Ședința în cadrul consiliului local Mediaș

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2365
Mărime: 11.30KB (arhivat)
Publicat de: Delia Varga
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Armenia Androniceanu

Cuprins

  1. CAPITOLUL I PREZENTAREA CONSILIULUI LOCAL MEDIAS
  2. CAPITOLULII PREZENTAREA SEDINTEI EXTRAORDINARE DIN 01
  3. AUGUST 2005
  4. CAPITOLUL III ANALIZA SEDINTEI EXTRAORDINARE A CONSILIULUI
  5. LOCAL MEDIAS DIN DATA DE 01 AUGUST 2005
  6. CAPITOLUL IV PROPUNERI DE IMBUNATATIRE A SITUATIEI

Extras din proiect

CAPITOLUL I

PREZENTAREA CONSILIULUI LOCAL MEDIAS

Consiliul Local Medias, cu sediul in Piata Corneliu Coposu nr. 3, este o autoritate deliberativa a administratiei publice locale care functioneaza autonom, asigura realizarea autonomiei locale si rezolvarea treburilor publice din municipiu.

Consiliul local este compus din consilieri alesi prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat, in numar de 21. Ei sunt alesi pentru un mandat de 4 ani care poate fi prelungit in caz de razboi sau de catastrofa.

Se intruneste lunar dar se poate intruni si in sedinta extraordinara la cererea primarului sau a cel putin o treime din numarul consilierilor. Sedintele Consiliului local sunt de regula publice, consilierii putand decide prin vot desfasurarea cu usile inchise.

Consilierii locali adopta hotarari cu votul majoritatii membrilor prezenti sau in functie, in afara cazului in care hotararile se adopta cu doua treimi din numarul consilierilor.

El isi organizeaza comisii de specialitate, comisii conduse de catre un presedinte si de catre un secretar. Aceste comisii sunt:

1. Comisia pentru agricultura , activitati economico-financiare , amenajarea teritoriului si urbanism , formata din 7 membri.

2. Comisia pentru activitati sociale culturale , culte ; invatamant , sanatate si familie ; munca si protectie sociala , formata din 7 membri.

3. Comisia juridica si de disciplina , pentru protectia mediului si turism si pentru protectia copiilor , formata din 7 membri.

4. Comisia de validare, formata din 5 membri.

5. Comisiile de specialitate analizeaza si avizeaza proiectele de hotarari din domeniul lor de activitate.

Pentru organizarea lucrarilor Consiliului Local si pentru solutionarea altor aspecte din activitatea sa Consiliul Local, are un Aparat permanent de lucru. Aparatul permanent de lucru al Consiliului Local este format dintr-un consilier juridic si un inspector de specialitate.

Consiliul local Medias adopta hotarari potrivit atributiilor definite in Legea nr.215/2001 a Administratiei publice locale.

CAPITOLUL II

PREZENTAREA SEDINTEI EXTRAORDINARE DIN

01 AUGUST 2005

Sedinta, ca metoda de organizare si functionare, consta in reunirea mai multor persoane din sistemul administrativ, pentru un interval de timp, in vederea solutionarii, in comun, a unor probleme cu caracter decizional, informational, de analiza si cercetare.

Consiliul Local Medias se intruneste in sedinte ordinare lunar, la convocarea primarului; consiliul local se poate intruni si in sedinte extraordinare la cererea primarului sau a cel putin o treime din numarul membrilor consiliului.

Convocarea Consiliul Local Medias se face prin intermediul secretarului, cu cel putin 5 zile inaintea sedintelor ordinare si cel putin 3 zile inaintea sedintelor extraordinare.

Convocarea consilierilor se face in scris, telefonic sau telegrafic, cu mentionarea datei, orei, locului de desfasurare si a ordinii de zi a sedintei. In cazul in care ordinea de zi si data au fost stabilite in sedinte anterioare, convocarea nu se mai face in scris.

Utilizarea sedintei necesita parcurgerea a patru etape: pregatire, deschidere, desfasurare si finalizare.

Se vor prezenta aceste etape in cadrul sedintei extraordinare din data de 01 august 2005.

Pregatirea sedintei

Proiectul ordinii de zi a fost intocmit de delegatia permanenta, la propunerile presedintelui, consilierilor si secretarului general al consiliului local. Proiectul cuprinde cinci teme dupa cum urmeaza:

1. Proiect de hotarare privind HCL nr. 66/2005 referitoare la aprobarea raportului de evaluare a unui teren situat pe str. Garii, Medias.

2. Proiect de hotarare privind vanzarea unor locuinte aflate in proprietatea privata a Municipiului Medias si in administrarea SC Gospodaria Comunala SA Medias.

3. Proiect de hotarare privind trecerea unei suprafete de teren din domeniul public in domeniul privat al municipiului Medias.

Preview document

Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 1
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 2
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 3
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 4
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 5
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 6
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 7
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 8
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 9
Ședința în cadrul consiliului local Mediaș - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Sedinta in Cadrul Consiliului Local Medias.doc

Alții au mai descărcat și

Metoda ședinței

Ascultarea activa desi este un concept teoretic dezvoltat de psihologie, si-a demonstrat utilitatea in practica manageriala , devenind in ultimele...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Raport detaliat practică la Consiliul Județean

RAPORT DETALIAT Consiliul judeţean, ca autoritate a administraţiei publice locale, funcţionează pe baza principiilor cuprinse în art. 119 - 121...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?