Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 7816
Mărime: 515.72KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cernat Veronica
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA FACULTATEA „BUSINESS ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR” CATEDRA „MANAGEMENT”

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Capitolul I. Caracteristica general a Î.M. ”Bălţeanca” S.A. 5
  3. 1.1.Descrierea activităţii Î.M. ”Bălţeanca” 5
  4. 1.2. Analiza resurselor umane la întreprindere 7
  5. Capitolul II. Remunerarea muncii la Î.M. ”Bălţeanca” S.A. 14
  6. 2.1. Sistemul de remunerare a muncii la întreprindere 14
  7. 2.2. Măsuri de perfecţionare a sistemului de remunerare a muncii 22
  8. Concluzii 25
  9. Bibliografie 27
  10. Anexe 28

Extras din proiect

INTRODUCERE

În condiţiile economice actuale, personalul resprezintă resursa cea mai importantă a întreprinderii, care afectează în mare măsură calitatea deciziilor, nivelul de producţie şi în cele din urmă eficienţa agenţilor economici din economia naţională.

Prin urmare, se consideră că studiul organizării remunerării muncii devine una din cele mai principale şi mai actuale probleme în managementul resurselor umane. Aici ne putem referi la o serie de aspecte, cum ar fi conţinutul socio-economic al salariilor, formele şi sistemele de remunerare, planificarea fondului de remunerare şi stabilirea mijloacelor cele mai eficiente de motivare materială.

Problema eficienţei organizării remunerării muncii este una strategică, aşa cum de soluţionarea ei depinde gradul de stabilitate a salariaţilor, eficienţa investiţiilor în pregătirea profesională, precum şi mulţi alţi factori de eficienţă la întreprindere.

Pentru posesorul de forţă de muncă - pentru angajat - salariul reprezintă venit şi este principalul mijloc de existenţă a sa şi a familiei sale, iar reacţia acestuia va fi de a încerca să maximizeze salariul, nu numai pentru a obţine un minim de subzistenţă, ci de a obţine o remunerare cât mai mare. De aceea, politicile salariale nu trebuie să neglijeze nevoile şi scopurile fundamentale ale oamenilor, salariul fiind un mijloc de a satisface nu numai necesităţile fizice şi biologice de bază ale angajaţilor, ci şi un mijloc de a satisface nevoile sociale şi personale ale acestora. Aceasta cu atât mai mult cu cât, indivizii intră în organizaţii cu speranţa satisfacerii nevoilor lor personale. Organizaţiile au şi ele obiectivul lor, însă esenţialul pentru atingerea acestora constă în a şti să câştige serviciile angajaţilor, să-i motiveze pentru nivele înalte de performanţă, asigurându-se astfel că aceştia vor continua să-şi îndeplinească obligaţiilor faţă de organizaţie.

Este bine ştiut că situaţiile conflictuale la întrepriderile din toate ramurile industriale sunt legate în primul rînd de problemele remunerării muncii. Salariile mici la nivel de ţară nu oferă baza materială necesară lucrătorilor şi familiilor lor, ceea ce le crează probleme de ordin economic, social şi psihologic, ce duc în cele din urmă la creşterea tensiunilor sociale. Astfel, salariul mediu pe republică în industria de confecţii a constituit 2097 lei în anul 2009.

Succesul unei întreprinderi depinde în primul rînd de componenţa contitativă şi calitativă a lucrătorilor. Astfel, un aspect important în activitatea întreprinderii cu privire la gestiunea forţei de muncă este determinarea corectă a necesarului de personal, amplasarea lor raţională în cadrul procesului de producţie, echiparea eficientă a locurilor de muncă, pregătirea profesională neceră pentru fiecare post în parte şi altele.

Scopul acestei lucrări este de a analiza aspectele teorerice şi practice privind organizarea sistemului de remunerare a muncii şi eficienţa acestuia la întreprindere. Pentru atingerea acestui scop se vor efectua următoarele sarcini:

- analiza generălă a resurselor umane la întreprindere (cantitatea, structura, calitatea, etc);

- evidenţierea principalelor forme de salarizare utilizate la întreprindere;

- descrierea sistemului de sporuri la salariul de bază;

- analiza modulul de acordare a premiilor;

- impozitare a salariului;

- găsirea unor modalităţi de perfecţionare a sistemului de remunerare.

Obiectul de studiu în lucrarea dată este activitatea întreprinderii mixte ”Bălţeanca” S.A.

Tema abordată în cadrul acestei lucrări este analiza sistemului de remunerare a muncii la întreprindere .şi găsirea unor mijloace de îmbunătăţire a acestuia.

Sursa de informaţia a constituit Legea Republicii Moldova cu privire la salarizare, documenetele înterne ale întreprinderii ”Bălţeanca”, alte resurse informaţionale privitor la organizarea remunerării muncii.

CAPITOLUL 1: CARACTERISTICA GENERALĂ A Î.M. ”BĂLŢEANCA” S.A.

1.1. Descrierea activităţii Î.M. ”Bălţeanca” S.A.

Fabrica de confecţii din Bălţi a fost înfiinţată în 1944 (sub denumirea „Crasnii obuvşic”), cu un număr de angajaţi de 90 persoane, atelierele fabricii fiind plasate în diferite parţi ale oraşului.

Asortimentul produselor era alcătuit din costume pentru bărbaţi şi copii, paltoane pentru femei şi bărbaţi, încălţăminte, etc. În exploatare erau puse 12 maşini de cusut şi 4 maşini pentru confecţionare a înclţămintei. Volumul total al producţiei constituia 26,7 mii ruble ruseşti.

Pe timpurile sovietice întreprinderea devenise una dintre primele fabrici de confecţionare a paltoanelor de dama cu angajaţi în număr de 1700 persoane. Paltoanele fabricii erau cunoscute in toata uniunea sovietică datorită calităţii bune a stofei utilizate şi a utilizării noilor tehnologii de coasere, fiind onorată de mai multe diplome de merit ale Expoziţiilor realizărilo economice a RSSM şi URSS.

O mare atenţie se acordă renovării şi extinderii sortimentului de producţie, precum şi îmbunătăţirii aspectului exterior prin aplicarea diverselor detalii din metal, piele, velur, etc. Anual fabrica elaborează mai mult de 150 de modele care răspund tendinţelor modei, procentul renovării constituind 52 %.

În 1964 fabrica a fost reorganizată şi redenumită în Fabrica de confecţii din Bălţi ”40 ani RSSM”, iar în 1967 a trecut la confecţionarea doar a paltoanelor de dama, care se furnizau atît în Moldova cît şi în oraşele din Federaţia Rusă, Ucraina, Kazahstan, Kârgâzstan, Turkmenistan, Siberia şi Orientul Îndepărtat.

Preview document

Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 1
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 2
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 3
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 4
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 5
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 6
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 7
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 8
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 9
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 10
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 11
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 12
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 13
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 14
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 15
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 16
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 17
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 18
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 19
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 20
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 21
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 22
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 23
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 24
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 25
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 26
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 27
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 28
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 29
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 30
Remunerarea muncii la IM Bălțeanca SA - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Remunerarea Muncii la IM Balteanca SA.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?