Studiu Aplicativ - Compania Parmalat

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4174
Mărime: 19.70KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Macovei
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Corodeanu
este un studiu aplicativ realizat la o companie care s-a confruntat cu o situatie de faliment,ulterior redresandu-se.Am obtinut pe el nota 9.

Extras din proiect

1.Scurta prezentare a firmei:domeniu,misiune,obiective pe termen scurt,mediu si lung,valorile culturii organizationale.

DOMENIU

Compania Parmalat, unul dintre cei mai prestigiosi producatori mondiali de produse alimentare, a luat fiinta in anul 1961 la initiativa lui Calisto Tanzi, un tanar intreprinzator din Parma. Initial, acesta pune bazele unei mici fabrici de conservare a produselor lactate, in orasul Collechio, care furniza lapte proaspat - sub marca Parmalat - orasului Parma si provinciilor alaturate.

Cunoscand o dezvoltare continua, Parmalat a ajuns sa detina peste 30 de marci de produse alimentare, cele mai cunoscute fiind: laptele Parmalat, ceaiurile si iaurturile Parmalat, untul si branza Parmalat, snack-urile si biscuitii Parmalat, biscuitii Grisbi, produsele de panificatie si pastele Parmalat, sucurile naturale de fructe Santal, deserturile Santal, cremele si sosurile de gatit Panna Chef, supele vegetale Pais, sucul de rosii Pomi, apa minerala Aqua Santal, iaurturile Kyr, laptele Omega 3 etc.

Sucurile naturale de fructe SANTAL sunt comercializate in Romania incepand cu anul 1991 - importate - pentru ca, incepand cu anul 1996, Parmalat S.p.A. Italia sa puna bazele unei linii de productie a acestor sucuri in Romania.

La nivel mondial, marca SANTAL este prezenta in cel putin acelasi numar de tari cu cel al companiei Parmalat - fara a tine cont de importuri - fiind unul dintre produsele cu notorietatea cea mai ridicata din portofoliu.

MISIUNE

„Darul vietii este cel mai pretios. De aceea la Parmalat am decis sa o hranim. A o hrani inseamna a o sustine, a o proteja si a o face sa infloreasca. Datorita experientei, cercetarii si inovatiei constante, toate produsele Parmalat intrunesc cerintele nutritionale cele mai simple si naturale, astfel garantam mereu o calitate superioara. Facem acest lucru pentru binele consumatorilor nostri, pentru ca ei sa obtina tot ce e mai bun de la viata, in fiecare zi.”

VALORI - OBIECTIVE

Grupul Parmalat a fost mereu un inovator al pietei alimentare si a celei de produse lactate.

Pricipalul OBIECTIV al Parmalat este acela de a produce lactate si alimente de calitate superioara.

Obiectivul calitatii este atins prin intermediul cercetarii si prin inovatie, urmarind astfel satisfacerea cerintelor unor consumatori diversi si oferind pietei noi produse intr-o societate in care schimbarea rapida este o constanta.

Constient de rolul imaginii, Parmalat se axeaza si pe calitatea comunicarii. Calitatea exista atat timp cat ea este perceputa. Astfel apare rolul marcii in misiunea Parmalat. Calitatea trebuie sa fie comunicata iar identitatea sa trebuie sa se regaseasca in marca. Filosofia este aceea a "cresterii prin calitate".

Calitatea reprezinta pentru Parmalat valoarea totala, este cautata si atinsa in atat in fiecare faza a productiei cat si in afara liniei de fabricatie. Pentru Parmalat, calitatea reprezinta un raspuns la cerintele clientilor; selectia celor mai bune materii prime; respectarea celor mai inalte standarde de igiena; respectarea valorilor nutritionale si a caracteristicilor autentice ale materiilor prime; reprezinta o organizare eficienta a tuturor activitatilor companiei. La Parmalat calitatea se regaseste in propriile marci, preferate in fiecare zi de milioane de consumatori.

Inovatia

Laptele UHT, ce permite o perioada lunga de depozitare, a fost creat acum 40 de ani de departamentul de cercetare al Parmalat. De atunci inovatia a caracterizat mereu realizarea tuturor produselor Parmalat, definind fiecare faza a dezvoltarii companiei si implicand fiecare nivel al procesului de productie. Astazi, datorita investitiilor in Cercetare si Dezvoltare, grupul Parmalat ofera produse care raspund cerintelor consumatorilor moderni in ceea ce priveste gustul si valorile nutritionale – produse care isi aduc contributia la fiecare etapa a vietii. Acest obiectiv este realizat datorita analizei sistematice a pietei precum si constantei actualizari si imbunatatiri a metodelor si tehnologiei, folosind experienta Parmalat.

Comunicarea

Comunicarea notorietatii si distinctiei Parmalat, a marcilor grupului. Se urmareste comunicarea catre public a valorii adaugate din fiecare produs, a calitatii superioare. Aceste obiective reprezinta directia principala a politicii de comunicare a grupului Parmalat, atat la nivel local cat si global. Sportul este un bun mesager al marcii. Relatiile publice contribuie la intelegerea imaginii corporatiei. Publicitatea comunica si ea calitatea. De restul se ocupa produsele.

Preview document

Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 1
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 2
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 3
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 4
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 5
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 6
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 7
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 8
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 9
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 10
Studiu Aplicativ - Compania Parmalat - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Studiu Aplicativ - Compania Parmalat.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?