Plan de Afaceri - Crematoriu

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3728
Mărime: 21.84KB (arhivat)
Publicat de: Emanuela Marginean
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ceptureanu Sebastian

Extras din proiect

Sediul firmei va fi localizat in Bucuresti,sect 3,str Chitilei,Grivitei.

Precizare:In vecinatate exista deja 2 biserici ortodoxe.Publicul tinta il reprezinta crestinii ortodocsi dar nu exclusiv.

Descrierea afacerii(Sumar):

Premisele de la care a pornit ideea de afaceri au fost nivelul crescut al ratei mortalitatii(o cerere in crestere deci) si criza locurilor de veci din Bucuresti.

Tinand cont de perspectivele de dezvoltare ale unei afaceri in domeniu am hotarat infiintarea unui cimitir particular,care sa presteze si serviciul de crematoriu si diverse sisteme care sa preteze si ca spatiu pentru desfasurarea anumitor evenimente specifice.

Firma ofera servicii diverse,special gandite pentru a satisface o clientela cat mai eterogena,si care sa fie in concordanta si cu noile cerinte ale Uniunii Europene.

Cum in tara noastra exista doua crematorii umane,unul la Iasi si al doilea la Bucuresti,si cum se inregistreaza o cerere ascendenta pentru acest serviciu am hotarat si achizitionarea unui crematoriu ecologic pentru prestarea acestei activitati.Crematoriul bucurestean din Vitan intampina deja probleme legale cu privire la poluare si reuseste cu greu sa faca fata cererii.

Intr-o societate in continua dezvoltare si modernizare,dar care inca pastreaza adanc inradacinate obiceiurile crestine de inhumare , noi venim cu o solutie revolutionara care sa impace ambele aspecte: un “cimitir-cladire”,adica o cladire in care se va pastra in clustere speciale unde se vor pastra urnele in care se gaseste cenusa celor trecuti in nefiinta.

Ultimele studii in domeniu au aratat ca aceasta practica(de crematorizare) este mult mai economica si mai putin nociva pentru mediul inconjurator si reprezinta o solutie pt orasele mari unde se pune problema spatiului.Cimitirele obisnuite pot afecta panza freatica(atunci cand sunt construite gresit si aceasta este prea aproape sau din cause naturale cum ar fi aluviuni puternice si inundatii) facand astfel posibila raspandirea unor bacterii nocive.In majoritatea oraselor mari europene aceasta practica este deja folosita cu success de secole.

Acest ritual,desi mai putin intalnit in randul crestinilor ortodocsi,el nu este interzis de biserica.In randul romanilor,desi este mai putin cunoscut, el incepe sa-si faca din ce in ce mai multzi adepti.In urma unui studiu realizat pe un esantion de 800 000 pers din 10 judete ale tarii,peste 60 % din cei chestionati au spus ca prefer incinerarea(20% dintre acestia avand varste intre 20-30ani si-au motivate alegerea spunand ca este mai practica si mai agreabila decat ideea descompunerii;)fie din motive de ordin economic,ideologic ,ecologic sau practice.

Pentru a pastra cat mai mult din obiceiul traditional conform caruia “din pamant ai fost facut in pamant te vei intoarce” urnele vor fi pastrate sub nivelul solului.Cladirea va avea doua niveluri subterane in care vor fi amenajate incaperi pentru pastrarea urnelor, si un nivel superior unde se va localiza crematoriul si 3 sali pentru organizarea pomenilor.

Crematoriul va fi unul ecologic,care sa raspunda normelor in vigoare si va fi amplasat separat de localizarea salilor pt evenimente.Acestea din urma vor fi dotate cu o incapere care sa permita stocare temporara am mancarii si care va fi utilata si cu un aragaz in eventualitate reincalzirii mancarii.

Serviciile pe care le oferim sunt acelea de: crematorizarea cadavrelor,pastrarea urnelor in incinta cimitirului,inchirierea salilor pentru pomeni si consultanta specializata in domeniu.Acestea au fost gandite sa raspunda unor cereri cat mai variate,iar calitatea va fi ireprosabila.

Tinand seama de fiecare aspect,vrem sa facem cunoscuta calitatea serviciilor nostre printr-un plan de marketing atent gandit,care sa fie disponibil si in varianta on-line.

Datorita investitiei initziale ridicate ce va presupune si luarea unui credit impotecar estimam ca aceasta va fi recuperata in cel mult 10 ani si in cel mai fericit caz 5 ani.

Produsele si serviciile oferite:

Serviciile oferite de noi incearca sa raspundatuturor exigentelor.

Datorita faptului ca modul de pastrare a urnelor permite depozitarea unui numar destul de mare de “clustere”(3 500 de locuri)se va incerca atragerea unui numar cat mai mare de client prin diferentierea ofertei.Exista 500 de locuri pentru persoanele cu venituri peste medie,unde incaperile sunt amenajate select,cu ornamente arhitecturale deosebite si originale,un cadru mai izolat, cu mai putzine urne in aceeasi incapere,dar care vor fi mai ample si mai deosebit realizate.Si celelate zone vor fi atent decorate urmarindu-se satisfacerea tuturor pretentziilor si incercandu-se crearea unui ambient linistit si placut.Spatiile sunt discret delimitate astfel incat este posibila si organizarea unor zone in care sa fie “inmormantati”evreii,catolicii sau protestantii,fara a se crea dispute(exita deja in tara cimitire mixte);

Un alt serviciu pe care il oferim este acela de crematorizare a cadavrelor.Tinand cont ca exista doar 2 functionale la noi in tara care abia fac fata,ne asteptam si la cereri de acest gen,fara a se solicita si un loc in incinta cimitirului.Tariful pentru aceasta este diferentiat doar pe nivele de varsta,deci nu se tine seama daca se solicita sau nu si un “loc de veci”.Pentru copii costul incinerarii va fi mai mic.

Al treilea serviciu pe care il punem la dispozitie este posibilitatea de a inchiria salile pt pomeni ,atat cu scopuri commemorative cat si cu ocazia sarbatorilor de peste an in care se oficiaza astfel de evenimente.Pentru sarbatori religioase mai importante se pune la dipozitie un spatiu din sala mare,iar accesul la aceasta se face platind un abonament anual in valoare de 30 RON.Cu ocazia oficierii pomenilor sunt disponibile toate cele 3 Sali(inclusive cea mare,care are o capacitate de 100 pers,dar si un cost mai ridicat).

Preview document

Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 1
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 2
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 3
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 4
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 5
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 6
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 7
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 8
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 9
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 10
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 11
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 12
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 13
Plan de Afaceri - Crematoriu - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Crematoriu.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?