Studiu de Caz - Terranova

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2376
Mărime: 17.38KB (arhivat)
Publicat de: Aleodor Barbu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tomescu

Extras din proiect

În spatele unei companii se află întotdeauna o idee iar în spatele unei idei se află un om- Vittorio Tadei care în 1961 a înfiinţat compania Teddy. În 1998 Teddy şi-a lansat brandul Terranova. Peste caţiva ani s-au deschis alte 60 de magazine Terranova iar grupul Teddy avea, peste 300 de puncte de vânzare. La sfârşitul anului 2008 Teddy deţinea 549 de puncte de vânzare în 38 ţări.

Pentru a deschide un magazin Terranova, trebuiesc îndeplinite următoarele condiţii:

- suprafaţa să fie între 170 şi 600 m

- minim 2 geamuri mari

- o locaţie strategică într-un mall sau un centru istoric, oraşele având peste 27000 de locuitori.

Terranova vinde articole de îmbrăcăminte pentru bărbaţi şi femei, accesorii: fuste, bluze, pulovere, pantaloni, geci, genţi, curele, şăpci, eşarfe, ochelari.

Linia de produse a brandului Terranova este comercializată în Italia cât şi în Slovacia, Ucraina, Polonia, Portugalia, Spania, România, etc. Produsele Terranova sunt destinate femeilor şi barbaţilor care au un stil vestimentar sport-casual.

Amplasarea magazinului

Magazinul Terranova este amplasat în cadrul centrului comercial Carrefour Orhideea, aflat pe strada Splaiul Independenţei nr. 210-210B(Grozăveşti).

Aria de piaţa se găseşte situată într-o zonă fără obstacole naturale, cu acces uşor în toate direcţiile şi în cadrul căreia populaţia este repartizată în mod regulat. Încurajarea consumatorilor să viziteze un punct de vânzare se poate realiza prin facilitarea accesului şi intrării în acestea. Terranova dispune de parcarea centrului comercial Carrefour .

Chiar dacă magazinul este amplasat într-un centru comercial unde are loc comerţul cu amănuntul, concurenţa nu reprezintă o piedică în ceea ce priveşte volumul vânzărilor deoarece două unităţi comerciale îşi pot interschimba clienţii, ca urmare a unor factori precum complementaritatea mărfurilor comercializate sau a preţurilor practicate. De exemplu magazinul de lenjerie intimă care este amplasat în proximitatea magazinului Terranova conferă o valoare suplimentară ambelor magazine.

Terranova se află în proximitatea unui campus studenţesc, a unei gări ceea ce arată că amplasarea magazinului în cadrul centrului comercial s-a făcut datorită clienţilor potenţiali existenţi zilnic.

Fiind situat în apropierea gurei de metrou “Grozăveşti” şi a unor staţii de autobuz magazinul atrage un număr semnificativ de clienţi.

Designul exterior

Prezentarea exterioară a magazinului reprezintă o importantă formă a reclamei pentru comerciantul cu amănuntul vizând firma propriu-zisă şi vitrina.

Designul architectural nu permite trecătorilor să vadă interiorul magazinului.

Faţada magazinului atrage atenţia trecătorilor şi reprezintă o modalitate de prezentare a ofertei existente. Din punct de vedere al configuraţiei faţada este una liniară deoarece se realizează paralel cu axul străzii şi permite proiectarea unor nişe pentru intrare.

Faţada magazinului Terranova este constituită din materiale din plăci de aluminiu prinse de un anumit sistem pe un cadru metalic combinat cu o suprafaţă vitrată ce are rol de publicitate. Magazinul nu dispune de copertină, aceasta nu este necesară datorită amplasării magazinului în cadrul unui centru comercial.

Vitrarea se află în legătura directă cu faţada. Vitrina magazinului Terranova atrage şi convinge consumatorii să intre în magazin prin expunerea unui eşantion reprezentativ al mărfurilor din magazin, prin prezentarea unor produse noi sau sezoniere.

Fundalul vitrinei este unul închis ceea ce duce la izolarea completă a vitrinei, aceasta fiind de tip liniar, proiectată de-a lungul faţadei până în dreptul căii de acces.

Terrranova beneficiază de o singură cale de acces fiind localizată între cele 2 vitrine ale acesteia. Uşile sunt din geam solid bazat pe sistemul împingere-tragere. Din punct de vedere constructiv, calea de acces este cu 2 canaturi (părţi mobile ale uşii).

Uşile sunt larg deschise ceea ce creează o imagine primitoare faţă de uşile închise.

Semnalizarea reprezintă ansamblul mijloacelor prin intermediul cărora se asigură informarea, dirijarea, atenţionarea şi restricţionarea fluxului clienţilor în contextul activităţii desfăşurate. Firma este amplasată deasupra căii de acces al magazinului şi este confecţionată din materiale reflectorizante. Numele firmei este scris cu litere de tipar.

În ceea ce priveşte ambientul exterior, magazinul dispune de acoperişul centrului comercial Carrefour.

Designul interior

Componentele designului interior sunt: planşeele, pereţii interiori, iluminatul, accesul relaţional, semnalizarea interioară şi ambientul interior.

Planşeul poate fi inferior sau superior. Cel inferior adică pardoseala este facută din gresie de culoare crem. Planşeul superior, respectiv plafonul este confecţionat dintr-o ţiglă de plastic şi este montat pe o structură care conferă impresia unui tavan fals prevăzut cu aranjamente luminoase şi anume spoturi.

Pereţii interiori sunt reprezentaţi de cei de susţinere acoperiţi cu plăci din rigips.

Culoarele de circulaţie din cadrul magazinului reprezinta căi secundare de acces, printre suporturile de susţinere cu umeraşe. În ceea ce priveşte semnalizarea interioară a magazinului, preţurile sunt afişate pe fiecare articol iar reducerile pe fiecare raion în parte. Se mai remarcă afişul care indică locul aflării casei de marcat precum şi indicatorul care arată drumul spre cabinele de probă.

Ambientul igienic care se află în strânsă legătură cu ambientul estetic vizează curăţenia din magazin, ţinuta şi igiena personalului.

Culorile şi sistemele de iluminat deschise, reprezintă nişte atuuri ale magazinului deoarece reflectă lumina şi îţi dă senzaţia de spaţiu.

Preview document

Studiu de Caz - Terranova - Pagina 1
Studiu de Caz - Terranova - Pagina 2
Studiu de Caz - Terranova - Pagina 3
Studiu de Caz - Terranova - Pagina 4
Studiu de Caz - Terranova - Pagina 5
Studiu de Caz - Terranova - Pagina 6
Studiu de Caz - Terranova - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Terranova.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?