip, curse cu cămile etc. Evident, e un loc exclusivist, însă trebuie să ştiţi că la acest hotel s-au cazat şi vedete din România, fără să fi risipit averi, aşadar nu e inaccesibil.

Palm Jumeirah - o insulă artificială ale cărei "frunze de palmier" oferă terenuri lângă plajă pentru 4.000 de vile şi apartamente - se avântă cu îndrăzneală în Golful Persic. Denumită A Opta Minune a Lumii, construcţia a dublat linia ţărmului de 70 km a Dubaiului, dar a şi dat peste cap ecosistemul de coastă.

1. Analiza pachetului turistic Dubai

1.1. Funcţiile pachetului turistic Dubai

La baza alegerii acestei destinaţii, stă o serie complexă de factori, însă vom evidenţia factorii esenţiali ce-i determină pe turişti să se orienteze spre Dubai. Astfel un prim factor şi poate cel mai important este cel legat de faptul că Dubaiul este cel mai mare centru de afaceri şi cel mai mare centru turistic din Orientul Apropriat.

Un al doilea factor este faptul că în general în secolul 21 piaţa turistică se orientează către centre turistice exotice care îmbină tradiţionalul cu modernul.

Pentru europeni Dubaiul reprezintă o lume exotică unde tradiţiile au un rol la fel de important ca şi cele mai moderne noutăţi realizate prin cea mai recentă tehnologie. Pentru americani Dubaiul reprezintă un loc al liniştii, departe de zgomotoasele metropole şi departe de stresul biroului.

Un alt factor reprezintă faptul că oferă o gamă foarte largă de servicii care impresionează în primul rând prin calitate şi diversitate.

Factorul climatic este un alt motiv important în alegerea acestei destinaţii, neconfruntându-se cu sezonalitatea.

1.2.Descrierea pachetului turistic Dubai

Sediul agenţiei de turism Prima Tours este localizat în IAŞI, Str. Lăpuşneanu, Nr.16. Ambianţa plăcută şi personalul calificat atrag în mod constant clienţi interesaţi de ofertele diversificate oferite.

Clientul care doreşte să se intereseze despre ofertele şi produsele turistice comercializate de agenţia Prima Tours, şi păşeşte în interiorul agenţiei, a cărei amenajare îl face să se simtă deja în Dubai (afişe, lumini, muzică), nu va ezita să opteze pentru această destinaţie turistică.

Una dintre cele mai tentante pachete turistice este sejurul de 7 zile în Dubai.

Agenţia turoperatoare Prima Tours oferă clienţilor săi pentru destinaţia turistică Dubai un produs turistic integrat, adică toate prestaţiile (transport, cazare, masă, ghid pentru vizite) au fost selecţionate, rezervate şi confirmate în avans.

Preview document

Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 1
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 2
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 3
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 4
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 5
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 6
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 7
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 8
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 9
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 10
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 11
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 12
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 13
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 14
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 15
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 16
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 17
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 18
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 19
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 20
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 21
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 22
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 23
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 24
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 25
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 26
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 27
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 28
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 29
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 30
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 31
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 32
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 33
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 34
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 35
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 36
Managementul vânzărilor - Prima Tours - Iași - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Managementul Vanzarilor - Prima Tours - Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul afacerilor internaționale

OPERATIUNILE COMERCIALE COMBINATE Principalele tipuri de operatiuni comerciale combinate sunt: operatiunile în contrapartida, reexport si...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?