Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3096
Mărime: 1.01MB (arhivat)
Publicat de: Pintiliu Istrate
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Capitolul I
  2. Scurt Istoric pag. 2
  3. Primaria Municipiului Brasov pag. 3
  4. Capitolul II
  5. Sistemul informational in cadrul Primariei Municipiului Brasov pag. 5
  6. Capitolul III
  7. Concluzii pag. 11
  8. Bibliografie pag. 14

Extras din proiect

Capitolul I

Scurt istoric

Atestat pentru prima data in anul 1234 in asa zisul "Catalogus Ninivensis" orasul isi intinde existenta istorica pana in vremurile indepartate ale epocii neolitice si a bronzului, gasindu-se urmele unor asezari omenesti in zona dealurilorMelcilor si Sprenghi.

Aflat intre marile trecatori ale Carpatilor (Bran, Predeal, Oituz, Buzau) Brasovul devine inca in urma cu 700 de ani un punct de legatura intre Transilvania, Tara Romaneasca si Moldova, precum si cu centrul Europei si Orient si totodata un puternic centru mestesugaresc, comercial si cultural.

Astazi, Brasovul este unul din principalele centre economice, culturale si sportive ale tarii, fiind totodata si un important centru turistic si un oras al monumentelor istorice ca: Biserica Neagra, bastioanele cetatii, statuia lui Johannes Honterus, Casa Sfatului, Liceul Andrei Saguna, Scheii Brasovului, Biserica Sf. Nicolae, prima scoala romaneasca etc.

Fiind inconjurat din trei parti de munti, Brasovul a constituit un loc perfect pentru construirea unei cetati. Astfel, orasul vechi infiintat de Cavalerii Teutoni in 1211 este unul din putinele orase din Evul Mediu care s-a conservat atat de bine in negura vremurilor.

In prezent, Brasovul este un oras privilegiat; intre granitele lui puteti sa va bucurati de crestele semete ale muntilor Postavaru, Bucegi, Piatra Mare, de Muntele Tampa si de una din cele mai ravnite statiuni din Romania - Poiana Brasov. Monumentele istorice si edificiile religioase intalnite pe strazile Brasovului iti ofera prilejul unei veritabile calatorii in timp.

Pozitia geografica a orasului a facut ca Brasovul sa fie centrul in care se adunau bogatiile vremii, se intalneau oameni si se intersectau idei. Breslele puternice (croitori, aramari, fierari, armurieri, postavari, tesatori si aurari) au transformat Brasovul intr-un puternic centru mestesugaresc.

S-au construit aici ziduri de cetate si bastioane, turnuri de supraveghere si de paza, depozite si piete, ateliere si pravalii, hanuri, biserici si spitale, toate dupa moda oraselor medievale europene. Aceste constructii pot fi vazute si astazi pe strazile Brasovului.

Primaria Municipiului Brasov

Primaria Municipiului Brasov, ca organ reprezentativ al administratiei publice in teritoriu, are ca misiune dorinta de a oferii servicii publice de calitate in domeniul administratiei publice locale.

Primaria Municipiului Brasov, ca membra a Asociatiei Muncipiilor din Romania are ca viziune satisfactia permanenta a clientilor (persoane fizice si juridice), a angajatilor, apreciati ca si colaboratori si a societatii civile, urmarind sa devina un lider regional si national.

Stabilirea strategiei Primariei Brasov, impune punctarea obiectiva a catorva obiective de perspectiva ce urmaresc: perspectiva financiara, perspectiva clientului si perspectiva proceselor interne.

Se poate vorbi, in cadrul Primariei Municipiului Brasov, despre existenta unui Serviciu Informational, care este compus la randul sau din: Biroul Administrare Infrastructura si Echipamente IT, Biroul Administrare de Date si Aplicatii Informatice, Compartiment Implementare si Dezvoltare Sisteme Informatice), acesta fiind unul dintre Serviciile direct subordonate Primarului.

Preview document

Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 1
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 2
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 3
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 4
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 5
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 6
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 7
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 8
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 9
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 10
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 11
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 12
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 13
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 14
Sistemul informațional în cadrul primăriei municipiului Brașov - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Informational in Cadrul Primariei Municipiului Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?