Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach

Proiect
9.3/10 (4 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4288
Mărime: 31.00KB (arhivat)
Publicat de: Catrinel Toth
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. I. Prezentare carte 3
  2. II. Prezentare autor 4
  3. III. Rezumat carte .5
  4. IV. Concluzii 15

Extras din proiect

PREZENTARE CARTE

Lucrarea ,,Management de proiect – O abordare practica” (Project Management – A practical Approach) este rodul unei bogate experiente didactice si practice a celor doi autori: Prof. Dr. James K. McCollum de la Universitatea din Huntsville, Alabama si Conferentiar Dr. Cristian Silviu Banacu de la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Cartea a aparut in anul 2005 la Editura Universitara, Bucuresti si are un numar aproximativ de 400 pagini, fiind structurata in 14 capitole impartite la randul lor in subcapitole.

Tema abordata este deosebit de interesanta, atat sub aspect stiintific, cat mai ales in ceea ce priveste aplicabilitatea practica imediata, managementul de proiect dovedindu-si de-a lungul timpului eficienta si eficacitatea in orice activitate, mai mult sau mai putin complexa din viata reala.

Cartea reprezinta un adevarat ghid practic destinat managerilor de proiect fiind folosite scheme, exemple sugestive, sfaturi practice, probleme si studii de caz. Se adreseaza specialistilor in managementul de proiect, consultantilor din domeniul economico-financiar, managerilor, studentilor din invatamantul economic, tehnic, juridic, de la cursurile de Master si Doctorat.

Managementul de proiect este o tehnica indispensabila pentru toate organizatiile. Este o metoda si un set de activitati bazate pe principiile acceptate de management in cazul in care sunt utilizate la activitatile de planificare, estimare, control pentru a realiza obiective specifice intr-o perioada de timp determinate la costurile si performanta dorita.

Proiectul reprezinta o realizare care are un obiectiv definibil, consuma resurse si se afla sub constrangerea elementelor timp, cost, calitate. Proiectele in mod normal sunt unice, anumite activitati nefiind repetitive, si se afla sub conducerea managerilor de intreprinderi.

In aceasta lucrare este prezentat managementul de-a lungul intregului ciclu de viata al proiectului. Sunt discutate aspecte privind coordonarea proiectului de catre managerul de proiect, tipurile de structuri organizationale ce pot fi utilizate, procesul de planificare, caile de abordare a conflictelor.

Totodata trebuie evaluate propunerile de proiecte pentru a determina care sunt proiectele cele mai valoroase pentru organizatie si bugetarea pentru a obtine avantaje maxime din resursele disponibile.

Exista o serie de principii si tehnici ale managementului de proiect ce trebuie invatate in special de cei care doresc sa devina manageri de proiect si sunt capabili sa aplice aceste concepte.

PREZENTARE AUTOR

James K. McCollum:

- Profesorul universitar dr. James K. McCollum este Profesor Emeritus la Universitatea din Huntsville, Alabama.

- A absolvit Academia Militara a Statelor Unite si a obtinut doua titluri de master: in Stiinte Politice, la Universitatea Dayton (Ohio) si in Administratie Publica, la Universitatea Cincinnati (Ohio).

- Este doctor in stiinte, specialitatea Managementul Afacerilor, titlu conferit de Institutul Politehnic si Universitatea Statului Virginia.

- Bursier Fullbright in anii 1991-1992, 2003-2005 in Romania.

Cristian Silviu Banacu:

- Conferentiar universitar doctor la Academia de Studii Economice, Bucuresti, Facultatea de Managemenr.

- Autor sau coauthor la 10 carti de specialitate si 65 de articole si comunicari stiintifice din tara si strainatate.

- A urmat stagii de specializare, schimburi de experienta, participari la conferinte internationale si are o bogata activitate de cercetare si predare la universitati din Portugalia, Olanda, Suedia, Brazilia, S.U.A., Marea Britanie.

REZUMAT CARTE

Capitolul 1

PRIVIRE GENERALA ASUPRA MANAGEMENTULUI DE PROIECT

(OVERVIEW OF PROJECT MANAGEMENT)

Proiectul reprezinta un grup de activitati relationate in mod organizat pentru indeplinirea unui scop. Multe proiecte au un obiectiv specific ce trebuie realizat cu indeplinirea unor cerinte privind data de inceput si de terminare, limitari financiare, consumul de resurse in termeni de bani, echipamente si materiale.

Proiectul poate apare ca urmare a unei propuneri penreu finantare sau a unei decizii a conducerii unei organizatii pentru a realize ceva important pentru bunul mers al activitatii. Poate fi, de asemenea, urmare a unor oportunitati sau amenintari din partea concurentei percepute de catre conducerea organizatiei.

Managerul de proiect are responsabilitatea de coordonare si integrare a activitatilor de-a lungul a multiple linii functionale. Pentru a indeplinii sarcinile profesionale ce revin din responsabilitati, managerul de proiect trebuie sa aiba aptitudini de comunicare interpersonala puternice, sa fie familiarizat cu activitatile din fiecare sectie sau department si sa coordoneze intreaga echipa pentru realizarea proiectului.

Preview document

Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 1
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 2
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 3
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 4
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 5
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 6
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 7
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 8
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 9
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 10
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 11
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 12
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 13
Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Recenzie la Lucrarea Project Management - A practical Approach.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?