Studiu aplicativ Restaurant Brădet

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5763
Mărime: 29.85KB (arhivat)
Publicat de: Aura Anghel
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Tatiana Corodeanu
A fost prezentat in cadrul facultatii alexandru ioan cuza.. si am primit nota 9

Extras din proiect

Restaurantul “Bradet”, care are sediul pe strada Cetatii, orasul Suceava, functioneaza înca din perioada sistemului de conducere centralizat, perioada în care si-a câstigat un prestigiu prin atragerea unei clientele selecte. Treptat acesta a fost preluat de catre persoane private care au adus noutati în organizare, facându-l unul dintre cele mai prestigioase restaurante din Suceava.

Firma „Bradet” se ocupa de prestarea de servicii în domeniul restaurantelor; datorita strategiilor eficiente care sunt aplicate de catre actualul manager, aceasta a ajuns în momentul de fata la o cifra de afaceri de aproximativ 500 milioane lei lunar.

Astfel, acest loc care si-a construit un nume recunoscut de-a lungul timpului, si-a intâmpinat dintotdeauna clientii într-un cadru elegant,armonios care s-a adaptat mereu schimbarilor.Acum restaurantul confera acelasi spatiu relaxant dar rafinat în acelasi timp, decorul fiind dominat de culorile rosu si alb si de o multitudine de plante autohtone si exotice care îl transforma într-un loc idel de petrecere a timpului liber.

El dispune de un numar de160 de locuri,respectiv x mese unde clientii pot savura preparatele culinare puse la dispozitia lor.

Acest restaurant ofera o gama variata de servicii de cea mai buna calitate: ofera clientilor posibilitatea de a alege din diversitatea de meniuri, care contin atât specialiatati din bucataria autohtona(în special bucovineana) cât si din cea internationala(meniuri chinezesti, orientale, mexicane); bineînteles ca aceste meniuri bogate sunt completate de produse de patiserie delicioase care impresioneaza prin gustul desavârsit si rafinat; de asemenea, ofera cadrul ideal pentru desfasurarea unor evenimente speciale (nunti,botezuri,aniversari,praznice); detine doua camere de protocol si o sala de sedinte în care se pot organiza diferite întruniri la nivel înalt,traininguri,conferinte,intalniri de afaceri.De asemenea restaurantul dispune si de un bar de zi unde se pot servi diverse bauturi racoritoare,cockteiluri,vinuri din renumite podgorii din tara si strainatate,si o gama variata de bauturi fine.

Serviciile sunt asigurate prin intermediul celor 31 de angajati (1 sef de unitate,1 administrator,2 contabili,1 sofer,1 sef bucatar,2 sefi de sala,6 bucatari, 8 ospatari,2 barmani,2 veselari, 2 femei de serviciu,3 paznici). Putem spune ca aceste persoane au ramas fidele organizatiei, adaptându-se mereu schimbarilor aparute, astfel încât restaurantul a raspuns mereu cerintelor clientilor.

Misiunea restaurantului este formulata astfel încât sa se poata evidentia clientii, nevoile lor si modul de satisfacere a acestora. Pentru a se implementa cât mai bine în rândul celor care iau contact cu firma, aceasta a fost afisata în sala de sedinte( pentru personal), cât si în holul de la intrare.

Misiunea firmei „Bradet” este: ”sa oferim meniuri dintre cele mai variate într-un ambient placut pentru ca dumneavoastra sa va simtiti bine si sa petreceti clipe minunate”.

În urma observatiilor efectuate asupra restaurantului “Bradet”, am desprins oportunitatile existente, riscurile posibile, precum si punctele tari si slabe ale firmei.

Dintre punctele tari ale firmei putem mentiona faptul ca bucatarii au experienta în domeniu si au urmat cursuri de specializare; managerul actual are abilitatile necesare conducerii unui astfel de restaurant, deoarece achizitionând “Bradetul” si-a marit numarul de localuri avute în subordine si pe care le-a condus cu succes; un alt punct tare este reprezentat de meniurile diversificate din bucataria traditionala si nu numai; un punct forte este reprezentat si de cadrul în care îsi desfasoara activitatea restaurantul- culori care se împletesc armonios, alaturi de un fundal muzical specific, toate acestea creând o atmosfera minunata.

La fel ca oricare organizatie, si acest restaurant are cateva puncte slabe cum ar fi: spatiul special amenajat pentru parcare este destul de restrans, ceea ce face ca, uneori, clientii sa fie dezamagiti de acest lucru; de asemenea, putem mentiona faptul ca restaurantul nu dispune de un sistem de distributie la domiciliul clientilor.

Firma dispune de un numar relativ mare de oportunitati, dintre care amintim: concurenta este constituita din restaurante care nu ofera un meniu combinat( autohton si international); datorita amplasarii între doua obietive turistice importante, cum sunt: Cetatea de scaun a Sucevei si Manastirea Sf. Ioan cel Nou, restaurantul are contact zilnic cu un numar ridicat de turisti; de asemenea, acesta este situate într-un cadru natural, ferit de zonele centrale, poluate ale orasului.

Bineînteles ca pentru restaurantul “Bradet” exista si anumite amenintari care, la un moment dat, i-ar putea influenta activitatea. Spre exemplu, una dintre acestea ar fi faptul ca în viitorul apropiat, Cetatea urmeaza sa se restaureze si astfel numarul clientilor s-ar putea reduce. O alta amenintare este reprezentata de extinderea numarului de restaurante datorita expansiunii orasului.

Pentru viitor, managerul acestui restaurant si-a propus atingerea unui obiectiv care urmareste îndeplinirea misiunii firmei în conditii optime. Firma îsi propune ca pâna la sfârsitul anului 2006, sa detina cel putin 25% din piata restaurantelor din Suceava.

Îndeplinirea acestui obiectiv are în vedere aplicarea anumitor strategii. Una dintre aceste strategii este aceea de crestere care se refera la extinderea spatiala. Din acest punct de vedere, domnul Filut Cerlinca s-a gândit la amplasarea unei zone de agrement care consta, în special, la construirea unui teren de golf si a unuia de tenis,astfel încât clientii fideli ai restaurantului sau sa-si petreaca aici clipele minunate ale week-end-ului. De asemenea, domnul manager urmareste focalizarea pe un anumit segment de piata, care este constituit din persoanele cu un venit mediu-ridicat; aceasta categorie de clienti doreste ca, pe lânga savurarea unor meniuri delicioase, sa aiba parte de o atmosfera relaxanta si un cadru elegant. O alta strategie care va fi implementata este una de

Preview document

Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 1
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 2
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 3
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 4
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 5
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 6
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 7
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 8
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 9
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 10
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 11
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 12
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 13
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 14
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 15
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 16
Studiu aplicativ Restaurant Brădet - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Studiu Aplicativ Restaurant Bradet.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul strategic în industria de telecomunicații

INTRODUCERE La strategie se face referire ori de câte ori se iau deciziile care determină cursul evoluției unei societăți sau a unei organizații....

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?