Raport de practică - X-connect

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4452
Mărime: 49.31KB (arhivat)
Publicat de: Atena Diaconu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Argument 3
  2. Sinteza raportului de practica 4
  3. Capitolul I 6
  4. I. 1. Sector de activitate 6
  5. I. 2. Obiectul de activitate 6
  6. I. 3. Istoria firmei 7
  7. I. 4. Date generale despre firmă 7
  8. I. 5. Sistemul organizatoric 7
  9. I.6. Cifră de afaceri 11
  10. I.7 Misiunea firmei 12
  11. I.8 Obiective strategice 12
  12. I.9. Cultura organizaţională 12
  13. Elementele culturii organizaţionale 13
  14. I.10. Stilul de leadership 14
  15. Capitolul II 16
  16. II.1 Piaţa 16
  17. Dimensiunile pieţei de referinţã 16
  18. II.3 Consumatori si clienţi 17
  19. II.4 Dinamica pieţei 17
  20. II.5 Concurenţa 18
  21. Capitolul III 19
  22. III.1 Servicii şi produse 19
  23. III.2 Documente oficiale 20

Extras din proiect

Argument

Informaţia şi comunicarea sunt nişte necesitaţi ale oamenilor care pot fi satisfăcute din ce în ce mai bine. Noul mileniu a adus schimbări majore în semnificatia cuvintelor „distanţe lungi”. Una dintre inovaţiile oamenilor care au schimbat radicala acest concept este chiar internetul. Cu ajutorul internetului informaţia uneori este la o distanţa de un clic de mouse, tot ce trebuie să ştii e să ştii cum să cauţi aceea informaţie.

Am ales o firma din acest domeniu deoarece am considerat că firmele care vor promova astfel de servicii vor avea o creştere substanţială în următorii ani şi voir avea şi o influenţa asupra societăţii noastre moderne. Şi practica la această firmă mi-a aratat că lucrurile stau in modul acesta.

Pe parcursul practicii am avut ocazia sa fiu prezent la o extindere a firmei în Piatra Neamt şi să asist la câteva acţiuni importante din viaţa unui manager. De exemplu am fost prezent la un interviu de angajare pentru patru persoane în Piatra Neamţ si am putut vedea pe ce valori pune firma accent.

Pe lângă această situaţie am avut ocazia să înţeleg şi organizarea firmei şi, pot spune, că am fost introdus în mediul de afaceri. Practica în acest domeniul mi-a arătat care de fapt sunt funcţiile unui manager si cum pot fi ele îndeplinite cât mai bine.

Un bun managemet al resurselor poate face o firmă mică, cum este firma de faţă, să devină un competitor pentru firme puternice. Astfel în cercetările cu pentru acest raport de practică am aflat multe detalii interesante cu privire la firmă şi ce anume a dus la creşterea ei.

Sinteza raportului de practica

Firma X-Connect este o firmă de mărime mică având în momentul de faţă un număr de 18 angajaţi. Societatea a fost înfiinţată pe data de 07.02.2005 de către Movileanu Adrian şi Neghină Ioan-Cristian cu sediul pe Str Salciilor nr 14 Bl 828 Sc D ap 11. Domeniul principal de activitate este serviciile şi activitatea principală telecomunicaţiile(activitaţi de transmisie de date, imagini si sunet).

Serviciile firmei sunt urmatoarele:

Internet

Firma oferă trei tipuri de abonamente pentru cienţii “home user”:

- Abonamentul 300: costul acestui abonament este de 300.000 lei, banda minim garantată este de 30 Kb si maximă de 128Kb

- Abonamentul 400: costul abonamentului este de 400.000 lei banda minim garantată este de 56 KB si maxima de 256 Kb

- Abonamentul 500: costul abonamentului este de 500.000 lei, nada minim garantată este de 128Kb si maximă de 512Kb.

Internet for busssines:

De asemenea se oferă internet pentru firme mici, mijlocii şi mari cu banda minim garantată la preţuri rezonabile. Aceste preţuri sunt negociabile în funcţie de marimea firmei şi viteza minimă garantată.

