Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 5164
Mărime: 123.08KB (arhivat)
Publicat de: Mihnea Rus
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Titlul proiectului: AI DOAR O VIATA!

• Demunirea institutiei: EDUCATIE SI IN AFARA SCOLII

• Tipul de organizatie: ONG

ONG-ul nostru a fost infiintat in anul 2006, astazi suntem in situatia de a ne exprima propria dorinta de a fi impreuna la bine si la rau, in sanul unei familii extinse de 24 de membrii. Ne bucuram si ne mandrim ca am reusit sa miscam putin tanara generatie, avem alaturi de noi 50 de tineri voluntari cu varse cuprinse intre 14 si 21 de ani, pe care sa ne bazam in orice moment si in orice situatie.

Obisnuim sa numin educatia oferita de scoala drept educatia formala, activitatile educative organizate de alte institutii , cum ar fi muzeele, bibliotecile, cluburile elevilor etc., drept educatie nonformala foarte importanata in viata unui tanar. ONG-ul infiintat de noi este capabil sa satisfaca nevoile elevilor, sa discuta si sa dezbata impreuna cu acestia probleme sau curiozitatile pe care la scoala nu le dezbate nimeni. Sunt curiosi si vor sa afle multe lucruri despre ce este bine si ce nu, de ce trebuie sa sa fereasca de vicii si de obiceiurile daunatoare sanatatii. Sunt foarte interesati de viata sexual si nu se gaseste nimeni sa le ofere informatiile dorite. Au un rol foarte important in educatia unui elev, unui tanar, trebuie sa stie care sunt riscurile consumului de alcool, tutun, droguri, care sunt bolile cu transmitere sexuala. De multe ori mass media le ofera informatii care nu sunt tocmai pe placul lor, si din teribilism si curiozitate incearca cam tot ce este posibil. Le este teama, jena, sa deschida astfel de subiecte la scoala sau acasa, in familie, sa-si intrebe unul dintre parinti ce este bine si ce nu.

Acest ONG poate ajuta chiar si parintele, nu numai elevul, parintii trebuie sa invete sa-si invinga jena fata de copilul lui, trebuie sa fie cel mai bun prieten al copilului, trebuie sa invete si sa vorbeasca despre absolut orice subiect, problema, etc. Copilul daca nu primeste informatiile neceaste de la parinte se va duce si va intreba si va cauta raspunsul intrebarii sale in alte parti si s-ar putea sa auda ceva mai grav sau mai urat decat ati putea dumneavoastra sa va invatati prorpiul copil. Nu va feriti sa ii spuneti adevarul, odata tot o sa afle ceea ce isi doreste sa afle si s-ar putea sa va treziti ca dintr-un copil exemplar ce a fost, sa se transforme intr-un consumator de droguri, fetele sa devina mamici la o varsat frageda care sa le marcheze copilaria. Nu ezitati sa le suneti adevarul, sa le raspundeti sincer la intrebari, ei oricum stiu mult mai multe lucruri decat de imaginam noi ca ar sti. Iar influentele spontane sau neorganizate de mediu, familie, grup de preieteni, mass media etc., fac parte din clasa educatiei informale.

Treptat, scoala si-a largit sfera de activitate catre educatia nonformala, prin parteneriate cu societate civila, cu comunitate locala sau diferite institutii culturale.

“ Invatarea…nu este legata numai de scoala sau de alte contexte organizate. Conceptia despre viata are la baza ideea si observatia ca un numar mare al experientelor noastre de invatare s-au desfasurat in afara sistemului de educatie formala: in familie, in scoala, la locul de munca, in diferite organizatii si biblioteci” - Pasi Sahlberg – recunoasterea si valorificarea educatiei in activitatile cu tinerii.

ONG-ul EDUCATIE SI IN AFARA SCOLII ofera un set de experiente sociale necesare, utile pentru fiecare copil, tanar, sau adult.

