SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3482
Mărime: 93.00KB (arhivat)
Publicat de: Liana Albu
Puncte necesare: 8
Catedra de MNG, Feaa, Uaic, Iasi

Extras din proiect

CAP 1. PREZENTAREA FIRMEI

Ceramica Iaşi este fabrica care in 1969 a luat fiinţă , fabrică ce avea ca domeniu de activitate fabricarea produselor ceramice pentru construcţii. În anul 1973 prin unificarea cu fabrica de betoane armate s-au pus bazele întreprinderii de Materiale de construcţii Iaşi, cu două secţii: secţia de produse ceramice şi secţia de prefabricate. Cele două secţii au devenit societăţi comerciale independente, sucursale ale S.C. SOMACO S.A. Bucureşti începând cu 1991.

Societatea comercială Ceramica S.A. Iaşi a luat nastere cu activitate independentă în 1992, în prezent acesta fiind o societate cu capital privat în procent de 100%. Din 1997 societatea a intrat într-un amplu proces de modernizare a tehnicii din dotare, capacităţile în funcţiune asigurând astăzi realizarea anuală a peste 60 milioane blocuri ceramice format normal şi 8 milioane bucăţi fizice ţigle.

In ceea ce consta piata, in proportie de 95% productia obtinuta este livrata pe teritoriul tarii, aria de acoperire a distributiei fiind concentrate mai ales in zona de est si nord-est cat si in zonele limitrofe judetului Iasi. In topul livrarilor pe judete este bineinteles judetul Iasi cu un procent de peste 36 %, fiind urmat de judetul Neamt 17% si Suceava cu 9,5 %.

Cifra de afaceri a societatii acrescut de la an la an. Firma a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro, in crestere cu 40%fata de nivelul consemnat in 2006. Anul 2008 a avut o cifra de afaceri de 17 milioane de euro. (Anexa nr.1.)

Produsele oferite de SC.Ceramica SA Iasi sunt grupate pe trei categorii si anume:

1. caramizi si blocuri ceramice pentru zidarie;

2. sisteme de invelitori;

3. placaje ceramice pentru finisaje;

1. Caramizi si blocuri ceramice pentru zidarie

Din totdeauna zidaria a fost utilizata ca material de constructie pentru realizarea constructiilor. La inceput au fost utilizate sisteme constructive pe baza de zidarie din piatra, insa cu timpul lucrurile au evoluat, s-a constientizat pericolului seismelor si a calamitatilor naturale si din acest motiv s-a impus realizarea de imobile folosind blocuri de zidarie cu forma regulata si proprietati fizice si mecanice care sa asigure siguranta si confortul utilizatorilor. Dupa cum bine se stie cele mai primitive forme de realizare a caramizilor si blocurilor ceramice au constat in realizarea de caramizi din argila "arse" la soare. Pentru a se limita fisurarea prin contractie a argilei,stramosii nostril s-au gandit sa introduca un material de armare ce era realizat doar din paie de grau sau orz.

Astazi Ceramica Iasi produce si comercializeaza caramizi si blocuri ceramice pentru zidarie portanta si neportanta, blocuri ceramice ce indeplinesc un inalt standard calitativ. Astfel, putem enumera:

- Bloc ceramic GV 290x240x188

Blocuri ceramice cu goluri verticale ce se utilizeaza la pereti structurali exteriori sau interiori, cu grosimi de 30 sau 25 cm. De asemenea pot fi folosite si la panouri de umplutura din zidarie la structurile in cadre.

- Bloc ceramic GV 365x180x188

Blocuri ceramice cu goluri verticale ce se utilizeaza la pereti structurali exteriori cu grosimi de 37,5 cm si la pereti interiori nestructurali cu grosimi de 18 cm. De asemenea pot fi folosite si la panouri de umplutura din zidarie la structurile in cadre.

- Bloc ceramic GV 290x240x138

Blocuri ceramice cu goluri verticale ce se utilizeaza la pereti structurali exteriori sau interiori, cu grosimi de 30 sau 25 cm. De asemenea pot fi folosite si la panouri de umplutura din zidarie la structurile in cadre.

Preview document

SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 1
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 2
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 3
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 4
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 5
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 6
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 7
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 8
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 9
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 10
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 11
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 12
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 13
SC Ceramica Iași - managementul firmei în perioada crizei financiare - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • SC Ceramica Iasi - Managementul Firmei in Perioada Crizei Financiare.doc

Alții au mai descărcat și

Managmentul aprovizionării

SC Artech SA este o firma cu traditie in productia de tigle, caramizi si blocuri ceramice in România. Societatea a fost înfiintata înca din anul...

Elaborarea unui sistem de management de mediu integrat pentru organizația sc Ceramica SA Iași

Elaborarea unui sistem de management de mediu integrat pentru organizaţia “S.C. Ceramica S.A” Iaşi Cap.I. Pregatirea organizatiei pentru...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?