Proiectul de Management al Companiei Lems

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5045
Mărime: 47.02KB (arhivat)
Publicat de: Oana B.
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Introducere
  2. 1. Analiza situației prezente
  3. 2. Prezumpții
  4. 2.1. Previziuni de vânzări
  5. 3. Piata
  6. 4. Promovarea
  7. 5. Analiza SWOT
  8. 6. Obiectivele de marketing
  9. 7. Diagrama Gantt – metodă de control a activității
  10. Concluzii

Extras din proiect

Introducere

Mobila Lems a depus un mare efort descoperind în final canalul expedierii directe, care îi dă un impuls spre un nou volum potenţial de canale directe. Compania este în stare să dezvolte un alt canal adiţional spre distribuitorii de echipamente de birou, care vând direct corporaţiilor.

Motivaţia acestui proiect este ca Lems să ţintească piaţa finală, să poată ocupa cu succes o nişă de siguranţă, ceea ce alte reţele de distribuţie nu dispun. Cu implementarea companiei pe pieţe conturate, în acest plan, compania va poziţiona linia de producţie la o calitate superioară, o alternativă elegantă, găsită în stocul magazinelor de mobilier de birou.

Abilitatea companiei este să integreze tehnologiile apărute în designul său, de a furniza piese complementare pentru seturi complete şi să creeze un design ergonomic de birou care va fi înzestrat cu rezistenţă şi să creeze o reputaţie pentru o calitate fără egal.

O altă posibilă provocare poate fi apariţia unei noi companii în nişa companiei. Aceasta oricum, nu poate fi atât de ameninţătoare, cum procentul deţinut de către concurenți din piaţă ar fi minuscul, permiţându-i compeniei să elaboreze alte strategii pentru un viitor plin de succese.

Scopul de bază al firmei Lems este obţinerea de profit prin satisfacerea nevoilor unui număr mare de consumatori la scară largă. Compania se poziţionează ca şi înaltă calitate, oferind statut şi prestigiu nivelelor sale de achiziţie. Unicitatea este reprezentată de diversitatea ofertei de produse, prezentarea acestora şi modalitatea lor de desfacere.

Lems are ca obiective generale:

- creşterea dimensiunii pieţei totale acţionând asupra cererii globale

- expansiunea şi creşterea vânzărilor pe web

- protejarea și menţinerea cotei de piaţă

- îmbunătăţirea mixului de marketing

Obiectivele specifice sunt multiple:

- îmbunătăţirea calităţii produselor

- îmbunătăţirea reţelei de distribuţie

- pentru a creşte vânzările companiei mai mult de trei ori într-o perioadă de cinci semestre, într-un an de la 430.000 euro la 1.5 milioane euro în 2014

- pentru a scădea semnificativ costurile de piaţă ca un procent din vânzări : de la 34.5% în acest an la 26% în 2014. Pentru a spori limita de contribuţie de la 40% la 48% în cinci ani.

Activităţile planului sunt prezentate în funcţie de mixul de marketing.

Activităţile sunt:

- plasarea celor trei cataloage

- adaugarea unui nou distribuitor

- cataloage cu proiecte de interior

- cataloage cu planuri de interior

- pregătirea expoziţiei anuale

- extinderea paginilor web

Acest plan are un cost total de: 450.000euro.

Lems îşi acoperă necesarul de finanţare din autofinanţare, credit bancar şi investiţii.

1. Analiza situației prezente

S.C Lems. S.R.L. este o firmă cu capital integral privat, membră a Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Vaslui.

Firma şi-a început activitatea în 2011, având de-a lungul anilor o dezvoltare continuă. În prezent, firma are 122 de salariaţi, împărţiţt în două sectoare de activitate :

- producţia de mobilier tapiţat – 22 salariaţi

- producţia de mobilier pentru birou - 100 salariaţi.

Capacitatea de producţie a firmei este de aproximativ 1000 de unităţi / lună, realizând o cifră de afaceri de circa 2 milioane de euro / an.

Condusă de un colectiv tânar, firma dispuse de flexibilitatea de a se adapta pieţei, mentinând raportul calitate – preţ la un nivel optim.

Mobila Lems se îndreaptă spre un marketing intern de control prin stabilirea unor programe cum ar fi publicarea cataloagelor interior-casă şi departamentul distribuţiei, vehicule detaliate pentru servicii clienţi care va permite companiei să urmărească succesul marketingului şi vânzărilor, şi o mai mare integrare cu comercianţii stabiliţi ale cataloagelor, cum ar fi GraffoPrint.

a. Misiunea

Lems ajută să creeze într-un mod plăcut plăcut, ambianţe productive de birou cu mobilă bine-proiectată care încorporează tehnologia nouă în modelul de birou clasic, în care oamenii pot să lucreze fericiţi. Compania este sensibilă în privinţa lemnului bun şi mobilei bune, de asemenea şi în privinţa pentru puterea personală.

b. Strategia de dezvoltare

Segmentul definiţiei companiei este strategia. Aceasta nu intenţionează să satisfacă toti utilizatorii de mobilă de birou care sunt destinaţi să folosească calculatoarele personale, ci doar pe aceia care au cererile cele mai impunătoare.

Corporaţiile mari: studiul companiei de piaţă indică aproximativ 2.5 milioane de potenţiali cumpărători care sunt managerii unor corporaţii a peste 100 de angajaţi. Clienții ţintă sunt de obicei la un nivel profesional foarte înalt cum ar fi directori, în majoritatea cazurilor , deoarece preţul se cumpărare este relativ excesiv în comparaţie cu mobile de birou standard.

Întreprinderi mici: inspectările companiei indică o piaţă puternică între proprietarii de afaceri cu mai puţin de 100 angajaţi. Sunt 11 milioane de astfel de afaceri în această ţară, cei mai mulţi cu proprietate concentrată care-i face potenţiali clienţi.

Compania se focalizează pe oarecum un tip de client, persoana care vrea calitate înaltă pentru mobilă de birou personalizată să lucreze frumos cu tehnologia modernă incluzând calculatoarele personale, scanerele, conexiunile de internet şi alte articole de înaltă tehnologie. Clientul companiei se poate afla în companii mari, medii sau mici sau într-o birourile personale cu sau fără o afacere. Ce este esenţial în elegenţa clientului sunt următoarele: îndemânare fină, uşor de folosit, ergonomicitatea şi practicalitatea.

Strategia produsului este totodata bazată pe calitate, în acest caz intersecţia între tehnic, îndemânare ,calitate şi materiale profesionale .

Strategia companiei de promovare este bazată în principal în dăruirea informaţiei corecte şi accesibile fiecărui tip de client ţintă. Compania nu își poate permite să vândă oamenilor produsele sale scumpe , deoarece majoritatea bugetelor clienţilor nu le permit.

Canale de distribuţie

Cei patru producători vând direct supermagazinelor cu articole pentru birouri şi cluburilor care cumpără cu reducere. Acest lucru este valabil pentru volumul principal de distribuţie. Clientul mobilierului de birou pare să se obişnuiască în mod constant cu achiziţionarea în comerţul cu amănuntul în magazinul lanţului comercial.

Preview document

Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 1
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 2
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 3
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 4
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 5
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 6
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 7
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 8
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 9
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 10
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 11
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 12
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 13
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 14
Proiectul de Management al Companiei Lems - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Proiectul de Management al Companiei Lems.docx

Alții au mai descărcat și

Fabrica de mobilă IKEA

1. Introducere Scurt istoric Ingvar Kamprad, fondatorul celebrei companii, s-a născut în 1926 în Smaland, în partea de sud a Suediei, într-o...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?