Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2688
Mărime: 529.80KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moise Daniel

Extras din proiect

PARTEA I - Demersurile educationale ale marcii Danone in perioada 2007-2008

I. Emitatorul

DANONE a aparut in anul 1918 cand spaniolul Isaac Carasso , studiind lucrarile lui Mecinicov, a început producerea industriala a iaurtului în laboratorul sau. Numele de Danone i la dat in cinstea feciorului sau,Daniel. Intrucat cereea pentru iaurturi era una mare si dupa 4 ani in Spania cererea pentru iaurturi a atins cota de 1000 de oale/an au inceput sa fie livrate si la curtea regala, ca apoi francezii au preluat aceasta tehnologie, iar astazi firma Danone este prezenta in 150 de tari, este lider mondial pe piata produselor lactate proaspete (Danone) si numarul 2 mondial in domeniul apei imbuteliate (Evian) si al alimentelor pentru nutritia infantila (Bledina, Milupa) si clinica (Numico).

Danone, a intrat pe piata romaneasca in 1997, initial cu produse importate. In urma unei investitii de 15 milioane USD în retehnologizarea fabricii preluate de la Miorita în 1998, în aprilie 1999 a început productia proprie.

II. Publicitatea

1. Medii şi suporturi publicitare

Cele mai utitlizate forme de publicitate sunt: spoturile TV, printurile in reviste, panouri publicitare stradale, cataloage de specialitate. Au fost folosite aceste medii deoarece sunt cele mai accesibile publicului, avand si cel mai mare impact asupra lui.

2. Analiza mesajelor publicitare

- Continutul mesajului – mesajul spotului TV are o argumentatie emotionala, aratand trairile intense pe care le simti savurand „nebunia fructelor” care te deconecteaza de mediul stresant al loculului de munca.

- Structura mesajului – clipul publicitar debuteaza cu prezentarea unei zile monotone la servici. Plictisindu-se, angajata incearca iaurtul Frutissima, care este singurul ce te reincara cu energie si te binedispune. Aceasta stare euforica este molipsitoare intrucat si seful dupa ce isi cearta subordonata, incearca produsul si este cuprins de aceeasi “nebunie”. Concluzia spotului este ca noul iaurt cu fructe, este o adevarata “nebunie” de iaurt cu fructe, care te va surprinde de fiecare data.

Clipul are o melodie antrenanta, vesela, care sugereaza energia generata de consumul iaurtului Frutissima.

- Forma mesajului – elementul verbal este format din vocea de la sfrasitul spotului care concluzionaeaza mesajul. In acest clip, relevante sunt gesturile si mimica actorilor care sunt in aceeasi nota cu melodia.

3. Poziţionarea

4. Obiectivele comunicării

Obiectivele campaniei sunt comunicarea noului produs cu ingrediente naturale, întărirea imaginii de brand, loializarea consumatorilor actuali, creşterea consumului şi implicit a vânzărilor.

5. Ţinta comunicării – receptorul

Publicul tinta este o tinta multipla, deoarece produsul se dreseaza tuturor persoanelor, care doresc sa fie energice si sa se bucure de savoarea unui iaurt natural.

Publicul tinta este format din persoane de sex feminin si masculin, tineri si de varsta a doua, cu venituri medii si mari, din mediul urban.

6. Analiza marcii:

- trăsături de personalitate: danone reprezinta pentru consumatorii sai sursa zilnica de energie si portia de sanatate pe care trebuie sa o consume pentru a fi mereu in forma. Danone indeamna la o viata sanatoasa, aratand ca iaurtul te ajuta sa te pastrezi in forma, sa-ti pastrezi vitalitatea, sa te simti confortabil, sa fii puternic, sa cresti sanatos, sa te hranesti activ si nu in ultimul rand sa te bucuri de gustul excelent al iaurturilor cu fructe.

- identitate: marca Danone se identifica cu prenumele primului baiat al lui I. Carasso, Daniel– Dan One. A fost una dintre primele unitati industriale ce a devenit recunoscuta pe multe piete alimentare din lume. Logo-ul Danone este unul complex, este format din litere de tipar de culoare alba, pe un fond albastru, fiind incadrat de o configuratie vizuala. Numele marcii este subliniat de o linie rosie sub forma unui zambet.

- tipul de marca: Danone este o marca garantie, deoarece acopera mai multe marci linie (iarut simplu, iaurt cu fructe, iaurt de baut, smantana, iaurt crema, etc.) avand rolul de a asigura consumatorul in legatura cu calitatea produsului.

7. Ambalajul

Ambalajul acestui produs este unul modern si prietenos, sub forma de pahare din plastic de diferite gramaje; este viu colorat in functie de sortimentul de fructe pe care il contine ( de ex: rosu pentru capsuni, galben pentru caise etc), comunicand veselie si energie. Pe ambalaj apare si un fruct sectionat care sugereaza bucatile mari de fructe pe care le contine produsul si nebunia unei combinatii de iaurt cu fructe.

PARTEA I - Demersurile educationale ale marcii Tnuva in perioada 2007-2008

I. Emitatorul

Tnuva, cel mai mare producător de lactate din Israel, aduce pe piața din România know-how-ul acumulat în 80 de ani de experiență, aplicat la toate nivelurile, de la materia primă folosită, la producție, distribuție, vânzare și marketing. Fabrica de la Popești-Leordeni și Ferma de bovine de la Adunații-Copăceni sunt un adevarat exemplu în această industrie. Tnuva România îndeplinește 100% standardele europene de calitate pentru fiecare produs din portofoliu. În Romania, Tnuva este o companie locală, pentru că majoritatea celor peste 500 de angajați este de naționalitate română, iar materia primă principală (laptele) este locală. Tnuva România a fost fondată în anul 2004. Scopul companiei este să devină unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața foarte competitivă a lactatelor din România, prin creșterea standardelor de calitate pentru produsele lactate și prin revitalizarea domeniului producției de lactate din România.

Preview document

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 1
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 2
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 3
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 4
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 5
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 6
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 7
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 8
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 9
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 10
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 11
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 12
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Comunicarii de Marketing pentru Danone si Tnuva.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Tnuva și Danone

Partea I: Elemente definitorii ale pietei iaurtului Iaurtul îşi are originea în Asia sau în Europa de est şi a apărut ca răspuns la nevoia de a...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Danone-Nutriday și Tnuva-Yoplait

I.Elemente definitorii ale pietei iaurtului 1.Caracterizare generala Iaurturile constituie una dintre cele mai dinamice categorii de pe piaţa...

Analiza Comunicării de Marketing pentru Marcile Napolact și Muller

I. Elemente definitorii ale pieţei iaurtului 1. Caracteristici generale 1.1. Capacitatea pieţei Piaţa autohtonă a iaurturilor a crescut valoric,...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva

1. Emitatorul Danone este cea mai mare companie producatoare de iaurturi din lume, fiind, de asemenea, un important producaor de biscuiti si...

Ai nevoie de altceva?