Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2521
Mărime: 118.24KB (arhivat)
Publicat de: Mircea C.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dan Dumitrascu
Universitatea”Lucian Blaga” Facultatea S.A.I.A.P.M.

Cuprins

  1. 1. Prezentarea unitatii
  2. - Forma de proprietate
  3. - Organizarea spatiului
  4. - Patrimoniu
  5. - Prezentarea zonei turistice Targu Mures
  6. 2. Structura bunurilor si servicilor oferite
  7. 3. Implementarea sistemului de management integrat calitate-siguranta alimentului.
  8. 4. Organizarea unitatii
  9. - Compartimentare
  10. - Diagrama de flux pentru proces termic
  11. - Resurse umane
  12. - Organigrama
  13. - Aprovizionare
  14. 5. Plan de marketing
  15. - Promovare
  16. 6. Leadership

Extras din proiect

1. Prezentarea unitatii

Obiectul principal de activitate al S.C. Prestige 2000 S.R.L. il constituie activitatile de restaurant, respectiv:

- Pregatire preparate culinare;

- Servire preparate culinare;

- Servire bauturi alcoolice si nealcoolice;

Domeniul de aplicare al Manualului Sistemului de Management Integrat Calitate-Siguranta Alimentului cod MSMICSA-01 este constituit din toate procesele specific activitatii de pregatire preparate culinare, servire preparate culinare si servire bauturi alcoolice si nealcoolice.

Activitatea in cadrul societatii se desfasoara cu un numar de personal 14, compus din personal propriu angajat.

Forma de proprietate

S.C. Prestige 2000 S.R.L. este o proprietate private detinuta de o persoana fizica.

Organizarea spatiului

Functionalitatea unitatii de restaurant este realizata prin prezenta celor trei grupuri de spatii: spatii productive, spatii de deservire si comercializare si spatii anexe.

Gruparea de spatii productive este alcatuite din bucataria calda si bucataria rece. Dimensionarea, distribuirea si organizarea suprafetelor de productie in activitatea gastronomica joaca un rol important, de ele depinzand munca de ansamblu si in mod deosebit rezultatele economice.

Spatiile de deservire si comercializare sunt alcatuite din: sala de mese a restaurantului avand o capacitate de 120 de persoane sis ala de servire a barului avand o capacitate de 80 de persoane.

Spatiile anexe sunt alcatuite din: birou administrator, grupuri sanitare, unul pentru angajati si unul la spatiile de deservire, magazii, spalatorie fete de masa, holuri, curte interioara.

Patrimoniu

Patrimoniul societatii S.C. Prestige 2000 S.R.L. cuprinde cladirea, pamantul, mobilierul, utilajele folosite la bucatarie, aparatura si electrocasnice, vesela, decoratiuni, etc.

Descrierea zonei turistice Targu Mures

Orasul Targu Mures are o oferta destul de bogata în ceea ce priveste activitatile specifice turismului. Alaturi de activitati de recreere, populatia orasului sau turistii au la dispozitie o serie de obiective care pot fi vizite pentru a cunoaste istoria locurilor si a populatiei care traieste în acesta zona.

Desi in Targu Mures nu s-au pastrat cladiri deosebit de vechi, orasul trecand prin mai multe incendii de-a lungul timpului, vechea urbe reuseste sa-si pastreze aerul de oras medieval, cel putin in partea centrala a orasului. Aici, o serie de cladiri frumos ornamentate amintesc de vechiul targ din perioada medievala sau de orasul in plina dezvoltare din perioada interbelica.

Piata centrala, piata Trandafirilor, renumita datorita trandafirilor care împodobesc piata în ultimii zeci de ani, este locul in care se desfasura „Targul de pe Mures” fiind totodata si punctul central din care orasul a inceput sa se extinda. In Piata Trandafirilor se regasesc si principalele simboluri arhitecturale ale orasului. Palatul Culturii este un astfel de simbol, renumit mai ales datorita Salii oglinzilor si a vitraliilor cu care este ornata cladirea.

