Plan de Afaceri - Midnight Sun

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5769
Mărime: 33.67KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Liviu Craciun
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova, Master anul I, specializarea Managemntul Afacerilor

Extras din proiect

1. Rezumat al proiectului

Proiectul numit „Midnight sun” este implementat în scopul obţinerii unui profit, în urma oferirii, persoanelor care ajung ocazional în oraşul Slatina în interes de serviciu sau în scop turistic, a serviciilor de cazare, a serviciilor oferite de restaurant, sala pentru reuniuni şi conferinţe, bar, centru SPA şi piscină, contra cost.

Managerul proiectului este şi proprietarul hotelului, acesta fiind cel care achiziţionează terenul, asigurându-se că zona este favorabilă unei asemenea activităţi. Tot el este cel care formează echipa de proiect, angajând persoane calificate, profesioniste, care să conducă la realizarea cu succes a proiectului.

Următorul pas, necesar începerii construirii clădirii propriu-zise, este acela al obţinerii autorizaţiilor necesare construirii şi funcţionării hotelului. Odată obţinute actele necesare, începe activitatea cea mai elaborată şi de cea mai lungă durată, aceea a ridicării construcţiei. Pentru această activitate este necesară o firmă de construcţie, formată din muncitori calificaţi, eficienţi, care să asigure construirea în timp util a clădirii, precum şi amenajarea acesteia cu toate materialele şi obiectele necesare activităţii hoteliere.

După terminarea activităţii de construire a hotelului, se organizează o perioadă de depunere a CV-urilor de către persoanele care doresc să ocupe un post în acest hotel, în funcţie de calificarea fiecăruia.După analizarea CV-urilor, persoanele sunt chemate la un interviu cu managerul proiectului şi sunt angajate 33 de persoane, pe diferite funcţii: 1 director de resurse umane;1 director economic;1 specialist în marketing;1 specialist în analiză gestionară şi prognoză;1 specialist şi bun cunoscător al conceptelor moderne legate de depozitarea, păstrarea şi conservarea mărfurilor, dar şi a tehnicilor de evaluare a pieţelor şi furnizorilor; 1 tehnician experimentat; 4 agenţi de pază; 3 recepţionere; 3 cameriste; 2 bucătari şefi; 3 bucătari; 4 ospătari; 4 spălătorese; 2 barmani; 1 măsor; 1 responsabil cu curăţenia.

Odată cu angajarea personalului, hotelul îşi poate începe desfăşurarea activităţilor specifice, organizându-se inaugurarea acestuia.

2. Scopul şi obiectivele proiectului

2.1 Care sunt obiectivele şi rezultatele aşteptate?

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea oraşului Slatina prin lărgirea sectorului de activitate economică, precum şi prin crearea unui număr de 33 de locuri de muncă, ajutând astfel la scăderea ratei şomajului din acest oraş.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă obţinerea unui profit în urma oferirii serviciilor de cazare, precum şi a serviciilor oferite de restaurant, sala pentru reuniuni şi conferinţe, bar, centru SPA şi piscină, contra cost, obiectiv ce va avea efecte pozitive pentru oraşul Slatina, contribuind la dezvoltarea oraşului.

Rezultatul aşteptat în urmă acestui proiect este construirea unui hotel de 3 stele cu o structură S+P+3etaje.La subsol – depozit, spălătorie şi călcătorie; la parter – recepţie, bar şi centru SPA; la etajul 1 – restaurant (cu o capacitate de 280 de locuri) şi sala pentru reuniuni şi conferinţe (cu o capacitate de 80 de locuri); la etajul 2 şi 3 – 18 camere duble, 4 camere single şi 2 apartamente; la etajul 4 – 3 birouri şi o piscină acoperită iarna şi descoperită vara.

2.2 Cine sunt actorii implicaţi (beneficiarii finali, grupurile ţintă)?

Grupul ţintă este reprezentat de persoanele aflate ocazional în oraşul Slatina sau în apropierea acestuia, care solicită, servicii de cazare, precum şi servicii oferite de restaurant, sala pentru reuniuni şi conferinţe, bar, SPA sau piscină, contra cost. Grupul ţintă este reprezentat, în special, de persoanele din afara localităţii, care în interes de serviciu sau în scop turistic, sunt nevoiţi să petreacă o perioadă scurtă în acest oraş, solicitând servicii de cazare.De asemenea, grupul ţintă este reprezentat şi de şi de locuitorii oraşului Slatina, care au nevoie de serviciile oferite de restaurant, de sala pentru reuniuni şi conferinţe, bar, SPA sau piscină.

Beneficiarii finali sunt acele persoane care, în interes de serviciu sau turistic, sunt reţinuţi în acest oraş, solicită închirierea unei camere, precum şi se serviciile oferite restaurant, de sala pentru reuniuni şi conferinţe, bar, SPA şi piscină, contra preţului stabilit.Datorită faptului că, hotelul are 18 camere duble, 4 camere single şi 2 apartamente, numărul persoanelor care pot beneficia de cazare, în aceeaşi perioadă, este de 44 de persoane.De asemenea beneficiarii serviciilor oferite de restaurant sunt în număr de 280 de persoane, iar cei care beneficiază de serviciile oferite de sala pentru reuniuni şi conferinţe sunt în număr de 80 de persoane.

2.3 Care sunt problemele ce trebuie rezolvate şi care sunt nevoile?

Prin construirea hotelului se va dezvolta oraşul Slatina, precum şi activitatea economică a acestui oraş.Un număr de 33 de persoane va scăpa de şomaj, iar situaţia lor economică se vă îmbunătăţii considerabil, angajându-se în acest hotel.

De asemenea, se va dezvolta şi imaginea acestui oraş, clienţii rămânând cu o impresie pozitivă asupra acestuia, datorită primirii călduroase şi a serviciilor de înaltă calitate, se vor bucura de o atmosferă relaxantă, liniştitoare, favorabilă destinderii după o zi grea.

2.4 Cât de relevantă este propunerea dv. în raport cu nevoile şi constrângerile regiunii sau ţării căreia se adresează?

Din cauza faptului că, în oraşul Slatina tot mai multe persoane se confruntă cu problemele cauzate de intrarea în şomaj, construirea unui hotel ar fi un mijloc de salvare pentru o parte din aceste persoane, hotelul oferind 33 de locuri de muncă.

O altă necesitate a acestui oraş este reprezentată de fluctuaţia mare de populaţie care traversează zilnic oraşul, fluctuaţie datorată faptului că, oraşul Slatina este traversat de E574, cele 5 hoteluri deja existente nefiind suficiente. Crearea unui nou hotel oferind servicii de înaltă calitate, fiind optim pentru o perioadă de odihnă şi relaxare.

Preview document

Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 1
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 2
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 3
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 4
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 5
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 6
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 7
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 8
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 9
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 10
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 11
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 12
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 13
Plan de Afaceri - Midnight Sun - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Midnight Sun.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Înființarea unui cabinet de informatică

TEMA Infiintarea unui cabinet de informatica la Liceul Avram Iancu. 2. Obiectivul general: Cre§terea gradului de cunoa§tere si utilizare a...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?