Plan de Afaceri SC Farmec SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 8330
Mărime: 485.27KB (arhivat)
Publicat de: Alis-Nina Șandor
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Melinda Plescan

Cuprins

  1. 1-istoric
  2. 2-descrierea afacerii
  3. 3-macrodemdiul firmei
  4. 4-micromediul firmei
  5. 5-analiza de marketing

Extras din proiect

Incepută cu peste 120 de ani ȋn urmă, activitatea FARMEC are astăzi o largă recunoaștere, atȃt ȋn Romȃnia, cȃt și ȋn lume, produsele companiei fiind exportate ȋn țări din Europa, Asia și America de Nord.

Istoria modernă a companiei ȋncepe ȋn 1967, cȃnd FARMEC devine primul producător de creme și emulsii Gerovital H3 prof. Dr. Ana Aslan din Romȃnia. Produsele se adresau femeilor ajunse ȋn pragul vȃrstei de 40 de ani, cȃnd tenul arată primele semne de imbătrȃnire. Astăzi, FARMEC produce peste 400 de produse cosmetice, care acoperă o gamă largă de utilizare, printre acestea numărȃndu-se atăt mărci tradiționale, cȃt și produse lansate ȋn ultimii ani.

Vom face ȋn cele ce urmează o scurtă retrospectivă asupra a ceea ce inseqmnă FARMEC ȋnainte de 1967 și care au fost realizările firmei pe parcursul ȋntregii sale existențe pȃnă ȋn prezent:

- 1889- Ȋncepe povestea de success a companiei FARMEC- prima și ea mai importantă companie romȃnească de produse cosmetic- cȃnd iau naștere, la Budapesta, laboratoarele “Molnar Moser”.

- 1943- Se desprinde un mic laborator “Mol-Mos” care iși desfașoară ctivitatea ȋn Cluj.

- 1965- Se produce pentru prima dată laptele DOINA.

- 1967-1968- Liviu Turdean devine director și fabrica inscrie pe cartea să de vizite o mare realizare – devine primul producător de creme și emulsii Gerovital H3 prof. dr Ana Aslan din Romȃnia. Produsele se adresau femeilor cu vȃrsta de aproximativ 40 de ani, tenurilor care prezintă primele semen ale ȋmbătrȃnirii.

- 1969- Premiera ȋn Romȃnia- ȋncepe fabricarea produselor sub forma de spray

- 1970- Ȋncepe dezvoltarea cele mai noi platforme de producție de cosmetic e din Romȃnia

- 1995 – Farmec se privatizează prin metoda MEBO, avȃnd capital 100% romȃnesc; Primul director general ales de Adunarea Generală fost ec. Liviu Turdean.

- 2000- Se pun bazele propriei rețele de distribuție

- 2001-Se lansează prima gamă cu argilă Aslavital

- 2003- Se inaugurează parcul Farmec

- 2004- Se modernizează gamă Gerovital Plant

- 2006- Se lansează noua gamă Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan. Are loc un eveniment de lansare deosebit.

- 2007- Se modernizează gam Farmec

- 2008- Farmec preia integral drepturile de utilizare asupra mărcii Gerovital

- 2009- Se lansează gam Aslavital Lift

Originalitatea și calitatea produselor FARMEC a fost recunoscută oficial ȋn anul 2002, atunci cȃnd compania a obținut Certificatului Internațional de Calitate ISO 9001:2008.

FARMEC este la ora actuală liderul pieței de produse cosmetice romȃnești, multe dintre mărcile produse la Cluj aflȃndu-se ȋn topul preferințelor consumatorilor romȃni. Grija pentru frumos și respectul față de tradiție, sanatȃte și mediul inconjurator, completate de cercetarea continuă, originalitate și atenția față de ceințele clienților sai, au facut din FARMEC un producător apreciat de-a lungul timpului. Astăzi, portofoliul companiei ȋnsumează cȃteva sute de produse, cele mai cunoscute game fiind GEROVITAL H3 prof. dr. Ana Aslan, GEROVITAL H3 EVOLUTION, GEROVITAL PLANT, ASLAVITAL, FARMEC, ASLAMED, DOINA, ATHOS și OBSESIE.