Care sunt avantajele ONG-ului?

• Valorifica timpul liber, din punct de vedere educational.

• Imbogateste experienta de viata, printr-un cardu fexibil si prin diversificarea mediilor de invatare.

• Se bazeaza pe participarea voluntara, individuala sau in grup.

• Dezvolta aptitudini si competente specifice anumitor domenii de activitate si pregateste tinerii pentru a deveni cetateni active, capabili sa faca fata schimbarii.

• Faciliteaza descoperirea si dezvoltarea talentului de arta, cultura, muzica, sport, pictura, IT etc.

Acest ONG a fost infiintat cu scopul de a educa, informa si provoca tinerii si nu numai, sa participle la diverse jocuri si campanii de ecologizare, sa lupte impotriva tutunului, alcoolului si drogurilor, sa lupte pentru un stil de viata sanatos.

Echipa ONG-ului nostrum va merge prin scolii, licee, chiar si gradinite si universitati stimuland putin lumea sa faca un pas pentru a schimba ceva in Romania.

In vara anului 2005, in statiunea Mamaia, eu ca Manager la ONG-ului ajutat si sustinut de membrii si voluntarii care mi s-au alaturat, am reusit cu greu sa gasim cativa sponsorii pe care sa ne bazam, am reusit sa facem rost de fondurile necesare si am organizat o “Scoala de vara” destinata in special liceenilor. Am avut placuta surpriza ca la acest program sa participle tineri liceeni din 12 judete din tara. Copii pe parcursul a sapte zile au desfasurat diverse activitati. Tema proiectului scolii de vara a fost una speciala, elevii ajutati de profesorii indrumatori au avut de facut un proiect pe care la final trebuia sa-l prezinte in fata unui juriu si a unor oameni destul de importanti. Au avut cateva teme destul de interesante care au reusit sa-i sensibilizeze putin. Una dintre teme a fost “Discriminarea in scoala din pricina etniei”, au venit cu foarte multe ideii care m-au surprins. O alta tema “Cultura vs Gunoi”, plus inca alte multe teme destul de interesante. Ceea ce m-a bucurat foarte tare a fost faptul ca toti au luat in serios sarcinile si s-au straduit sa faca cel mai bun proiect. Am luat legatura cu Ambasada Americana le-am povestit si lor ce planuri avem si ne-au sustinut din toate punctele de vedere, mai putin financiar, in schimb ne-au trimis diplome pentru fiecare participant cu stampila si semnatura de la Ambasada.

Programul Cultura vs Gunoi l-am pus si in practica, tinerii au fost incurajati sa pastreze plaja curata. In schibul pungilor de gunoi adunate, ei au primit carti, DVD-uri sau material promotionale si au incheiat “Contracte de onoare”, prin care se angajau sa pastreze curatenia pe plaja si acasa, au primit legitimatii de “Agenti ecologi” si la final au fost foarte mandrii ca au putut da un exemplu bun celor din jur si ca au facut primul pas catre o Romanie cat mai curata.

Acces la Cultura este un alt program desfasurat de ONG-ul nostrum in parteneriat cu Ministrerul Culturii si Cultelor. Aceascta vizeaza atat atragerea tanarului roman catre actul de cultura cat si promovarea europeana a patrimoniului cultural romanesc.

Preview document

Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 1
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 2
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 3
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 4
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 5
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 6
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 7
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 8
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 9
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 10
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 11
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 12
Proiect ONG - ai doar o viață - educație și în afara școlii - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Proiect ONG - Ai Doar o Viata - Educatie si in Afara Scolii.docx

Alții au mai descărcat și

Atragerea spre lectură a elevilor din școala generală, clasele I-VIII din localitatea Șandra

Scopul acestui proiect îl reprezintă atragerea spre lectură a elevilor din Școala Generală, clasele I-VIII din localitatea Șandra. Grupul țintă îl...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?