Arta exploatării de sine sau minunata lume nouă a muncii

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 10 în total
Mărime: 477.81KB (arhivat)
Publicat de: Dumitru Botezatu
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE DREPT SPECIALIZAREA: ADMINISTRATIE PUBLICA

Cuprins

  1. 1. Turele duble la birou si acasa.
  2. 2. Dictatura urgentei.
  3. 3. Managerii familiei.
  4. 4. Concurenta intre profesie si familie.
  5. 5. Concluzii.

Extras din referat

Robert Nieder este un tata modern, care inainte de nasterea copiilor si-a cumparat mai multe manuale cu privire la cresterea si educarea acestora, pe care le-a citit, le-a analizat si si-a notat cele mai importante idei intr-un caiet. Daca e sa te iei dupa carti, sambata locul tatalui e in cadrul familiei. Dar Robert este obisnuit sa mearga la lucru si sambata, intrucat are “o profesie foarte solicitanta”.

Robert este angajat la o companie de asigurari. Acestuia ii plac provocarile si preia cu mare placere proiecte pe care altii n-au reusit sa le duca la bun sfarsit. Robert si-a dat seama ca pe zi ce trecea era tot mai obosit si stresat, suprasolicitat din cauza lucrului de 10 ore pe zi, precum si a muncii care il astepta acasa. A inceput sa-si faca probleme in sensul ca va trebui sa ia o decizie: “familia sau cariera”. Incercand sa rezolve amandoua problemele, el lucreaza de multe ori intre 50-60 de ore pe saptamana, acceptand fara ezitare orice intalnire cu clientii chiar si in week-end.

El dorind sa lase o impresie buna in fata sefului, este dispus sa faca sacrificii, lasand la o parte familia si punand pe primul loc sarcinile de serviciu.

Lipsa timpului – o sintagma la care se rezuma majoritatea povestilor din aceasta carte. In acest orar strans, viata privata, prietenii, timpul liber, partenerul, copii isi fac greu loc. Angajatul modern nu are timp sa respire. In mod straniu nu reusim sa devenim bogati de timp.

Robert Nieder si-a dat seama ca duce o viata gresita si deficitara, ca petrece prea mult timp la birou. El s-a hotarat sa-si cumpere o barca, poate asa va petrece mai mult timp in natura si astfel va lua si copii cu el. Incercarea de a-si schimba viata a esuat, barca zacea in pod plina de praf si neatinsa.

Claudia Nieder (care lucreaza ca ergoterapeut in cabinetul particular), sotia lui Robert, reuseste sa-si imparta cat de cat programul de lucru, sa-si coordoneze programul cu cel al familiei, Ea compara stilul de a-si creste copii cu stilul explicat in ghidurile pentru parinti cumparate de Robert.

Pe Robert aceste ghiduri il frapeaza, deoarece parinti descrisi in acele ghiduri au mereu destul timp dedicat pentru copii,dar si multi bani.

Conținut arhivă zip

  • Arta Exploatarii de Sine sau Minunata Lume Noua a Muncii.ppt

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?