Practică Vicas SA Târgoviște

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 5228
Mărime: 38.82KB (arhivat)
Publicat de: Eugen Simon
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

I. SCURT ISTORIC ŞI PREZENTARE GENERALĂ

Societate pe acţiuni cu capital integral privat, VICAS S.A. a parcurs un drum mereu ascendent, devenind unul din principalii producãtori autohtoni de sisteme de acoperire cu rol de protecţie şi decorativ, destinate unor sectoare variate de activitate (construcţii civile şi industriale, construcţii de maşini, industria lemnului, etc.).

În 11 iunie 1948, în baza legii numãrul 118, s-a înfiinţat, în urma naţionalizării, Întreprinderea Industrialã Octombrie Roşu. În cadrul acesteia începe să funcţioneze şi Fabrica de Produse Chimice VICTORIA Târgovişte, în subordinea Comitetului Provizoriu al Oraşului Târgovişte.

În primii ani de activitate nomenclatorul de produse al fabricii cuprindea, printre altele, unsori consistente, vaselină industrială, săpun, lumînări, cremă şi ceară de ghete, creolină, colofoniu, bachelit.

La 1 decembrie 1960 are loc o reorganizare a întreprinderilor de industrie locală, moment în care VICTORIA începe producţia de lacuri şi vopsele, având în subordine şi o secţie de sticlărie şi cărămidă, la câţiva kilometri de oraşul Târgovişte.

La 1 septembrie 1977, în baza deciziei 220-77, unităţile Industriei Locale din Târgovişte sunt preluate de Industria Republicană, în cadrul Centralei Industriale de Medicamente, Coloranţi, Detergenţi, Lacuri şi Vopsele. VICTORIA se numeşte începînd de acum Întreprinderea Chimică VICTORIA Târgovişte şi are în componenţă trei secţii:

1. Secţia Chimică Târgovişte, care produce lacuri, vopsele ulei, vopsele nitro, produse prelucrate din mase plastice, lumînări, chibrituri, diverse produse de larg consum

2. Secţia Chimicã Crînguri - Găeşti, care produse anhidridă cromică, săpun de rufe, polisulfură de calciu, pigmenţi anorganici

3. Secţia Chimicã Doiceşti, care produce pigmentul anorganic albastru ultramarin, piese de schimb şi articole tehnice din cauciuc, precum şi produsul factis brun.

În anul 1990, prin HG nr. 1220 din 12-12.111990, întreprinderea Chimicã VICTORIA Târgovişte devine Societatea Comercialã VICTORIA S.A. În anul 1994, aceasta se privatizează integral prin metoda MEBO, metodă prin care salariaţii cumpără integral societatea de la statul român.

Următorii cinci ani de la privatizarea societăţii sînt dedicaţi în exclusivitate dezvoltării societăţii, schimbării radicale a filozofiei privind calitatea producţiei şi a muncii.

În aceşti ani este pusă în funcţiune a doua capacitate pentru producţia de vopsele, împreunã cu noi spaţii de depozitare, sînt cumpărate utilaje noi din Comunitatea Europeană, se reorganizeazã fluxurile de producţie. Capacităţile de producţie lacuri şi vopsele ajung la 15000 tone pe an.

Pentru alinierea la standardele de calitate internaţionale, în anul 1999, S.C. VICTORIA S.A. începe procesul de implementare a Sistemului de Asigurare a Calităţii SR EN ISO 9002-95, iar în anul 2000 este certificat de organismul AFER (Autoritatea Feroviarã Românã).

În perioada scursă de la privatizare au fost făcute investiţii de peste 19 miliarde lei (2,5 milioane USD), capitalul social ajungând la 27,2 miliarde lei.

În prezent, S.C. VICTORIA S.A. are 400 de acţionari şi 200 de salariaţi, fiind condusă de un Consiliu de Administraţie compus din cinci membri, aleşi dintre acţionarii principali. Echipa de conducere este o echipã omogenă, care îmbină competenţa profesională cu experienţa şi spiritul novator, utilizând strategii şi tehnici adecvate.

În anul 2002, S.C. VICTORIA S.A. îşi schimbă numele în S.C. VICAS S.A.

Marca VICAS®, sub care se produc şi se comercializează produsele noastre, are la baza cea mai modernă tehnologie din domeniu, răspunzând tuturor cerinţelor şi exigenţelor actuale. Beneficiind de un management modern, orientat către client, VICAS S.A. a reuşit sã-şi sporeascã reputaţia pe o piaţă puternic concurenţială, prin promovarea şi comercializarea unor produse competitive, raportate la cerinţele pieţii, în condiţiile menţinerii unui raport optim calitate-preţ. Certificarea sistemului calităţii conform cu standardul SR EN ISO 9002/95, agrementele tehnice şi omologările eliberate de organisme naţionale abilitate în domeniu, stau garanţie a calitãţii produselor VICAS.

Perspectivele S.C. VICAS S.A. pe termen scurt şi pe termen mediu sînt:

Menţinerea între primii opt mari producători de lacuri şi vopsele.

Producţia se va orienta către vopselele speciale, acest lucru realizîndu-se prin eforturi proprii, cu specialiştii din sectorul cercetare, prin cumpărare de licenţe sau în sistem joint-venture.

Avînd în vedere statutul său, societatea îşi propune un stil de conducere şi coordonare participativ. Managementul societãţii este asigurat de o echipă tînără, care crede în potenţialul, dăruirea şi capacitatea angajaţilor sãi. S.C. VICAS S.A. este consecventă filozofiei sale de dezvoltare şi este deschisă oricărei colaborări care vine în sprijinul punerii sale în practică.

Preview document

Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 1
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 2
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 3
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 4
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 5
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 6
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 7
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 8
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 9
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 10
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 11
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 12
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 13
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 14
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 15
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 16
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 17
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 18
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 19
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 20
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 21
Practică Vicas SA Târgoviște - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Practica Vicas SA Targoviste.doc

Ai nevoie de altceva?