Fiecare dintre produsele marca FARMEC valorifică ingrediente naturale sau sintetice recunoscute pe plan mondial, alături de principii active de proveniența locală, selecționate din bogația naturala a solului și florei romȃnești. FARMEC deține zeci de brevete de invenție pentru produsele realizate prin rețete originale, ȋn laboratoarele de cercetare proprii.

FARMEC se situează ȋn rȃndul marilor companii industriale din Europa, atȃt prin calitatea produselor, cȃt și datorită investițiilor ȋn tehnologii moderne, menite să protejeze mediul inconjurător. Ȋn cadrul companiei, funcționează primul laborator de analize fizico-chimice din Transilvania acreditat RENAR și, totodată, cea mai mare secție de aerosoli din sud-estul Europei.

Ȋn ultima vreme, FARMEC și-a asociat numele cu mărci recunoscute pe plan internațional, prin realizarea de produse sub mărci private. Capacitatea extinsă de producție și respectarea unor ȋnalte standarde de calitate, ne-au permis fabricarea unui număr mare de astfel de produse: creme, emulsii, loțiuni, geluri de duș, șampoane și deodorante.

De asemenea, pentru atingerea obiectivelor de performanță și menținerea unui standard superior de calitate, FARMEC a dezvoltat relații de colaborare cu numeroși parteneri de prestigiu: Societatea Romȃnă de Cosmetologie, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hatiegan din Cluj-Napoca, Clinicile de Dermatologie din Cluj-Napoca și București, Clinici de testare a eficienței produselor, Laboratoarele Dermscan Franța și Evic Internațional Romȃnia.

Ȋn prezent, produsele FARMEC se regăsesc pe toate continentele de pe glob. Dezvoltarea companiei este susținută de rețeaua proprie de distribuție, dezvoltată la nivel național și coordonată prin intermediul reprezentanțelor și punctelor de lucru din principalele orașe ale Romaniei.

Cui vinde Farmec și unde vinde ?

( produsul și piața firmei)

Obiectul de activitate al firmei il consituie crearea de produse cosmetice destinate ȋn special femeilor („Să alegi, alături de noi, să fii frumoasă pentru că esti tu, femeia cu farmec.” )dar și barbatilor cu vȃrsta cuprinsă ȋntre 25 și 50 de ani; cele mai multe produse sunt create ȋn special pentru femeile cu vȃrsta apropiata de 40 de ani care ȋncep să se confrunte cu primele semne ale ȋmbătrȃnirii tenului.

Există o paletă largă de produse pe care firma o pune la dispoziția clienților, enumerăm aici gamele din care fac parte articole pentru ȋngrijirea tenului,părului, articole pentru igiena orală, etc: Gerovital H3.Prof. Dr. Ana Aslan, Gerovital H3 Evolution, Aslavital, Aslavital Lift Instant, Gerovital, Gerovital Sun, Geroital Plant, Doina și lista poate continua. Ȋn realizarea acestor produse cosmetice Farmec, utilizează atȃt ingrediente naturale din fructe, plante medicinale cȃte și sintetice create special ȋn laboratoare de ȋnaltă tehnologie.

Farmec iși vinde produsele ȋn numeroase țări ȋn ȋntreaga lume,nu doar ȋn Romȃnia.Cu cel mai recent produs al său, crema de față din gama Gerovital H3 Evolution, a ȋnregistrat un real succes ȋn țări precum Olanda, Italia, Spania , SUA.

Idee de afacere...ceva nou ȋn Farmec?

Să fie un nou produs creat sau doar ȋndreptarea eforturilor asupra promovării produselor deja existente? Noi suntem de părere că dacă ȋn viitor s-ar dori implementarea unei idei noi de afacere , ar fi indicată realizarea unei strategii de marketing care să promoveze articolele create deja, articole de calitate ridicată; spunem că sunt de calitate datorită faptului că au existat pe piață ȋn pofida trecerii multor ani de la apariția lor (laptele demachiant Doina,spre exemplu,a fost produs pentru prima dată ȋn anul 1965 și ȋncă se vinde foarte bine). Singurul produs care s-a bucurat de o promovare adecvată a fost crema de față din gam Gerovital H3 Evolution, lansată ȋn luna martie și care a putut fi vazută ȋn reclame pe mai toate posturile TV. Cum firma are un renume puternic deja, ea nu ar trebui decȃt să profite de aceasta, să iasa mai mult „ȋn lumina reflectoarelor” atȃta pe plan național cȃt și internațional. Beneficile eonomice ale ȋntreprinderii ar fi cu mult mai mari dacă s-ar investi ȋntr-o asemenea campanie.