Alte doua cladiri reprezentative pentru municipiu, aflate în apropierea Palatului Culturii, sunt si Palatul Prefecturii din Targu Mures si Palatul Primariei. In partea opusa a pietei Palatul Apollo si Teatrul National sunt dovada vie a evolutie orasului de la targ la centru cultural.

Un alt reper al orasului si totodata un punct turistic important este Cetatea medievala. Construita la începutul secolului XVII, avand ziduri si bastioane puternice, bine pastrate pana astazi, cetatea prezinta in incinta acesteia o biserica reformata cu o arhitectaura gotica din secolul XIV-lea. Cetatea este si locul unde au loc diferite actiuni cultural-artistice, existand expozitii de pictura, fotografie. Aceste tipuri de actiuni au loc mai ales in perioada zilelor Targu Muresului, in luna iune a fiecarui an.

Multiculturalismul si-a lasat amprenta asupra istoriei orasului, dar si asupra arhitecturii orasului, marturie stand edificiile religioase ale diferitelor culte. Cele mai reprezentative astfel de edificfii sunt: Biserica Buna Vestire, Biserica Sf. Ioan Botezatorul, Biserica Reformata din cetate (secolul XV), Biserica Reformata cu un Turn, Templul israelit, Biserica ortodoxa din lemn (secolul XVIII), Catedrala ortodoxa Inălțarea Domnului, Biserica Unitariana.

O arhitectura aparte poate fi remarcata vizitand o serie de cladiri de o reala insemnatate pentru viata culturala a orasului precum Casa Teleki, Casa Banyai, Casa Kopeczi, Casa cu Arcade, Biblioteca Teleki-Bolyai.

Traditia, cultura si istoria orasului poate fi cunoscuta vizitand muzeele orasului situate in zona centrala a orasului: Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Stiintele Naturii, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul Judetean Mures.

Identitatea orasului este reprezentata prin intermediul monumentelor si statuilor presarate pe intreg spatiul Targu Muresului. Cele mai semnificative sunt Monumentul Latinitatii, Statuia lui Avram Iancu, statuia primariilor György Bernády și Emil Dandea, Monumentul Ostasul Roman, statuia reprezentandu-i pe Farkas si János Bolyai.

Facilitatile existente pentru petrecerea timpului liber sunt în stransa legatura cu asezarea geografica a orasului. Orasul fiind amplasat pe cursul raului Mures a facut posibila construirea unui complex de agrement (cunoscut sub denumirea Weekend). In interiorul complexului exista mai multe bazine pentru inot si unul pentru plimbari cu barca, acesta din urma comunicand direct cu raul Mures. Tot aici sunt amplasate si o serie de terenuri sportive care permit practicarea unor sporturi precum tenis, fotbal, volei. In apropierea complexului se desfasoară Festivalul Peninsula, unul din cele mai mari festivaluri din Romania.

De asemenea orasul detine si o Gradina Zoologica, a doua din tara, ca intindere si varietate a speciilor. Gradina a fost infiintata in 1960 si este amplasata intr-un parc deosebit, Platoul Cornesti. Construita pe o suprafată de circa 20 ha, gradina zoologica are în ingrijire peste 500 de animale, acestea facand parte din 120 de specii. Printre animalele care pot fi admirate de cei care trec pragul gradinii se afla: ursi, lei, lupi, leoparzi, jaguari, serpi, crocodili, maimute, etc.

Platoul Cornesti este amenajat la o altitudine de 488 m, pe Dealul Cornesti, ofera o perspectiva incantatoare asupra vaii superioare a Muresului. In interiorul parcului exista un teatru de vara, un trenulet pentru copii cu linie ingusta, un restaurant construit undeva la inceputul secolului XX.

Preview document

Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 1
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 2
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 3
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 4
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 5
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 6
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 7
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 8
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 9
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 10
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 11
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 12
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 13
Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - SC Prestige 2000 SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?