Societatea comerciala a cunoscut o evoluţie foarte frumoasă, firma avînd la inceputul activitaţii doar 3 angajaţi şi o arie de acoperire foarte mica, doar cartierul Nicolina, si chiar la sfărşitul acelei luni a terminat luna cu un deficit de 15 milioane de lei.

Următoarele luni firma s-a dezvoltat ajungând la un număr de 18 angajaţi. Aria de acoperire a reţelei de Internet s-a extins în Frumoasa, Poatie si Bucşinescu.

În această lună firma şi-a extins activitatea si către un alt oraş: Piatra Neamţ. Astfel s-au cheltuit aproximativ 5000euro pentru extinderea firmei si pentru angajarea unui nou personal.

.Organizaţia are trei nivele de management după cum se va observa si din organigrama din acest raport:

- Manager(Director general)(Nivelul 0)

- Director tehnic(Nivel 1)

- Director executiv(Nivel 1)

- Contabilitate&Marketing(Nivel 1)

- Administrator al Infrastructurii(Nivel 2)

Dar care este misiunea firmei?

De a aduce pe piaţă servicii de internet la preţuri mici şi calitate cât mai bună. In acest moment este singura firmă din Iaşi care oferă clienţilor săi pe lângă abonamentele atractive , o garantare de banda, şi o disponibilitate a serviciilor de 97% pe timpul unui an.

Ca misiune se poate incadra şi obiectivul de a ridica calitatea serviciilor a internet service providerilor , şi de a ajunge la un nivel european.

Momentan obiectivul cel mai important al firmei este acela de schimbare a suportului de transmise a datelor ,de pe un DSL pe Fibra Optica, creearea unui mediu de metropolitan cat mai atractiv.

In acest raport de practica am luat în încercat să facem referire si la piaţa acestui serviciu si dinamica sa. Care sunt concluziile? Piaţa acestui serviciu este în continuă schimbare şi creştere. Cu toate că sunt firme care cel putin în Iaşi deţin o cota de piaţa destul de mare(cum ar fi RDS) firmele noi se pot impune prin calitatea serviciilor şi printr-o relaţie cât mai bună cu clienţi.

Piaţa serviciilor de internet este, putem spune, o piaţa în care concurenţa este destul de mare. Concurenţii direcţi ai firmei X-Connect sunt unele firme foarte mari cum ar fi: RDS, Romtelecom.

Alti concurenţi al firmei sunt: Sc Artpixel SRL, SC Link Explore SRL, SC extreme SRL, SC X Power SRL, SC Prologic SRL.

De asemenea am anexat la acest proiect si câteva documente oficiale, cum ar fi: „Contractul de societate”, „Statutul societăţii comerciale X-connect Byte” si un contract de prestări servicii al firmei.

Preview document

Raport de practică - X-connect - Pagina 1
Raport de practică - X-connect - Pagina 2
Raport de practică - X-connect - Pagina 3
Raport de practică - X-connect - Pagina 4
Raport de practică - X-connect - Pagina 5
Raport de practică - X-connect - Pagina 6
Raport de practică - X-connect - Pagina 7
Raport de practică - X-connect - Pagina 8
Raport de practică - X-connect - Pagina 9
Raport de practică - X-connect - Pagina 10
Raport de practică - X-connect - Pagina 11
Raport de practică - X-connect - Pagina 12
Raport de practică - X-connect - Pagina 13
Raport de practică - X-connect - Pagina 14
Raport de practică - X-connect - Pagina 15
Raport de practică - X-connect - Pagina 16
Raport de practică - X-connect - Pagina 17
Raport de practică - X-connect - Pagina 18
Raport de practică - X-connect - Pagina 19
Raport de practică - X-connect - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - X-connect.doc

Alții au mai descărcat și

Raport de practică în managementul resurselor umane la SC Rom West JNA SRL

Sinteza raportului de practică Stagiul de practica la management a fost efectuat pe o perioada de trei saptamani intre 01.07.2009 - 22.07.2009 si...

Raport de practică

Motivaţie si explicaţii. Am ales sa desfăşor practica in cadrul acestei firme deoarece este o întreprindere foarte mare, societate pe acţiuni, şi...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Raport practică management

Capitolul 1. Prezentarea organizației 1.1 Localizare/Istoric Firma SC Truck&Bus Assistance SRL este situată pe strada Sfântul Ioan, Iași....

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?