Analizȃnd gradul de ȋndatorare al firmei ȋn anii precedenți (2007,2008,2009) constatăm că o bună parte din costul cu promovarea ar putea fi acoperită din resurse proprii nefiind necesar că firma să se ȋmprumute pentru a realiza acest obiectiv.Totuși dacă se impune acestul lucru,banii trebuind a fi alocați ȋn mai multe direcții și nefiind suficientă suma pentru campania de promovare, firma poate accesa fondurile europeene pentru dezvoltare, (ȋn măsura ȋn care proiectul ei va fi unul convingător și va corespunde cerințelor acordării fondurilor) lucru pe care l-a mai și facut ȋn trecut,obținȃnd fonduri pentru training-urile angajaţilor sau poate contracta un ȋmprumut, de preferat pe perioadă scurtă de timp(< mică de un an, astfel ȋncȃt costurile cu dobȃnda aferentă creditului să fie suportabile).

Preview document

Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 1
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 2
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 3
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 4
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 5
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 6
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 7
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 8
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 9
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 10
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 11
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 12
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 13
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 14
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 15
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 16
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 17
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 18
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 19
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 20
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 21
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 22
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 23
Plan de Afaceri SC Farmec SA - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri SC Farmec SA.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC Farmec SA

Capitolul I PREZENTARE GENERALA S.C.FARMEC S.A. 1.1. Obiectul de activitate a societatii S.C. „FARMEC”S.A. a laut fiinţă în anul 1945 la 1...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Plan de afaceri - Prestări servicii de întreținere peisagistică

I. DESCRIEREA AFACERII 1.1. INTRODUCERE S.C. MAGIC GARDEN S.R.L. este o firma care si-a propus desfasurarea principalei activitati in sectorul...

Studiu de fezabilitate a unei idei de afaceri - S.C. Iasi-Beer S.R.L.

1.Descrierea generală a afacerii 1.1. Se realizează o afacere în domeniul berii, cu scopul de producție și comercializare a acesteia. Firma va...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Strategie de pătrundere pe piață - SC Farmec SA

I. Scurt istoric al companiei Compania Farmec este un simbol al produselor cosmetice in Romania, dupa aproximativ 120 ani de experienta ramanand...

Lansare Produs - Bioderm

CAPITOLUL 1 PIAŢA DE DESFACERE A PRODUSELOR MĂRCII BIODERM FARMEC este prima şi cea mai importantă companie producătoare de produse cosmetice...

Studiu de caz - internaționalizarea firmei SC Farmec SA

CAP.1. Descrierea companiei, a identitatii ei si a situatiei strategice 1.1.Domeniul de activitate, scurt istoric al firmei si pozitia ei actuala...

Practică tranzacții economice internaționale - desfășurata în cadrul SC Farmec SA

1. Caracterizarea generală a activităţii firmei S.C. „ FARMEC” S.A cu sediul în localitatea Cluj-Napoca, str. H. Barbusse, nr. 16 a fost...

Lucrare de practică la SC Farmec SA

1.PREZENTARE GENERALA A “S.C. FARMEC S.A.” Denumirea: SOCIETATEA COMERCIALA “FARMEC” S.A. Sediul: Cluj-Napoca, str.H.Barbusse, nr.16, Domeniul...

Plan de Afaceri - SC Farmec SA Cluj - Napoca

Capitolul I-Sinteza planului de afaceri 1.1 Obiectivul avut in vedere Compania ‘Farmec’ S.A Cluj-Napoca este un simbol al produselor cosmetice in...

Strategia de Distribuție de Tip Network Marketing la SC Farmec SA

I. NETWORK MARKETING - O ALTERNATIVĂ MODERNĂ DE DISTRIBUŢIE Network Marketing înseamnă orice formă de vânzare care permite distribuitorilor...

Companie producătoare de produse cosmetice - SC Farmec SA

1. Scurt istoric 1.1 SC. FARMEC SA Farmec este prima si cea mai importanta companie producatoare de produse cosmetice din Romania.Povestea...

Ai nevoie de altceva?