Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 4668
Mărime: 84.05KB (arhivat)
Publicat de: Ada Scurtu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dan Miricescu
Este un proiect realizat de mine in cadrul universitar care a reusit sa adune calificative bune atat din partea profesorului cat si din partea profesorului indrumaor. Modernizarea unei linii de fabricatie din cadrul firmei UNIVERSITATEA „LUCIAN BLAGA” SIBIU FACULTATEA DE INGINERIE „HERMAN OBERTH”

Extras din proiect

Societatea comerciala „MIRFO” S.A Tg-Jiu a luat fiinta prin Hotarârea Guvernului României nr.1224/23.11.1990, functionând în conformitate cu prevederile Legii nr.15/1990 si a Legii nr.31/1990.

Societatea comerciala, „MIRFO” S.A. Tg-Jiu, provine din reorganizarea Intreprinderii de Masini-Unelte pentru Presare si Forjare Tg-Jiu,în conformitate cu Legea nr. 15/1990.

Intreprinderea de Masini-Unele pentru Presare si Forjare Tg-Jiu a fost înfiintata prin H.C.M. 495/1975 fiind destinata realizarii utilajelor necesare prelucrarii metalelor prin deformare plastica la cald si la rece, a meselor plastice si a cauciucului.

Lucrarile de constructii-montaj au început la 01.06.1976, iar finantarea lucrarilor de investitii s-a deschis la 10.08.1976.

Proiectul general a fost Institutul de Proiectari pentru Constructii de Masini Bucuresti, iar constructorul de antreprenor general a fost Trustul de Constructii Industriale Craiova, Santierul nr. 4 Tg-Jiu.

Intreprinderea de Masini-Unelte pentru Presare si Forjare a fost amplasata pe platforma industriala de nord a municipiului Tg-Jiu cu sediul în str. Macului nr. 1.

Intreprinderea de Masini-Unelte pentru Presare si Forjare s-a constituit în cadrul Ministerului Industriei Electrotehnice, fiind direct subordonata Centralei Industriale de Masini-Unelte Bucuresti, ca unitate industriala de gradul II, facând parte din grupa a III de ramuri.

La 30.09.1978 s-a pus în functiune prima capacitate de productie de 100 milioane lei/an.

Intreprinderea a functionat în urmatoarea organizare:

- 3(trei) sectii de productii(mecano-sudura, prelucrari mecanice mijlocii si usoare, montaj);

- 4(patru) ateliere de productie(prelucrari mecanice grele, elemente hidraulice, scularie-prototip,mecano-energetic;

- 5(cinci) ateliere de proiectare-cercetare

- 15 compartimente functionale.

Suprafata ocupata conform planului general de amploare a fost de 5,25 ha.

Dreptul de proprietate si de folosinta a terenului în limita de 5,1 ha, a fost obtinut definitiv prin Ordinul nr.134/1976 al Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare pentru scaderea din circuitul agricol.

Societatea comerciala ”MIRFO” S.A. Tg-Jiu are sediul în Tg- Jiu, str. Macului, nr. 3, jud. Gorj, cod 1400, telefon 217771, 217772, fax 218516, telefon 218283, 218516.

S-a constituit în societatea comerciala din Intreprinderea de Masini-Unelte pentru Forjare Tg-Jiu (I.M.U.P.F.) în baza hotarârii Guvernului nr.1224/23.11.1990 si a fost înmatriculata la Oficiul Registrului Comertului din Municipiul Tg-Jiu sub nr. J/18/71 din 13.02.1991 vol.I.

1.2.. PRODUSE:

Domeniul de activitate al S.C. MIRFO INDUSTRIES S.A. este proiectarea, producerea, montajul si comercializarea masinilor-unelte pentru prelucrarea metalelor prin deformare plastica la cald si la rece , a maselor plastice si cauciucului , subansamblelor si pieselor de schimb a masinilor unelte si liniilor speciale la tema, oxigen tehnic, bunuri de larg consum si reparatii inclusiv servicii si asistenta tehnica, efectuarea operatiunilor de comert exterior, engineering, cooperarea directa cu banci de comert exterior, efectuarea operatiunilor de fond valutar.

1.3.Motivarea realizarii planului de afaceri. Reorganizarea firmei – avand in vedere noile norme europene.

Un motiv intemeiat privind reorganizarea interna a S.C. MIRFO INDUTRIES S.A. il constitue aderarea Romaniei la structurile europene aceasta implica o mai multa organizare privind unele aspecte legate de mediu, defintarea barierelor vamle intre statele membre(tinand cont de obiectivul firmei de a depasi cu produsele sale granitele se considera o veste buna dar care implica o calitate cel putin egala cu alte firme deja cunocute in peisajul european), disparitia facurilor fiscale pre-tiparite, motivul fiind desfintarea barierelor vamale astfel marfile vor circula insotite de facturi emise de fiecare stat membru care vor fi cunoscute in statele ce fac achizitia. Toate acestea au concurat la realizarea unui plan cu scopul ca aceste schimbari sa fie percepute ca atare in cadrul organizatiei si a putea formula strategia aferenta pentru anul 2007 in corcondanta cu legile in vigoare.

Preview document

Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 1
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 2
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 3
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 4
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 5
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 6
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 7
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 8
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 9
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 10
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 11
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 12
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 13
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 14
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 15
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 16
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 17
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 18
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 19
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 20
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 21
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 22
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 23
Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri la SC Mirfo Industries SA.doc

Alții au mai descărcat și

Fundamentarea Planului de Afaceri la SC Ro-Star SA

Întreprinderile din agricultura si industria alimentara, aflate în procesul de restructurare si de relansare a activitatii, suferind influentele...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Proiect la Management - A-Teta Gaz Rom

Despre noi 1.Domeniu de activitate si tendintele existente A-Teta Gaz Rom activeaza in domeniul industriei gazelor,fiind specializata in...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?