Plan de Afaceri - SC Adilis SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2044
Mărime: 14.36KB (arhivat)
Publicat de: Leonid Neagu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prostean
Facultatea de Automatica si Calculatoare - Politehnica, Timisoara

Extras din proiect

1. PREZENTAREA AFACERII

1.1 Firma

Acest plan de afaceri este realizat în scopul crearii unei societati comerciale în orasul Jimbolia. Domeniul pe care doreste sa-l urmeze societatea comerciala este acela al tehnicii de calcul si al telecomunicatiilor.

Afacerea va fi lansata la 8 martie 2007, pâna atunci asociatii urmând sa realizeze toate operatiunile necesare pentru înregistrarea societatii comerciale la Registrul Comertului, pentru amenajarea unui sediu si pentru aprovizionarea cu materialele necesare si angajarea de specialisti si personal auxiliar.

Societatea comerciala va fi una cu raspundere limitata, cu doi asociati, datorita marilor avantaje oferite de acest tip de societate comerciala.

Sediul societatii va fi pe strada N. Balcescu nr. 3, acesta fiind momentan in curs de amenajare. Aici se vor gasi atât birourile cât si spatiul de productie si depozitare a materialelor.

Actionarul principal detine o pondere de 60% din actiunile firmei.

Astfel aporturile aduse de cei 2 actionari sunt urmatoarele:

- Kozak Elisabeta (actionar principal): 6.000 ¬

- Cinca Adrian: 4.000 ¬

În functie de aportul adus la formarea capitalului social fiecare actionar va primi numarul corespunzator de actiuni si va avea dreptul în consecinta la anumite dividende din rezultatele întreprinderii.

1.2. Domeniul de activitate

Pentru început noua societate comerciala se va axa doar pe asamblare si service de sisteme de calcul, precum si pe realizarea retelelor de date si de telecomunicatii. În Jimbolia exista un numar foarte mic de firme în acest domeniu care nu reusesc sa satisfaca cererile din ce în ce mai mari de service IT din oras si împrejurimi, ceea ce ofera o perspectiva buna pentru o afacere de succes.

Spatiul de productie, care apartine unuia dintre asociati va fi amenajat pentru desfasurarea în conditii normale a activitatilor.

Depozitul de materiale, situat la subsolul imobilului, va trebui izolat împotriva umezelii pentru a nu afecta calitatea si buna functionare a acestora. De asemenea se va aloca, pentru început, un spatiu relativ mic pentru amenajarea unui magazin de prezentare a produselor.

Produsele firmei se adreseaza atât persoanelor fizice cât si juridice. Pentru a avea succes pe piata firma noastra va încerca sa ofere cel mai bun raport pret / calitate si servicii care sa multumeasca clientul.

Tinând cont de acestea putem afirma ca domeniul de activitate ales pentru societatea comerciala S.C. ADILIS S.R.L. este unul în plina dezvoltare. Pe termen mediu si lung firma va încerca o extindere a activitatii în localitatile învecinate Lovrin si Sânnicolau sau chiar în tot judetul.

1.3. Obiective

Pentru început firma îsi propune încheierea unor contracte cu firmele furnizoare de componente de calculatoare si echipamente de telecomunicatii necesare desfasurarii activitatii propuse.

Având în vedere care sunt clientii firmei SC ADILIS SA sunt necesare realizarea de contacte directe cu beneficiarii pentru a putea discuta toate detaliile tehnice si a-i convinge de seriozitatea noii afaceri, pentru aceasta firma urmând a pune baza pe departamentul de marketing. Aceste contacte directe vor avea si rol de publicitate pentru noua societate.

Pentru primul an de functionare a societatii comerciale s-a propus atingerea unei capacitati de servire de 60%. Firma va angaja numai personal cu pregatire în domeniu.

De asemenea s-a propus ca dupa o perioada de maxim 3 ani de functionare, în functie de profitul realizat, extinderea activitatii societarii in orasul Timisoara, un spatiu comercial mai bine pozitionat din punct de vedere al fluxului de potentiali clienti.

Pentru urmatorul an de functionare se intentioneaza cresterea capacitatii de servire la 70%, iar pentru cel de-al treilea an la 85%.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Adilis SA - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Adilis SA.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Plan Afaceri - SC Fitness Center SRL

1.Sinteza planului de afaceri S.C. FITNESS CENTER S.R.L. Tulcea cu sediul în Tulcea, str.Babadag nr.16, judetul Tulcea, reprezentat prin Grigore...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?