Proiectul centru start-up pentru tineri Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 12592
Mărime: 58.52KB (arhivat)
Publicat de: Petru Tănase
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Corodeanu

Extras din proiect

Aplicantul este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop apararea si promovarea intereselor IMM-urilor private la nivel judetean, regional, national si international, promovarea si apararea intereselor intreprinderilor private in relatia cu autoritatile publice precum si cu alte organisme si organizatii din Romania si din strainatate, stimularea, prin modalitati specifice, a privatizarii si a infiintarii de intreprinderi mici si mijlocii cu capital privat. La nivelul Regiunii Nord Est aplicantul in parteneriat cu o organizatie pentru IMM-uri lanseaza anual din 2005 Carta Alba a IMM-urilor la nivelul Regiunii de Nord Est. Aceasta publicatie este practic o radiografie a mediului de afaceri din Regiunea Nord-Est in care este prezentata evolutia economico-sociala a Regiunii Nord-Est, distributia teritoriala a IMM-urilor, rezultatele economice, performantele economico-financiare ale IMM-urilor, situatia si performantele IMM-urilor precum si impactul crizei economice asupra IMM-urilor.

Aplicantul a derulat pana in prezent o serie de activitati legate de:

a) Proiecte si seminarii de promovare a antreprenoriatului in regiunea Nord-Est;

b) Prezentari ale programelor de finantare la care sunt eligibile IMM-urile din regiune;

c) Asistenta acordata membrilor nostri in elaborarea de proiecte;

d) Parteneriate cu institutiile statului dar si cu alte organizatii care au ca scop sprijinirea IMM-urilor din regiunea Nord Est.

In calitate de lider de proiect, aplicantul a implementat si finalizat proiectul ROST - “Reteaua Organizationala de Sprijin pentru Tineri”, proiect finantat prin Phare CBC 2004 – Prioritatea 1 – Dezvoltare Economica si Sociala, Masura 1.5 Educatie si Servicii Sociale si s-a adresat tinerilor care doresc sa isi deschida o afacere cu efect transfrontalier pe directia Romania – Republica Moldova. Valoarea proiectului a fost de 86.228 euro.

In calitate de partener in proiect, aplicantul implementeaza:

1) Proiectul NETIMM - Crearea de retele de IMM-uri - modalitate inovativa de crestere a competitivitatii si adaptabilitatii IMM-urilor din Romania - Reteaua Tematica, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. In acest proiect au fost create 12 retele – cate 4 retele in regiunile: Bucuresti –Ilfov, Nord Est si Nord Vest. Cele 4 retele regionale au ca si domenii de activitate principale: constructiile, consultanta, turismul si angajarea, pregatirea si mentinerea personalului. In cadrul proiectului proiectului, aplicantul coordoneaza si gestioneaza Reteaua Tematica si Reteaua de Consultanta de la nivelul regiunii Nord Est. Valoarea proiectului este de 5.000.000 euro.

Proiectul CENTRE START-UP PENTRU TINERI-START-UP CENTERS FOR YOUNG PEOPLE-START YOU, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Obiectivul general al proiectului il reprezinta facilitarea insertiei pe piata muncii a elevilor si studentilor, printr-o serie de actiuni cu caracter inovator care vor conduce la cresterea sanselor de ocupare si de dezvoltare a competentelor personale si profesionale ale acestora in scopul imbunatatirii tranzitiei de la scoala la o viata activa. Valoarea proiectului este de 2.000.000 euro.

2. Descrieti parteneriatul pentru proiect* (6000Bytes)

Descrieti clar rolurile partenerilor implicati in implementarea activitatilor proiectului; demonstrati necesitatea si nivelul de implicare al partenerilor in proiect in cel putin doua din cele patru etape ale proiectului (dezvoltarea ideii de proiect, implementarea activitatilor proiectului, expertiza si resurse umane, finantare); specificati modul in care va fi coordonata activitatea diferitilor parteneri.

Partenerii in proiect sunt: o organizatie non-guvernamentala de intreprinderi mici si mijlocii din judet (aplicant), o organizatie non-guvernamentala de sustinere a dezvoltarii economice locale, o asociatie furnizor de formare profesionala (FPC), o organizatie non-guvernamentala a Zonei Metropolitane si un consortiu de IMM-uri si de sustinere a dezvoltarii economice din strainatate. Pentru coordonarea partenerilor, va fi desemnata cate o persoana din partea fiecaruia si se va alcatui Comitetul de organizare. Managerul proiectului va tine legatura cu partenerii prin intermediul asistentului de proiect si a persoanelor din Comitetul de organizare.

Proiectul are ca punct de plecare si continua un proiect, initiat de organizatia non-guvernamentala de sustinere a dezvoltarii economice locale in parteneriat cu consortiul transnational si derulat in zonele rurale, prin care s-a transmis informatii catre persoane ocupate in agricultura de subzistenta pentru initierea unei afaceri intr-un domeniu non-agricol.

Preview document

Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 1
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 2
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 3
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 4
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 5
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 6
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 7
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 8
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 9
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 10
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 11
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 12
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 13
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 14
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 15
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 16
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 17
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 18
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 19
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 20
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 21
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 22
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 23
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 24
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 25
Proiectul centru start-up pentru tineri Iași - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Proiectul Centru Start-Up Pentru Tineri Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Plan de afaceri - înființarea unei firme de servicii software

1.Sinteza planului de afaceri Societatea X este o societate comerciala nou constituita avand asociat unic. Societatea este persoana juridica din...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?