Proiect franciză - Cofetăria Aroma

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 8342
Mărime: 691.83KB (arhivat)
Publicat de: Corneliu Șandor
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nestian Andrei

Extras din proiect

Introducere

Analizând cerinţele consumatorilor fondatorii societăţii S.C Aroma S.A au ajuns la concluzia că în aceste vremuri de criză cel mai bine merg afacerile mici care vând produse relativ ieftine şi pentru care concurenţa nu este foarte ridicată.

Am ales să punem bazele unei cofetării deoarece din punctul nostru de vedere preţul cu care vom vinde franciza francizaţilor nu va fi unul foarte ridicat, mulţi întreprinzători permitându-şi să cumpere această franciză. Ne propunem ca în următorii 5 ani să ne răspândim prăjiturile Aroma în peste 70 de oraşe din Romania şi în alte 10 oraşe europene, printre ele numărându-se şi Milano, Madrid, Chişinău, Bălţi şi Londra.

Cofetăriile Aroma produc diverse tipuri de prăjituri care mai din care mai dulci şi mai interesante, însă obiectul său principal de activitate îl reprezintă producţia de Fursecuri cu fructe de pădure şi producţia de Prăjituri cu vişine şi ciocolată, produse unicate in România si înregistrate la OSIM.

Pe lângă faptul că producem aceste prăjituri cu totul şi cu totul speciale noi mai oferim clienţilor şi o admosferă plăcută, ideală pentru a petrece timpul liber împreună cu familia, soţia sau cu cei dragi în zile de sărbătoare şi nu numai.

Un al atu al societăţii noastre îl mai reprezintă şi faptul că pe lângă cele două tipuri de prăjituri speciale pe care le confecţionăm, conducerea întreprinderii mai pune la dispoziţia clienţilor şi diferite sortimente de băuturi răcoritoare, cafele şi ceaiuri, ideale pentru a fi servite după acest desert nemaipomenit.

Pentru ca un întreprinzător să încheie un contract de franciză cu noi şi să aibă calitatea de francizat, el trebuie să îndeplinească 3 condiţii elementare :

o să dezvolte reţeaua de franciză şi să menţină identitatea sa comună, precum şi reputaţia acesteia;

o să furnizeze orice informaţie de natură a facilita cunoaşterea şi analiza performanţelor şi a situaţiei reale financiare, pentru a asigura o gestiune eficientă î

o n legatură cu franciza;

o să nu divulge la terţe persoane know-how-ul furnizat de către francizor, atât pe toată durata contractului de franciză, cât şi ulterior.

Orice persoană fizică sau juridică, care va îndeplini condiţiile enunţate anterior, are ocazia să încheie un contract de franciză cu noi şi să lucreze sub sigla noastră. Francizatul se va bucura de notorietate pe piaţa produselor de patiserie din Romania, va avea o afacere la cheie fără să facă aprope nici-un efort şi nu în ultimul rând se va bucura de know how-ul produselor noastre.

În calitate de francizor, societatea comercială Aroma S.A îi va oferi francizatulului toate informaţiile tehnice în ceea ce priveşte maşinile necesare producţiei, know how-ul aferent produselor de bază, detalii referitoate la felul în care trebuie să fie amenajată încăperea (culoare, distanţa dintre mese, modul în care se aşează produsele în rafturi etc.) şi nu în ultimul rând lista cu actualii furnizori şi datele de contact ale acestora.

Firma a fost înfiinţată de către Rusu Răducu, Petrea Costel, Proca Mihaela, Rotaru Cătălin si Burdun Daniel şi îşi are sediul în orasul Bucureşti pe strada Pake Prototopescu numărul 15. În cele ce urmează vom ilustra organigrama francizei mama* S.C Aroma S.A.

Fig 1.0. Organigrama S.C Aroma S.A

Mentiuni

• În categoria muncitorilor indirect productivi intră un muncitor care se ocupă de verificarea calităţii produselor, doi paznici, o vânzătoare şi o femeie de serviciu.

• În categoria muncitorilor direct productivi intră persoanele care produc într-un mod direct valoarea, în cazul nostru cofetarii.

• Departamentul de cercetare se ocupă cu crearea de noi reţete care nu există pe piaţa mondială. În funcţie de exigenţele clienţilor, ei crează diverse tipuri de prăjituri.

1. Diagrama Proceselor

Pentru ca o întreprindere să îşi poată atinge obiectivele organizaţionale în interiorul ei se derulează două tipuri de procese. Pe de o parte, procesele care crează valoare într-un mod direct, denumite cât se poate de concludent procese principale sau procese de realizare şi pe de altă parte, procesele care nu adaugă valoare într-un mod direct, în această categorie intrând procesele manageriale şi procesele suport.

În cazul francizei noastre în categoria proseselor suport sunt încadrate: departamentul de marketing, departamentul de contabilitate şi departamentul de cercetare.

Preview document

Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 1
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 2
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 3
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 4
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 5
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 6
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 7
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 8
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 9
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 10
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 11
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 12
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 13
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 14
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 15
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 16
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 17
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 18
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 19
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 20
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 21
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 22
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 23
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 24
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 25
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 26
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 27
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 28
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 29
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 30
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 31
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 32
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 33
Proiect franciză - Cofetăria Aroma - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Proiect Franciza - Cofetaria Aroma.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul Proiectului

2.1.Proiectul 2.1.1.Conceptul de proiect Proiectul se defineşte ca un proces nerepetitiv care realizează o cantitate nouă, bine definita, în...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?