Modalități de îmbunătățire a calității în cadrul firmei Kenvelo

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 22 în total
Mărime: 44.30KB (arhivat)
Publicat de: Marius Coman
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Introducere

KENVELO este o companie internaţională cu cea mai mare întindere faţă de toate firmele de îmbrăcăminte sport din Europa Centrala.

Kenvelo deţine 270 de magazine în 19 ţări ale lumii. Noua colecţie Kenvelo este lansată de două ori pe an şi reflectă ultimele tendinţe în modă a sezonului respectiv: colecţia de primavară - vară şi colecţia de toamnă - iarnă.

Colectia de bază a magazinelor Kenvelo este constant îmbogăţită de noi elemente. În prezent puteţi găsi orice articol de îmbrăcăminte sport accesibil atât tinerilor cât şi celor mai în vârstă.

Informaţiile din cadrul acestui proiect sunt culese de către autorii proiectului, Petraru Mădălina şi Loghin Petronela, ultima persoană având experienţă în cadrul firmei “Kenvelo” , ca lucrător comercial cu următoarele atribuţii:

- avea contact direct cu clientul;

- cunoştea caracteristicile de calitate ale mărfurilor învăţate;

- participa direct la inventarele efectuate săptămânal;

- lua parte la împachetare şi depozitare a produselor;

- trebuia să păstreze magazinul ordonat şi aranjat;

- participa la şedinţele lunare organizate de managerii magazinului.

Aceste atribuţii şi experienţa domnişoarei Loghin Petronela ne-au ajutat să elaborăm un proiect în care am prezentat trei probleme cu posibile soluţii spre rezolvarea problemelor respective.

Prezentarea primei probleme şi aplicarea soluţiilor pentru rezolvarea ei

Prima problemă care am întâlnit-o în cadrul firmei se referă la sustragerea produselor din magazin.

După efectuarea inventarului săptămânal s-a constatat că firma a avut o pierdere în valoare de 529,5 lei. Pierderea s-a datorat sustragerii din magazin a 8 articole deţinute de firmă.

Soluţiile propuse pentru remedierea acestei pierderi sunt:

- pe parcursul programului de lucru recomandăm o supraveghere mai atentă atât a clienţilor cât şi a angajaţilor;

- angajare de agenţi de pază ;

- valoarea produselor sustrase din magazin să se recupereze prin oprirea din salariul tuturor angajaţilor

Situaţia financiară după punerea în aplicare a solutiilor

În urma punerii în aplicare a soluţiilor adoptate, am constatat că magazinul nu a mai înregistrat atât de multe pierderi si furturi. Doar la accesorii pentru bărbaţi şi femei s-au găsit sustrase 2 accesorii, suma fiind de 79,8 lei, ceea ce arată că situaţia magazinului este mult mai bună după ce am pus in aplicare soluţiile.

Graficul nr. 1 - Eficacitatea soluţiilor propuse pentru diminuarea pierderilor cauzate de sustragerea produselor finite

Prezentarea problemei a doua şi aplicarea soluţiilor pentru rezolvarea ei

A doua problemă despre care am discutat în acest proiect se referă la pierderile cauzate de promoţiile neavantajoase pentru firmă.

Datorită vânzărilor reduse într-o anumită perioadă de timp, angajatorii magazinului KENVELO au fost nevoiţi să apeleze la diferite promoţii pentru a reduce cantitatea din stoc rămasă.

Însă aceste promoţii, chiar dacă ne-au adus clienţi şi ne-au scăzut stocul de produse, magazinul nu a mai înregistrat un câştig mare, situaţia financiară nefiind aşa bună, iar target-ul lunar nu a mai fost atins, deoarece s-au vândut prea multe produse la preţ foarte mic.

Conținut arhivă zip

  • Modalitati de Imbunatatire a Calitatii in Cadrul Firmei Kenvelo.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza managementului calității la SC Michelin România SA

Introducere În cadrul sistemului de management al unei organizaţii, o deosebită importanţă este acordată sistemului de management al calităţii,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Sisteme informaționale manageriale

I. Identificarea beneficiarului proiectului 1.1. Misiunea obiectivele şi strategia informaţională a firmei Misiunea sistemului informaţional are...

Ai nevoie de altceva?