Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 7 fișiere: doc, jpg
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 4566
Mărime: 5.05MB (arhivat)
Publicat de: Claudia Lazăr
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioana Cecilia Popescu,Florin Tudor Ionescu
Proiectul cuprinde analiza comunicarii de marketing pentru cele doua marci,asemanari si deosebiri intre cele doua comunicari si propunere privind lansarea unui nou produs pe piata. A fost prezentat la optionalul de tehnici promotionale in cadrul facultatii de Management Economic - ASE.

Extras din proiect

1. Emitatorul

Danone este cea mai mare companie producatoare de iaurturi din lume, fiind, de asemenea, un important producaor de biscuiti si cereale. Compania a fost fondata in

anul 1966 sub numele de BSN.

Danone este prezent în 120 de tari si este numarul 1 mondial în productia de iaurturi si numărul 2 mondial in productia de apa imbuteliata.

Număr de angajaţi în 2007: 76.044.

Cifra de afaceri în 2007: 12,7 miliarde Euro

Venit net: 2007: 1,185 miliarde Euro

2006: 1,9 miliarde Euro

Danone in Romania:

Compania a ajuns in Romania in anul 1996, prin achizitia activelor unei foste fabrici de lactate din Bucuresti. Din 1997 isi incepe operatiunile in Romania, prin distributia de produse importate din Polonia si Ungaria . In anul 1999, Danone incepe productia de iaurt in Romania.

Compania detine un portofoliu ce depaseste 60 de referinte de produs, principalele marci fiind: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremoso, Danette, Casa Buna si gama traditionala: Danone Sana, Danone Smantana si Danone Lapte Proaspat

Numar de angajati in 2007: 667

Cifra de afaceri : in anul 2007: 367 milioane RON (111 milioane Euro).

La Danone, umanismul, deschiderea, proximitatea si entuziasmul asigura fundamentul pentru o cultura organizationala unica si sustin identitatea.Danone in toate tarile unde compania este prezenta. Modelul Danone este bazat pe ideea ca dezvoltarea umana si performanta economica se potenteaza reciproc.

2. Publicitate

“Una dintre principalele idei directoare ale Grupului Danone este aceea ca alimentele joaca un rol important in promovarea sanatatii si a starii de bine a fiecarei persoane. De aceea, suntem convinsi ca trebuie permanent sa imbunatatim calitatea nutritionala a produselor noastre, sa investim in cercetare si noi programe de dezvoltare si informare ce au drept scop principal, promovarea activitatii fizice si a unei diete variate, sanatoase si echilibrate.” Franck Riboud, Presedintele Grupului Danone.

Avand la baza o astfel de promisiune s-a elaborat un plan ce printre altele, a avut ca obiective si o distributie cat mai eficienta a produselor pe piata alimentara.

2.1 Mediile si suporturile publicitare

Promomovarea produselor Danone se face in mediile deja cunoscute: internet, televiziune, radio cu ajutorul suporturilor publicitare(afise, panouri,spoturi,reclame)

De fapt tot ce era de atins la nivel de publicitate si reclama a produselor, Danone a reusit sa atinga cu succes, lasand in urma categorii importante de clienti multumiti si fideli.

De-a lungul celor aproape unspsrezece ani deja de la inaugurarea pe teritoriul national, Danone si-a tratat publicul cu mare atentie, fiind constant receptiv necesitatilor sale si mai mult decat atat venind mereu in sprijinul consumatorilor.Astfel, inca din 1999 aceasta marca a devenit una de mare importanta si pe piata noastra castigand teren rapid prin incasarile record avute chiar si in randul unei populatii mai sceptice cum este poporul roman.Nu putem exclude de aici situatia din 2007 in care compania Danone a fost acuzata de continerea unei substante numita dioxina in produse ,un compus ce nu isi are locul in iaurturi si care afecteaza sanatatea.

“Rezultatele analizei primite de la laboratorul european de referinta confirma faptul ca produsele Danone sunt conforme si sigure pentru consumatori”, drept urmare, compania decida sa investeasca pentru recastigarea clientelei printr-o campanie publicitara menita sa refaca deficitul de 10 % realizat in acea perioada.Pe parcursul anilor, compania a dezvoltat o intreaga retea de produse inovative si din ce in ce mai atractive, de calitate superioara.

Putem admite cu siguranta valoare acestei companii si impactul avut asupra tarii noastre.

2.2 Analiza mesajelor publicitare:

Din punctul de vedere al mesajelor publicitare nu putem spune ca se constata un tipar exact insa se incearca o sensibilizare a publicului facand apel la sanatate prin prisma alegerilor alimentare pe care le face populatia.Mesajele create de Danone scot la iveala o combinatie interesanta de elemete de codificare verbala dar si non-verbala prin gesturi, mimica, in final toate avand rolul de a convinge consumatorul de utilitatea produsului si de calitatea acestuia.Avand o pondere importanta in decizia consumatorului, mesajele publicitare se analizeaza la nivel subconstient de tot publicul, acesta filtrand datele dupa o metoda proprie si punand in balanta , efectele si eforturile pe care le aduce cu sine acest produs.

In 2007 Danone investeste in campanii publicitare pentru a-si reface imaginea. Suspiciunea de contaminare cu dioxina a scazut vanzarile Danone pe segmentul iaurturilor cu 10%, iar conducerea companiei spera sa nu fie afectate si vanzarile pe alte categorii. Compania a inceput astfel o campanie de publicitate in care incearca sa-si refaca imaginea si anunta care “produsele Danone sunt conforme si sigure pentru consumatori”.

Danone, alături de agenţia de publicitate Young& Rubicam, demarazează o noua campanie de informare, având ca obiectiv răspunderea la întrebările consumatorilor, precum şi sfătuirea acestora cu privire la o nutritie saanatoasa.

Preview document

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 1
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 2
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 3
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 4
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 5
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 6
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 7
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 8
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 9
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 10
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 11
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 12
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 13
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 14
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 15
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 16
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 17
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • PG1.doc
  • poster 1.jpg
  • sticla 1.jpg
  • TP 1.doc
  • TP 2.doc
  • TP 3.doc
  • TP 4.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Tnuva și Danone

Partea I: Elemente definitorii ale pietei iaurtului Iaurtul îşi are originea în Asia sau în Europa de est şi a apărut ca răspuns la nevoia de a...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Danone-Nutriday și Tnuva-Yoplait

I.Elemente definitorii ale pietei iaurtului 1.Caracterizare generala Iaurturile constituie una dintre cele mai dinamice categorii de pe piaţa...

Analiza Comunicării de Marketing pentru Marcile Napolact și Muller

I. Elemente definitorii ale pieţei iaurtului 1. Caracteristici generale 1.1. Capacitatea pieţei Piaţa autohtonă a iaurturilor a crescut valoric,...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Danone și Tnuva

PARTEA I - Demersurile educationale ale marcii Danone in perioada 2007-2008 I. Emitatorul DANONE a aparut in anul 1918 cand spaniolul Isaac...

Ai nevoie de altceva?