Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3510
Mărime: 1.75MB (arhivat)
Publicat de: Simi Cristea
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Capitolul I. Descrierea serviciului
  2. 1.1 Prezentarea generala 3
  3. 1.2 Avantajele programului ECDL pentru candidaţi 4
  4. 1.3 Structura cursului 5
  5. 1.4 Echipamentele pentru furnizarea serviciului 6
  6. 1.5 Concurentii 6
  7. Capitolul II. Descrierea proceselor și activitaților necesare
  8. 2.1 Descrierea proceselor și subproceselor serviciului 8
  9. 2.2 Activitatiile subproceselor 8
  10. 2.3 Reguli necesare 11
  11. Capitolul III. Elaborarea diagramei flux (blueprint)
  12. 3.1. Elaborarea diagramei blueprint 12
  13. Capitolul IV. Analiza sistemului de furnizare a serviciului
  14. 4.1. Analiza diagramei blueprint 13
  15. 4.1.1 Puncte critice 13
  16. 4.1.2 Solutiile puntelor critice 13
  17. 4.1.3 Puncte inguste 13
  18. 4.1.4 Solutii punctelor inguste 13
  19. 4.2 Analiza eficientei economice a sistemului 14
  20. 4.3 Analiza pragului de rentabilitate 16
  21. Capitolul V. Amplasarea facilitatilor de furnizare a serviciului si a echipamentelor 5.1. Organigrama interna de furnizarea serviciului 18
  22. 5.2 Localizarea fizica a unitatii de prestarea serviciilor 18
  23. Bibliografie 20

Extras din proiect

Capitolul I. Descrierea serviciului

1.1. Prezentare generala

Grupul EUROaptitudini este în prezent constituit din trei societăţi care sunt specializate în funcţie de tipul de servicii pe care le oferă partenerilor săi.

A. EUROaptitudini

EUROaptitudini este centrul de testare şi instruire acreditat ECDL care dezvoltă la nivel naţional o franciză de instruire modernă realizată pe baza programei ECDL, reuşind într-un timp record să îşi construiască o carte de vizită impresionantă, promovând excelenţa în educaţie şi ECDL-ul ca standard European de testare a cunoştinţelor de operare PC.

Pentru a furniza servicii educaţionale de cea mai bună calitate, EUROaptitudini colaborează cu unele dintre cele mai renumite instituţii: Universitatea Cambridge, Goethe-Institut Inter Nationes, Alliance Francaise şi Universitatea Salamanca. După furnizarea pe piaţa românească a unor certificate de înalt renume precum ECDL, BULATS şi TOEFL, începând din 2007, EUROaptitudini este partenerul WIFI Austria în implementarea cursurilor şi certificărilor sub marca WIFI în România.

B. WIFI ROMANIA

În România, WIFI Austria împreună EUROaptitudini au înfiinţat WIFI ROMANIA la sfârşitul anului 2008 pentru a aduce şi în România expertiza şi standardele de calitate în programe de educaţie şi pregătire specializată dezvoltate de WIFI la nivel internaţional, conferind accesul la resurse şi reţeaua internaţională de traineri.

WIFI Austria este o organizaţie de training vocaţional, parte din Camera Economică Federală a Austriei. Succesul antreprenorial se bazează pe cunoaştere şi know-how. În Austria, cele nouă Institute Federale pentru Promovare Economică (WIFI) precum şi alte 80 de centre teritoriale nu sunt doar parte integrantă a Camerelor Economice Austriece; ele reprezintă partenerul nr. 1 al companiilor austriece în domeniul educaţiei vocaţionale şi a educaţiei destinate adulţilor.

WIFI reprezintă în primul rând un dialog continuu între mediul economic şi sectorul educaţie, promovând cunoaşterea practică, bazată pe experienţă. Acest know-how este diseminat şi în centrele WIFI internaţionale, astfel oferta naţională este adaptată şi localizată pentru piaţa locală specifică a ţărilor unde WIFI este prezent. WIFI oferă în acest fel aceeaşi calitate, acelaşi standard în educaţia pentru adulţi, atât pentru companiile austriece, cât şi internaţionale - în prezent în Ungaria, Polonia, Croaţia, Slovacia şi România.

Programele de instruire in-house sunt pachete de instruire pe abilităţi specifice, programe pentru dezvoltarea personală dedicate întreprinderilor de toate mărimile. Sesiunile de instruire şi programele de perfecţionare one-to-one sunt exemple de oferte individualizate pentru educaţia continuă.

C. ANDRECO EDUCATIONAL GRUP

Pentru a asigura o instruire adecvată a cursanţilor, dar mai ales pentru a facilita parcurgerea individuală a suportului de curs, EUROaptitudini, încă din anul 2003 a editat propriul set de manuale ECDL. Parte din activitatea de bază a EUROaptitudini până în 2006, activitatea de editură s-a separat într-o societate distinctă: Andreco Educational Grup.

Ulterior, editura a dobândit, prin aderenţa la standardele internaţionale de profesionalism, un renume deosebit ca editură educaţională. Prin toate activităţile pe care le întreprinde, Andreco Educational Grup doreşte să aducă în prim plan importanţa adoptării standardelor europene în editarea de carte, completand colecţia IT cu o colecţie de titluri economice de renume.

