Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2589
Mărime: 39.20KB (arhivat)
Publicat de: Svetlana Șandor
Puncte necesare: 9
Plan de afaceri creat de mine pentru Facultatea de Economie Agroalimentara - A.S.E. - An 3, sem. 2, Managementul Exploatatiilor Agricole

Extras din proiect

S.C. MEADOI S.A.

Str.Fabrica de paine, nr.3

Inamtriculata la Registrul Comertului cu nr. 12345, din data 10 decembrie 2003, cod fiscal R27/999/2003, fiind reprezentata de Asociatia Generala a Asociatilor. Societatea este patronata de 600 de membri ascociati.

Activitatea societatii este indreptata spre productia agricola insa, in timp se doreste largirea segmetului de activitate. Dispunand de experienta personalului, de masinile si utilajele din dotare, va ocupa un segment al activitatii si prelucrarea primara a produselor agricole, transportul adecvat al produselor catre clienti cat si oferirea de servicii agricole.

Societatea va avea un statut de unitate agricola moderna. Ca in oricare alt domeniu de activitate va dispune de mijloace moderne de comunicare, va respecta intocmai legislatia si normele europene puse in vigoare si se va baza pe obiective bine tintite, managerul fiind intocmai omul determinant pentru buna desfasurare a activitatii. Se vor avea in vedere ca si pana acum, mentinerea si ridicarea ritmului de crestere a profitului si gasirea unor mijloace adecvate pentru minimizarea costurilor si folosirea cat mai ecologica a resurselor disponibile. Societatea trebuie sa capete o imagine de structura solida care se dezvolta incontinuu. Pentru acest lucru se are in vedere respectarea metodelor si conceptelor legate de administrarea resurselor umane prezentate in prezentul plan de afaceri.

1. Suprafata societatii:

Tabelul 1: Structura initiala a suprafetei

Nr. Crt. Specificare UM Cantitate

1. Suprafata initiala ha 500

2. Membri asociati pers 600

3. Suprafata adusa în folosinta de asociati ha 0,83

4. Suprafata ce va fi arendata ha 200

5. TOTAL ha 700,83

Societatea activeaza pe o suprafata de 700,83 ha din care : suprafata initiala -500 ha, suprafata adusa in folosinta de asociati – 0,83 ha, suprafata ce va fi arenadata 200 ha.

Din totalul suprafetei societatii se aloca spatii pentru germinare si depozitare, garaje pentru unelte, utilaje si masini, imobile pentru depozitarea documentelor, vestiare pentru angajati cat si birouri. In functie de necesitatile ulterioare se vor aloca spatii si pentru alte activitati. Toate aceste spatii enumerate anterior nu trebuie sa limiteze ternurile arabile la o suprafata mai mica de 500 ha. Se poate aloca deasemenea pe langa aceasta o suprafata de 100 ha destinata construirii de sere si solarii, acest lucru depinzand strict de oferta si cererea produselor acestor plante pretentioase cat si de costurile obtinerii de astfel de produse respectiv pretul de vanzare al lor pus in balanta cu preturile produselor concurentei.

2. Structura fortei de munca:

Tabelul 2: Structura fortei de munca

Nr. Crt. Specificare Numar Sex

Femei Barbati

1. Total salariati 10 4 6

2. Salariati cu studii superioare 2 2 -

3. Salariati aflati peste limita de vârsta 2 1 1

Societatea are in componenta un numar de 10 angajati cu caracter permanent dintre care 6 sunt barbati si 4 sunt femei. Aceasta echilibrare de genuri provoaca o stare de armonie in ceea ce priveste atmosfera si mediul de lucru al angajatilor, eliminand molipsirea comportamentelor negative si prevenind instaurarea indisciplinei, respectul inter-profesional fiind un atu in buna desfasurare a activitatii firmei.

Organigrama fortei de munca si atributiile fiecarui post:

Adunarea Generala a Actionarilor – functie de conducere.

A.G.A. se ocupa cu stabilirea eventualelor modificari in ceea ce priveste statutul societatii. Ea ia decizii referitoare la inchiderea sau deschiderea unor sectoare de activitatea ale firmei. Tot ea ia decizii referitoare la dezvoltarea afacerii, la exercitarea drepturilor directorului, si la majorarea sau diminuarea de capital. A.G.A. are prima functie de decizie si conducere din cadrul firmei, fiind in topul ierarhiei functiilor din aceasta societate.A.G.A. trebuie sa aiba drept obiectiv principal maximizarea pe termen lung a valorii actiunilor societatii.

Director (Manager, Administrator) – functie de conducere.

Directorul se ocupa cu stabilirea planurilor de activitate pentru satisfacerea obiectivelor societatii, stabilite la randul lor prin vot de Adunarea Generala a Asociatilor. Administratorul poate convoca A.G.A. in situatii de urgenta pentru stabilirea anumitor schimbari majore in ceea ce priveste desfasurarea si statutul societatii. Aceasta functie este ocupata de o persoana de sex feminin, cunoscandu-se prestanta, transparenta si limpezimea in comunicare, spiritul ordonat de organizare si impunerea diplomatica care se regaseste la acest gen.

Administratorul societatii are absolvita o facultatea de economie agroalimentara si nu depaseste limita de varsta a persoanelor active.

Administratorul este platit cu un salariu de baza fix si cu un procentaj de 1% din profitul rezultat in urma depasirii normei semestriale, fapt ce-l motiveaza in atingerea unor profituri ridicate ale societatii.

Directorul ia legatura cu furnizorii, distribuie bugetul alocat sectoarelor de activitate, intretine relatiile cu piata de desfacere, stabileste salariile angajatilor si ii motiveaza pe acestia in exercitarea activitatii la locul de munca. Deasemnea el stabileste sistemul informational punand la dispozitie inginerului agronom echipamente pentru cercetare si planificare adecvata a culturilor.

Preview document

Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 1
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 2
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 3
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 4
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 5
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 6
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 7
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 8
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 9
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 10
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 11
Plan de afaceri - economie agroalimentară - SC Meadoi SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Economie Agroalimentara - S.C. Meadoi S.A..doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?