Studiu Aplicativ - Parmalat

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 6654
Mărime: 50.74KB (arhivat)
Publicat de: Iosif Croitoru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Dr. Andrei Neştian
UNIVERSITATEA “ALEXANDRU IOAN CUZA” IASI FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR DISCIPLINA: MANAGEMENT

Cuprins

 1. PARTEA 1
 2. CAPITOLUL 1: Descrierea firmei, a identitatii ei si a situatiei sale strategice.3
 3. 1.1 Domeniul de activitate si tendintele existente.3
 4. 1.2 Cifra de afaceri si produsele/serviciile principale4
 5. 1.3 Numar de angajati6
 6. 1.4 Misiunea firmei6
 7. 1.5 Planificarea strategica: matricea SWOT, corelatii între obiectivele strategice, strategia concurentiala si cea corporativa.6
 8. CAPITOLUL 2: Cultura organizationala.11
 9. 2.1 Sistemul de valori al organizatiei11
 10. 2.2 Prezentarea elementelor vizibile ale culturii.12
 11. 2.3 Prezentarea relatiilor existente între elementele vizibile si sistemul de valori.14
 12. CAPITOLUL 3: Sistemul organizatoric.15
 13. 3.1 Nivele ierarhice 15
 14. 3.2 Identificarea posturilor manageriale si descrierea activitatilor specifice pe tipul de
 15. manageri16
 16. - Activitati specifice managerilor de prima linie
 17. - Activitati specifice managerilor mijlocii
 18. - Activitati specifice managerilor superiori
 19. PARTEA 2
 20. Sintetizarea unei situatii manageriale din practica firmelor, prezentata în presa sau pe internet în anul 2006, având ca finalitate formularea unei întrebari-problema si a unei solutii-raspuns:
 21. - Alexandru Elena18
 22. - Hertug Ana-Maria..20
 23. - Mihordea Cristina22
 24. - Timofte Catalina24
 25. Bibliografie.26

Extras din proiect

CAPITOLUL 1: Descrierea firmei, a identitatii ei si a situatiei sale strategice

1.1 Domeniul de activitate si tendintele existente

Scurt istoric al firmei “PARMALAT”

Începuturile Parmalat-ului dateaza din anul 1961, mai exact din data de 15.04.1961, fondatorul fiind Calisto Tanzi, un tânar întreprinzator. Avea numai 22 de ani când dupa moartea tatalui sau a mostenit compania “Tanzi Calisto e Figli-Salumi e Conserve”. Dar vocatia pe care o simtea tânarul nu putea fi complet satisfacuta numai de productia mica si sezoniera de prosciutti, acesta hotarându-se sa produca o noua gama de produse cu care sa se impuna pe piata si sa se constituie o ramura distinctiva. El construieste în micutul oras Collechio o fabrica de lactate cu scopul de a asigura lapte proaspat orasului Parma si împrejurimilor, care în scurt timp va deveni o marca.

Cunoscând o dezvoltare continua, Parmalat a ajuns sa detina peste 30 de marci de produse alimentare, cele mai cunoscute fiind: laptele Parmalat, ceaiurile si iaurturile Parmalat, untul si brânza Parmalat, snacks-urile si biscuitii Parmalat, biscuitii Grisbi, produsele de panificatie si pastele Parmalat, sucurile naturale de fructe Santal, deserturile Santal, cremele si sosurile de gatit Panna Chef, supele vegetale Pais, sucul de rosii Pomi, apa minerala Aqua Santal, iaurturile Kyr, laptele Omega 3.

Sucurile naturale de fructe SANTAL sunt comercializate în România începând cu anul 1991 - importate - pentru ca, incepând cu anul 1996, Parmalat S.p.A. Italia sa puna bazele unei linii de productie a acestor sucuri in România.

La nivel mondial, marca SANTAL este prezenta în cel putin acelasi numar de tari cu cel al companiei Parmalat - fara a tine cont de importuri - fiind unul dintre produsele cu notorietatea cea mai ridicata din portofoliu.

Din punctul de vedere al consumatorului român, sucurile SANTAL sunt considerate a fi de cea mai buna calitate, moderne, de încredere, sanatoase, nutritive si care se preteaza ocaziilor speciale. Este sucul cel mai folosit pentru prepararea cocktail-urilor, fiind recomandat de calitatea sa.

Domeniul de activitate consta în productia laptelui, a sucurilor naturale si a produselor alimentare de înalta calitate cu radacini într-o traditie îndelungata. Calitatea alaturi de inovatie trebuie sa satisfaca necesitatile unei societati în continua evolutie. Cunoscând importanta imaginii, Parmalatul nu separa calitatea de comunicare. Calitatea trebuie comunicata si în ea trebuie sa te regasesti.

Filozofia Parmalat are in vedere cresterea bazata pe competenta deoarece numai prin crestere, dezvoltare se poate depasi si suprima competitia. Investitiile în cercetare si dezvoltare sunt prioritati pentru a putea fi competitivi.