EUROaptitudini s-a născut din nevoia pentru o abordare diferită a conceptului de training – educaţie a adulţilor - într-o manieră profesională şi eficientă, dedicată nevoilor exacte ale acestora pe piaţa de specialitate. EUROaptitudini a urmărit întotdeauna calitatea serviciilor oferite, alegând să colaboreze cu instituţii prestigioase şi să ofere certificări internaţionale cunoscute.

Astfel, EUROaptitudini este Centru acreditat ECDL, calitate în care se bucură de colaborări fructuoase cu numeroase corporaţii şi instituţii publice, colaborări care îi dau încrederea reuşitei şi pentru proiectele viitoare.

Începând din 2005, EUROaptitudini este agent BULATS pentru România. Business Language Testing Service (BULATS) este un program de evaluare a nivelului de cunoaştere a limbilor străine, dezvoltat special pentru companii şi organizaţii. De asemenea, organizează testări TOEFL – Test of English as a Foreign Language.

EUROaptitudini deţine o reţea naţională de centre de training în România şi Republica Moldova (în oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Craiova, Chişinău). A câştigat şi implementat în parteneriat cu alte instituţii şi companii din România o serie de proiecte finanţate de Uniunea Europeană prin programul Phare.

Certificarile ECDL (European Computer Driving Licence) sunt recunoscute la nivel internaţional în peste 148 de ţări. Permisul oferă deţinătorului său o baza standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare. ECDL este pentru domeniul IT similar cu certificări de genul TOEFL sau Cambridge pentru atestarea cunoştinţelor de limbi străine. Permisul ECDL obtinut este valabil pe o perioada nedeterminata.

O data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeană mediul educaţional şi de cercetare trebuie sa devina competitiv, axat pe calitate şi performanţă. Pentru companiile din România acest fapt reprezintă atât deschiderea de noi oportunităţi, cât şi ameninţarea unei concurenţe sporite.

Cursurile se adreseaza atat persoanelor care detin cunotinte prealabile in utilizarea calculatorului, dar si celor care nu stiu sa lucreze pe calculator, oferindu-le o baza solidă de cunoştinţe.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL) a fost creat astfel încât să îi ajute pe deţinătorii acestui certificat atât în carieră, cât şi în viaţa de zi cu zi. De asemenea, Permisul ECDL reprezintă pentru deţinător şi o recomandare în faţa unui posibil angajator, deoarece îi arată acestuia din urmă că posesorul are o calificare recunoscută, relevantă şi garantată.

Pe piaţă există foarte multe cursuri de operare a calculatorului, ceea ce determină o evaluare dificilă a calităţii acestora, atât pentru angajatori cât şi pentru persoanele private. ECDL însă este un program standardizat, permisele ECDL eliberate sunt recunoscute la nivel internaţional, iar valoarea sa este demonstrată de numarul mare de organizaţii, companii şi instituţii care l-au adoptat.

De cele mai multe ori, cei care caută un loc de muncă se confruntă cu cerinţa angajatorilor de a avea cunoştinţe de operare a calculatorului. Având însă certificatul ECDL, potenţialul angajat are dovada cea mai bună că ştie să lucreze pe computer, sporindu-şi şansele de a obţine un loc de muncă şi chiar un loc de muncă mai bun.

Pentru o instituţie publică sau pentru o companie care doreşte ca angajaţii săi să fie mai performanţi şi mai eficienţi, ECDL reprezintă o investiţie bine facută şi fiabilă. Atât potenţialii angajaţi cât şi cei deja existenţi pot dovedi, având Permisul ECDL, că au cunoştinţe de operare pe computer. În plus, având angajaţi posesori ai certificatului, există garanţia că vor fi reduse pierderile de timp datorate lacunelor de cunoştinţe în domeniu şi a operării ineficiente a computerelor.

Fiind singurul certificat paneuropean, ECDL operează şi este recunoscut în statele Uniunii Europene, dar şi în multe alte ţări. Deţinătorul certificatului are astfel siguranţa recunoaşterii capacităţilor şi calificărilor sale peste tot în Europa, mai ales în contextul extinderii Uniunii Europene şi aderării la piaţa de muncă europeană.

Obţinerea Permisul european de conducere a computerului este recunoscută la nivel european şi internaţional ca un standard prin care angajatorii pot stabili abilităţile de operare pe computer ale angajaţilor curenţi sau potenţiali şi prin care personalului îi pot creşte pespectivele de angajare viitoare.

Preview document

Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 1
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 2
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 3
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 4
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 5
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 6
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 7
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 8
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 9
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 10
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 11
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 12
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 13
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 14
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 15
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 16
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 17
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 18
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 19
Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire în Cadrul Firmei Euroaptitudini - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea si Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Instruire in Cadrul Firmei Euroaptitudini.doc

Alții au mai descărcat și

Proiectarea și Optimizarea Sistemului de Furnizare a Serviciului de Traduceri Legalizate în Cadrul Firmei SC Monandre SRL

CAPITOLUL 1 APLICAREA METODEI QFD PENTRU FURNIZAREA SERVICIULUI DE TRADUCERI LEGALIZATE 1.1 Descrierea metodei QFD Noţiunea de QFD „Quality...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul Calității Proiectelor

1.Conceptul de calitate Aparitia si utilizarea în viata economica moderna a conceptului de calitate îsi are originea în perioada de început a...

Ai nevoie de altceva?