Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5623
Mărime: 65.88KB (arhivat)
Publicat de: Cristina Vasilescu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Cap I. Analiza sistemului informaţional MRU

Una din conditiile necesare pentru alinierea managementului resurselor umane din România la cerintele si standardele existente pe piata Uniunii Europene o reprezinta integrarea rapida a celor mai noi tendinte în domeniul IT. De asemenea, o cerinta de natura decizionala, cu un grad ridicat de actualitate pe plan mondial, o reprezinta utilizarea instrumentarului informatic pentru rezolvarea unor situatii manageriale specifice managementului resurselor umane.

Managementul datelor de personal ale angajatilor existenti la un moment dat în întreprindere, cu acces imediat la date consistente de istoric; managementul salariatilor în cadrul structurii organizatorice; simularea de multiple variante de modificari salariale pentru alocarea corespunzatoare a bugetului; încarcarea automata a proiectelor cu cheltuielile salariale si cu alte cheltuieli generate de activitatea angajatilor; urmarirea eficientei activitatii angajatilor si evaluarea performantelor acestora.

I.1. Caracterizarea generală a S.C. MOTEXCO S.R.L

S.C. MOTEXCO S.R.L. este o companie română cu capital privat extern, care are ca principal obiect de activitate producţia şi comerţul cu textile, echipamente militare omologate pentru România: Ministerul Apărării, Jandarmerie, Pompieri precum şi pentru partenerii săi din străinătate.

Activitatea S.C Motexco se desfăşoară în două centre la Iasi strada Chişinăului nr. 43 si Falticeni Jud. Suceava, Str. Ţãrãncuţei, Nr.19, ambele fiind dotate cu echipamente, utilaje care permit firmei sa realizeze produse de la cele mai simple la cele mai complexe.

Societatea comercială MOTEXCO S.R.L. Iaşi este persoană juridică română, având forma juridică de societate cu răspundere limitată şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române, statutul propriu şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare.

Societatea comercială este constituită de asociatul unic, Societatea Anonimă “SEYNAEVE TEXTIEL HOLDING B.V.”, persoană juridică cu sediul în Belgia, localitatea Aardenburg, Herengracht 7, 4531 GM Terneuzen, înfiinţată la data de 28.03.1991, înregistrată la Camera de Comerţ din Zeeland.

I.1.1. Istoric şi evoluţie

În 1998, compania belgiană Seyntex NV, companie cu tradiţie şi renume în confecţii textile, a hotărât extinderea sa în România, înfiinţând aici o mică societate, MOTEXCO, cu 50 angajaţi şi o singură linie de producţie. În anul 1998, a fost proiectat şi implementat şi sistemul de management al calităţii ISO 9002: 1194, care este certificat în 1999 de către Asociaţia Belgiană de Calitate (BQA).

În anul 2001 s-a început proiectarea şi implementarea sistemului de management al calităţii ISO 9001: 200 certificat de către aceeaşi asociaţie belgiană BQA in 2002.

I.1.2. Obiectul de activitate

S. C. MOTEXCO S. R. L. este o companie română cu capital privat extern, care are ca principal obiect de activitate producţia şi comerţul cu textile, echipamente militare omologate pentru Romania: Ministerul Apărării, Jandarmerie, Pompieri şi pentru Ministerul Apărării de la NATO precum şi pentru partenerii sai din străinătate.

S. C. MOTEXCO S. R. L. are ca principal obiect de activitate fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp), în regim LOHN, în baza autorizaţiei de perfecţionare activă, în colaborare cu firma belgiană furnizoare de materii prime Seyntex NV.

I.1.3. Structura organizatorică a firmei

Structura organizatorică cuprinde:

1. Organul de conducere a societăţii este ASOCIATUL UNIC “SEYNAEVE TEXTIEL HOLDING B.V.” care aprobă structura organizatorică a societăţii şi numărul de posturi pentru fiecare compartiment al societăţii, desemnează administratorii, aprobă programul de activitate economico-financiară a societăţii, îşi dă acordul asupra contractului colectiv de muncă, aprobă sau modifică bilanţul, aprobă nivelul salariilor .

2. Administrarea societăţii este asigurată de ADMINISTRATORII SOCIETĂŢII compus din unul sau mai mulţi administratori aleşi de asociatul unic. Administratorul angajează şi concediază personalul şi stabileşte drepturile şi obligaţiile acestuia, cu respectarea legislaţiei în vigoare, stabileşte atribuţiile de serviciu pentru salariaţii societăţii şi numeşte pe funcţii personalul de conducere pentru structura funcţională.

Grafic evolutie salariati

Numarul mediu de angajati de la Motexco Srl a oscilat intre anii 2001 si 2009. Numarul de angajati a crescut cu 8 persoane, adica cu 3,23 %. Cei mai multi angajati au fost in anul 2004 - numar persoane angajate: 471. Cei mai putini angajati au fost in anul 2001 - numar persoane angajate: 248. In ultimul bilant contabil (bilantul din anul 2009) numarul angajatilor Motexco Srl, a scazut cu 29 persoane, adica cu 11,33 %, fata de anul precedent.

Preview document

Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 1
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 2
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 3
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 4
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 5
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 6
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 7
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 8
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 9
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 10
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 11
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 12
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 13
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 14
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 15
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 16
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 17
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 18
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 19
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 20
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 21
Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Companiei Motexco - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Sisteme Informationale pentru Managementul Resurselor Umane in Cadrul Companiei Motexco.docx

Alții au mai descărcat și

Sisteme Informaționale pentru Managementul Resurselor Umane în Cadrul Hotel Flora

CAPITOLUL 1 Analiza sistemului informational 1.1 Prezentarea generala a Hotelului S.C. FLORA S.R.L Industria hotelieră, apreciată în cele mai...

Sisteme informaționale pentru managementul resurselor umane - BRD

Cap. 1 Analiza Sistemului Informaţional 1.1. Prezentarea firmei 1.1.1 Scurt Istoric Banca Romana de Dezvoltare este o bancă cu vocaţie...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?