Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL

Proiect
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4203
Mărime: 28.74KB (arhivat)
Publicat de: Liviu Adam
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

INTRODUCERE

,, Calitatea tinde sa devina unul din cuvintele cheie ale succesului economic in lumea de azi. Oamenii de afaceri si consumatorii devin tot mai constienti de imperativul calitatii. Calitatea este cu atât mai importanta pentru noi deoarece numai prin calitate vom putea promova produsele/serviciile noastre pe piata europeana si mondiala. Calitatea va fi primul criteriu de acceptare a tarii noastre in Uniunea Europeana.

Calitatea este cheia eficientei si a profitului. "Aveti grija de calitate si profiturile vor veni de la sine", spun politicienii.

In esenta sa , demersul pentru calitate este simplu. Care sunt cele mai importante teme ale acestui demers.

Una dintre ele este preocuparea continua pentru satisfactia clientului. Sistemul de management centrat pe calitate, pe participarea tuturor salariatilor si crearea unei adevarate culturi a organizatiei, vorbeste chiar de o "obsesie pentru satisfacerea clientului" si sugereaza ca in cadrul unei organizatii fiecare salariat este furnizor si client in acelasi timp.

Calitatea este definita ca satifacere a nevoilor clientului ,dar tinde tot mai mult sa devina si o intâmpinare sau anticipare a nevoilor acestuia. In conditiile concurentei acerbe de astazi inovatia devine cruciala in domeniul calitatii. Atunci când oferta este mare, când 10 magazine unul lânga altul ofera de exemplu aceiasi categorie de produse, singura sansa pentru a oferi ceva in plus, ceva competitiv, este de a inova.

Definitiile calitatii vizeaza de obicei doua aspecte: unul formal - calitatea este satifacerea nevoilor utilizatorului, realizarea cerintelor specificate sau împlinite, si unul neformal - " calitatea "este ceva spre care ne indreptam ca spre un ideal, dar care nu va fi niciodata implementat complet.

Nu se poate prescrie o reteta ideala pentru un sistem de calitate perfect, deoarece pentru fiecare organizatie trebuie elaborat un sistem propriu.

Sistemul de management al calitatii ne invata cum sa convingem si sa ne convingem inainte de a incepe lucrul ci vom satisface continuu clientul, clipa de clipa, livrare de livrare.

Un sistem de management al calitatii nu reprezinta o stare rigida a organizatiei, ci este un proces dinamic in politica organizatiei , cu schimbari pe plan intern si extern, in scopul ridicarii continue a nivelului calitatii.

Este necesar ca fiecare angajat al organizatiei sa aiba o gândire pozitiva, sa lucreze cu motivatie si foarte eficient. De fapt un proces de calitate se va obtine numai daca se asigura o interactiune fara dificultati intre elementele procesului: muncitor, mijloc de productie, metode de munca, produsul / serviciul oferit .

1. PREZENTAREA FIRMEI S.C ALIS IMPEX S.R.L

1.1.Scurt istoric

Producator confectii imbracaminte de orice fel punctul forte este flexibilitatea, diversitatea si noul. din anul 1991, specializata exclusiv pe fabricarea articolelor de imbracaminte, azi se poate afirma ca putem realiza orice fel de cerinta in acest domeniu.

Din anul 1991, specializata exclusiv pe fabricarea articolelor de imbracaminte, azi se poate afirma ca putem realiza orice fel de cerinta in acest domeniu.

Elementul principal ce sta la baza acestui deziderat este pasiunea pentru frumos, pasiunea pentru a satisface cerintele si nevoile clientilor si partenerilor nostrii.

Punctul forte este flexibilitatea, diversitatea si noul.

Preview document

Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 1
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 2
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 3
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 4
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 5
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 6
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 7
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 8
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 9
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 10
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 11
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 12
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 13
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 14
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 15
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 16
Sistemul de management al calității - SC Alis Impex SRL - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Sistemul de Management al Calitatii - SC Alis Impex SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul calității

INTRODUCERE „Managementul calitatii si controlul tehnic de calitate” este o tema ce reflecta specializarea MANAGEMENT, sintetizand elementele...

Managementul Calității

1. INTRODUCERE ,, Calitatea tinde sa devina unul din cuvintele cheie ale succesului economic in lumea de azi. Oamenii de afaceri si consumatorii...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul Calității

Introducere în “Calitate” si “Managementul calitatii” 1.1. Prezentare generala a problemei calitatii Pe masura ce tehnologiile evolueaza, oferta...

Managementul Calității

1.1 Definirea calitatii 1.2 Evolutia conceptului calitate 1.3 Importanta ridicarii calitatii în economia de piata 1.1 Definirea calitatii În...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?