Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3495
Mărime: 649.14KB (arhivat)
Publicat de: Liana State
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice Facultatea de Marketing Programul de Master “Marketing si Comunicare in afaceri”

Cuprins

  1. 1. Introducere 2
  2. 2. Descrierea generala a SNP Petrom 3
  3. 3. Viziunea, misiunea si valorile fundamentale
  4. ale firmei 4
  5. 4. Obiective strategice 5
  6. 5. Analiza mediului extern competitional 5
  7. 6. Analiza SWOT – SNP Petrom 6
  8. 7. Elaborarea strategiei privind implementarea
  9. Sistemului Informatic Integrat SIVECO
  10. in Sucursala Peco Cluj 7
  11. 8. Implementarea strategiei 7
  12. 9. Analiza rezistentelor posibile si metode de
  13. depasire a lor 12
  14. 10. Concluzii 12
  15. Referinte bibliografice 13

Extras din proiect

1. Introducere

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este cea mai importanta firma producatoare de software din Romania, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii.

In decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO Romania si-a dobandit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.

Din 1994 pana in prezent, SIVECO Romania a lansat cel putin o noua versiune pe an a tuturor componentelor Pachetului Integrat pastrand compatibilitatea cu versiunile anterioare. Aparitia noilor versiuni a fost determinata in primul rand de necesitatile beneficiarilor, apoi de modificari de legislatie sau de modul de tratare a problematicii acoperite si de schimbari la nivelul tehnologiei informatice.

In 2007, SIVECO Romania propune organizatiilor o solutie matura, completa, integrata - un soft pregatit pentru Uniunea Europeana, SIVECO Applications 2010. Efortul total de dezvoltare si implementare a pachetului integrat SIVECO Applications a fost de aproximativ 50 de specialisti/an si s-a desfasurat timp de 12 ani.

Incepand din 1999, cifra de afaceri realizata de SIVECO Romania a inregistrat cresteri substantiale in termeni relativi si in valoare absoluta. Ritmul de crestere de la un an la altul a fost in medie de 50%. In anul 2007 compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 52 mil. USD. Pentru 2008 se preconizeaza o crestere generala a cifrei de afaceri de aproximativ 20%.

Conform studiului IDC pentru anul 2007, SIVECO Romania detine o cota de 21,2% din piata locala de Enterprise Application Suite, fiind liderul caselor romanesti furnizoare de solutii de afaceri si detine 9,7% din piata locala de servicii IT. Din punctul de vedere a productivitatii muncii, venitul mediu este de aproximativ 150.000 Euro per angajat/an, cifra comparabila cu cea din tarile Uniunii Europene.

Pentru a argumenta cifra de afaceri, pozitia pe piata romaneasca, parteneriatele incheiate si realizari de pana acum, aducem in discutie premiul obtinut in anul 2008 „European IT Excellenc 2008” la categoria Independent Software Vendors (ISV) – Vertical Market acordat pentru aportul adus in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania.

2. Descrierea generala SNP Petrom

Societatea Nationala a Petrolului, Petrom domina industria petroliera din Romania atat in sectorul exploatare - productie cat si in cel de rafinare si distributie. Dezvoltarea acestei companii amiral a economiei romanesti are la baza proiecte majore, curajoase, de restructurare si investitii.

Fiind organizata ca o societate integrata pe verticala, care isi desfasoara activitatea in domeniul industriei petroliere, PETROM are in componenta sa, pe langa sucursalele de explorare, si exploatarea zacamintelor de hidrocarburi, ale fostei Regii Autonome a Petrolului, pe structura careia s-a constituit, sucursale de prelucrare a titeiului, sucursale pentru transportul produselor petroliere, sucursale de distributie ale acestor produse, atat en-gros, cat si en-detail, sucursale de servicii, precum si sucursale de cercetare.

Cu activitati in domenile: Explorare si Productie, Rafinare, Marketing si Gaze naturale, Petrom are rezerve dovedite de petrol si de gaz de 940 mil. bep, o capacitate maxima de rafinare de 8 milioane tone metrice pe an, aproximativ 600 benzinarii in Romania si 200 in Moldova, Bulgaria si Serbia. In 2006, cifra de afaceri a companiei a fost de 3,709 mil. Euro iar EBITDA a fost de 1,020 mil. Euro. Compania a avut o evolutie spectaculoasa dupa privatizarea din 2004. Procesul de modernizare initiat in 2005 este in curs de desfasurare, conform strategiei de dezvoltare Petrom pana in anul 2010.

-In 2004, OMV a achizitionat 51% din Petrom pentru 1,5 miliarde Euro

-Petrom este in prezent detinut in proportie de 51,01% de catre OMV, 20,64%- AVAS, 20,11% - Fondul Proprietatea S.A., 2,026% - Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si 6,214% - actionarii minoritari.

Explorare si Productie

-Rezerve dovedite de petrol si gaze de aproximativ 0,89 mld bep

-Productia de titei si condensat in 2007: 4,54 mil tone

-Productia de gaze in 2007: 5,95 miliarde mc

-Petrom detine 17 perimetre onshore si 2 perimetre offshore cu o suprafata totala de 59.450 km

Rafinare

- Cel mai mare operator de rafinare din Romania

- Cele 2 rafinarii, Petrobrazi si Arpechim, au o capacitate anuala maxima de rafinar de 8 milioane de tone (circa 40% din capacitatea totala de rafinare a titeiului din Romania)

- Titei procesat in 2007: 5,92 mil tone

- Ambele rafinarii produc carburanti in conformitate cu standardele europene de mediu si calitate.

Marketing

- Lider al pietei romanesti de distributie a carburantilor cu cea mai extinsa retea de distributie (circa 500 de benzinarii, cota de piata retail: circa 28%)

Preview document

Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 1
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 2
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 3
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 4
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 5
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 6
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 7
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 8
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 9
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 10
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 11
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 12
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 13
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 14
Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Informatic Integrat SIVECO Implementat la SNP Petrom.doc

Alții au mai descărcat și

Sistemul informațional în instituțiile publice

Capitolul I 1. Primaria Municipiului Iasi Orasul Iasi se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii, in care a pulsat...

Siveco România

SIVECO Romania Introducere. In cei 13 ani de existenta, SIVECO Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori si integratori de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Managementul Sistemelor Informatice

Mecanica fluidelor se ocupa cu studiul repausului respectiv miscarii fluidelor si interactiunii mecanice a acestora cu corpurile cu care vin in...

Întreprinderea în mediu competitiv

I. Prezentare generala 1.1 Scurt istoric In data de 15 SEPTEMBRIE 1997, GUVERNUL ROMANIEI emite ORDONANTA DE URGENTA nr. 49 privind înfiintarea...

Informatică Managerială

1. DATE GENERALE 1.1. Obiectivele studiului de oportunitate În cadrul implementării acestui proiect SNP PETROM urmăreşte atingerea următoarelor...

Ai nevoie de altceva?