1.2 Cifra de afaceri si produsele/serviciile pricipale

Parmalat România isi propune un profit operational de circa 3 milioane de euro în 2006, în crestere fata de anul trecut, când profitul din operatiuni curente s-a situat la 2,6 milioane euro, a declarat administratorul Parmalat România, Giampaolo Manzonetto. "În acest an speram sa atingem acest nivel dupa ce vom lansa în luna iulie un nou produs pe piata în segmentul bauturilor still drink, unde dorim sa devenim unul din liderii de piata", explica administratorul Parmalat, companie ce a împlinit 10 ani de prezenta în România.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu circa 30 la suta în 2005, pâna la 10 milioane de euro, pentru acest an nivelul estimat situându-se la 14 milioane de euro. Parmalat detine la ora actuala o cota de piata de peste 76 la suta la sucurile ce contin 100 la suta fruct pe retail si HoReCa - hoteluri, restaurante si cafenele. În ceea ce priveste segmentul de nectaruri, Parmalat, prin intermediul Santal, ocupa locul patru pe retail si HoReCa.

Parmalat produce în România doar sucuri, fara a avea o divizie specializata pentru fabricarea de lactate.

"Deocamdata, piata sucurilor suta la suta are o pondere de circa 4 la suta pe total sucuri, iar cea a nectarurilor de 7 la suta, dar noi mizam pe cresterea dorintei românilor de a consuma produse sanatoase si cu foarte mare continut de fructe", a spus Manzonetto.

Fabrica Parmalat este situata în comuna Tunari, are circa 20 de angajati si o productie de circa 10 milioane de litri la nivelul anului trecut, insa capacitatea ar putea ajunge la 100 milioane litri anual.

Parmalat România importa majoritatea materiei prime, în timp ce produsele se îndreapta în proportie de 95 la suta pe piata interna. Exporturile vizeaza Bulgaria, Republica Moldova, Nigeria sau Arabia Saudita.

Produsele Parmalat au intrat pe piata româneasca în 1991, primele sortimente distribuite fiind sucul Santal, laptele UHT, laptele special Parmalat, iaurtul Santal, branza, ceaiuri, snaks-uri. Din 1999 Parmalat România îi are printre investitori si pe BERD si SIMEST - organul financiar italian conceput pentru sprijinirea initiativelor industriale italiene proiectat de catre Europa de Est.

Parmalat România anunta lansarea a doua noi produse Still Drink. Administratorul companiei, Giampaolo Manzonetto spune ca acestea vor intra pe piata în cel mult doua luni, dupa ce se vor încheia cercetarile care dureaza de doi ani.

De asemenea, pentru acest an, Parmalat România intentioneaza sa-si consolideze pozitia de leader de piata în segmentul sucuri si îmbunatatirea pozitiei în sectorul nectarurilor. Cifra de afaceri estimata pentru 2006 este de 14 milioane de euro, iar în primele luni ale anului indica deja o crestere de 20 % fata de 2005.

Preview document

Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 1
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 2
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 3
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 4
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 5
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 6
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 7
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 8
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 9
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 10
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 11
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 12
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 13
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 14
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 15
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 16
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 17
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 18
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 19
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 20
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 21
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 22
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 23
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 24
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 25
Studiu Aplicativ - Parmalat - Pagina 26

Conținut arhivă zip

 • Studiu Aplicativ - Parmalat.doc

Alții au mai descărcat și

Strategia și politica firmei

1. Strategia si politica firmei In conceperea si fundamentarea activitatilor firmelor un rol esential il au strategiile si politicile, elaborate...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Management Financiar - Capitolul 3

CAP. 3 DIAGNOSTICUL RENTABILITATII SI AL RISCULUI ÎNTREPRINDERII Obiectiv fundamental: - sa stie ce reprezinta diagnosticul rentabilitatii si al...

Management Strategic

Continut Timp de studiu Aparitia managementului strategic 0,5 ora Mediul managementului strategic 1,5 ora Fundamentele managementului strategic...

Decizia managerială

1. Conceptul de decizie manageriala 1.1. Importanta si definirea deciziei manageriale si a procesului decizional Decizia constituie un element...

Bazele Managementului

* OBIECTIVE FUNDAMENTALE * OBIECTIVE DERIVATE DE GRADUL I * OBIECTIVE DERIVATE DE GRADUL II * OBIECTIVE SPECIFICE * OBIECTIVE INDIVIDUALE...

Curs de Management Comparat 2007

Pe fondul expansiunii institutiei managementului, pe masura ce aceasta institutie devine indispensabila la nivelul tuturor organizatiilor, in...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Studiu Aplicativ - Compania Parmalat

1.Scurta prezentare a firmei:domeniu,misiune,obiective pe termen scurt,mediu si lung,valorile culturii organizationale. DOMENIU Compania...

Ai nevoie de altceva?