Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2695
Mărime: 19.53KB (arhivat)
Publicat de: Roza Manolache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dinu Andreea

Extras din proiect

Planul de afaceri este un document de reflectare a activităţii întreprinderii pe un anumit interval de timp, de regulă 12 luni, luând în calcul şi perioada următoare de la 2 până la 5 ani, aşadar el nu este totuşi un paşaport pentru obţinerea finanţării, ci o cale de evidenţiere a spiritului antreprenorial şi a ideii de afaceri promovate.

Planul de afaceri este deci un document scris care descrie natura afacerii, piaţa-ţintă, avantajele pe care afacerea le va avea asupra competitorilor, precum şi resursele şi aptitudinile de care dispun proprietarii afacerii. Pentru întocmirea lui este necesar să se analizeze cu atenţie produsele sau serviciile oferite, competiţia, resursele financiare necesare şi alte detalii operaţionale

Descrierea afacerii

Pentru S.C. HOME WALK S.R.L trebuie intocmit un plan de afaceri viabil pentru a putea obtine un credit bancar de 12.000 € pentru deschiderea unei crescatorii de melci comestibili in jud.Piata Neamt

Suma trebuie sa acopere costurile cu infiintarea firmei amenajarea terenului si spatiile anexe,instalatii achizitionate din afara tarii.

Planul consta in deschiderea unei fime care sa se ocupe cu cresterea si comercializarea melcilor comestibili.

Planul de afaceri prezinta sumele totale de care este nevoie inca de la infiintare si pana la generarea de profit.

In prima faza imi propun sa infiintez o crescatorie in aer liber si dupa ce aceasta va genera profit sa dezvolt afacerea acoperid spatiul si marind suprafata de crestere.

Zona geografica in care se afla terenul , pot spune din ceea ce am constatat la fata locului ca este foarte buna pentru dezvoltarea in conditii optime a specie de melci Helix aspersa maxima.

Cererea pe piata exista ,deoarece in Romania acest gen de afacere neexploatat la maximum are reale sanse de reusita .

Totuşi întrucât această activitate este la noi în stadiul de pionierat este absolut necesar ca să fie privită ca o afacere în sine şi nu ca un mod de îmbogăţire peste noapte şi ca atare tratată cu seriozitate. În plus în momentul demarării unei astfel de iniţiative omul trebuie să ia în calcul şi posibilităţile sale financiare şi să nu se hazardeze la accesarea unor credite, a căror valoare depăşeşte posibilităţile lui financiare. Cel mai recomandat este demararea afacerii cu cumpătare prin accesarea unor fonduri nerambursabile (gen SAPARD, etc.) sau a unor credite cu dobândă redusă (ex: creditele oferite de Statul Român prin programul Fermierul), astfel încât să nu ajung în incapacitate de plată.

Sinteza planului de afaceri

Planul de afaceri intocmit de Grosu Catalin,manager la SC HOME WALK SRL este unul cu reale sanse de generare de profit deoarece sumele pentru demararea proiectului sunt unele maximale iar la sfarsitul celui de-al doile an ,daca acest plan s-a respectat profitul brut este de 4960 € ,iar profitl net de 3700 € .Deoarece cheltuielile scad considerabil pana in al III-lea an estimez ca cheltielile vor fi amortizate in cel de-al IV an de functionare.

Dăcă e făcută respectând toate condiţiile din recomandările specialiştilor, ferma de melci poate aduce chiar în primii ani recuperarea investiei facute + un profit substanţial. Preţul en-gros pe kilogramul de melc viu poate varia între 3,5 şi 5,8 euro iar carnea de melc (cunoscută sub numele de escargot) poate ajunge până la 50 euro.

Date de identificare

Numele firmei:Home Walk

Codul unic de inregistrare:443789

Forma juridica de constituire:Societate Comerciala cu Raspundere Limitata

Natura capitalului social:roman-privat

Valoarea capitalului social:subscris varsat 300 RON

Adresa:Str.Rosmarinului,nr.9

Telefon,fax,e-mail:0742771982,ktalin_g22@yahoo.it

Persoana de contact:Grosu Catalin

Conturi bancare deschise la :xxx.xx BRD

Nr.de ordin in registrul comertului:J45/5647/2007

Asociati :GROSU ION-munca

BUTUNOI GHEOGHE-teren de aprox.2000m/2

Planul operational

ANUL I

Operatiuni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

proiecte ,aprobari ,avize x x

amenajarea spatiului x x

achizitii mobilier ,utilaje,autovehicule x

transportul,montarea si probarea utilajelor x

formarea echipei x x

instruirea echipei x

demararea afacerii x

Materialele le voi achizitiona de la o firma specializata in acest domeniu:

- plasă Helitex 1 rolă 100x1 m – preŃ 2,5 euro/mp

- TNT 1 rolă 250x5 m – pret 0,28 euro/mp

- lot matcă – pret 0,234 euro/buc.

- material semincer

Alegerea Terenului

Localizarea afacerii poate juca un rol decisiv în succesul sau în falimentul ei. Ea ar trebui să fie în preajma clienţilor, ar trebui să fie uşor accesibilă şi să confere idee de siguranţă. Atunci când se întocmeşte această secţiune a planului de afaceri este recomandabil să se ea în considerare următoarele lucruri:

- care sunt cerinţele de amplasare şi localizare a afacerii;

- ce fel de amplasament este necesar;

- de ce clădirea sau zona respectivă este necesară;

- să fie facil accesul la aceasta, să se poată face cu mijloace de transport în comun;

- dacă s-a produs sau nu modificări demografice sau ale pieţei în zona respectivă.

Alegerea poziţiei în care se va construi ferma şi calitatea terenului sunt factori importanţi care trebuie să garanteze condiţii cel puţin acceptabile pentru a da startul activităţii; ţinând cont că melcul trăieşte în strânsă legătură cu mediul care-l înconjoară, ambientul ales, temperatura, prezenţa sau absenţa vânturilor şi a depunerii de rouă, cantitatea anuală de precipitaţii, structura fizică şi chimică a terenului, prezenţa şi accesibilitaea unei surse de apă, toate trebuie să corespundă cât mai mult posibil condiţiilor cerute de melc.

Probele de sol se recoltează cât posibil pe vreme uscată, fără precipitaţii, astfel încât gradul de umezeală al acestora să fie cât mai redus. În acest scop se înlătură stratul superficial al solului până la adâncimea de 15-20 cm şi se recoltează cca. 500g probă de sol (pentru fiecare probă de sol), cu ajutorul unei săpăligi, într-un recipient curat şi uscat. Numărul de probe se sol care se vor recolta se stabileşte în funcţie de suprafaţa de teren luat în considerare pentru înfiinţarea fermei. Apoi se îndepărtează eventualele resturi vegetale (rădăcini, ierburi, frunze) şi impurităţi (cioburi, aşchii, etc.) şi se amestecă probele pentru omogenizare. Din cantitatea totală se reţine o cantitate de 500-700 g sol reprezentând probă medie.

Preview document

Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC HOME WALK SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Plan de afacere crescătorie de melci

1. Descrierea afacerii Pentru S.C. HOME SNAIL S.R.L trebuie intocmit un plan de afaceri viabil pentru a putea obtine un credit bancar de 12.000 €...

Ai nevoie de altceva?