Campanie de marketing - pilă de unghii

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5494
Mărime: 280.00KB (arhivat)
Publicat de: Bucur Dinu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Spiridon Sinziana
A fost prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor

Extras din proiect

Capitolul 1. INTRODUCERE

Firma Professional Nail Care este o firmă nou apărută, care vine pe piaţa pilelor de unghii cu produsul Magic Nail pentru a satisface cele mai exigente şi rafinate gusturi, pentru a transforma manichiura şi pedichiura în artă.

Piaţa ţintă este formată din femeile din mediul urban cu vârsta cuprinsă între 25 şi 50 de ani din municipiul Iaşi, cu venitul lunar între 800 şi 1500 RON, care caută în primul rând calitate şi care îşi doresc un accesoriu practic, modern, cu diferite forme şi culori, uşor de manevrat. Printre avantajele căutate de aceste persoane se mai numără următoarele: dimensiunile reduse, rezistenţa, să aibă înveliş protector, să aibă un mâner cu o formă potrivită, ş.a..

În urma realizării unei cercetări cantitative, firma a decis lansarea produsul pe piaţă întrucât s-a constatat că pila de unghii este folosită frecvent (de cel puţin o dată pe săptămână de 47% dintre cei chestionaţi) de persoanele din piaţa ţintă, aceasta fiind un instrument indispensabil. 77% dintre femeile din piaţa ţintă urmăresc ca pila de unghii să fie de calitate (calitatea referindu-se, în principal, la existenţa unui strat abraziv), fiind dispuse să plătească un preţ mediu de 10 RON. Aproximativ 67% dintre consumatorii din piaţa ţintă doresc ca pila de unghii să fie din metal, iar 23% preferă să fie confecţionată din carton. Consumatorii de pile de unghii preferă să le achiziţioneze, în primul rând, din magazinele de produse cosmetice (60%), dar şi din cataloage ( 23%). În ceea ce priveşte canalele de promovare, consumatorii acestui produs sunt influenţaţi de reclamele din reviste ( în proporţie de 40% dintre aceştia), pliante ( 17%), internet şi televizor ( aproximativ 10% dintre aceste persoane).

În configurarea mixului de marketing a produsului Magic Nail vom ţine cont de toate aceste detalii pentru a putea safisface cu acest produs persoanele din segmentul pieţei ţintă.

Capitolul 2. Configurarea produsului

În centrul mixului de marketing al oricărei firme se află produsul, respectiv oferta, celelalte componente sunt condiţionate de existenţa şi particularităţile acestuia. Orice firmă, pentru a rezista mediului extern, destul de dur şi în continuă mişcare şi transformare, trebuie să-şi înnoiască mereu oferta, să o facă din ce în ce mai atrăgătoare.

Poziţia unui produs reprezintă modul în care respectivul produs este definit de consumatori pe baza atributelor importante, cu alte cuvinte locul pe care îl ocupă în mintea clienţilor, în raport cu produsele concurenţilor. Poziţia este dată de ansamblul impresiilor, percepţiilor şi sentimentelor pe care consumatorii şi le formează despre un produs, în comparaţie cu produsele concurenţilor.

2.1. Atributele pilei de unghii

Pila de unghii Magic Nail se adresează femeilor din municipiul Iaşi, cu un venit lunar mediu, în majoritate femei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 50 de ani având diferite niveluri de pregătire şi lucrând în toate segmentele economiei, fiind dispuse să plătească un preţ mai ridicat pentru un produs practic şi în acelaşi timp estetic. Prin acestă pilă de unghii dorim să impunem un nou standard pe piaţă, un raport excepţional între calitate şi preţ, oferind în acelaşi timp ceva nou consumatoarelor: pila are o suprafaţă metalică pentru unghii naturale şi o suprafaţă din carton destinată îngrijirii unghiilor false.

Forma pilei este dreptunghiulară, rotunjită la capete. Pila are o lungime de 8 cm, iar lungimea mânerului este de 4 cm.

Mânerul pilei de unghii Magic Nail este realizat dintr-un plastic cauciucat de diferite culori, începând de la cele deschise pentru persoanele mai tinere (roz, blue, lila, roşu), iar pentru persoanele în vârsta culori mai sobre (gri, negru, bleumarin), având o formă potrivită, uşor de manevrat şi este inscripţionat cu denumirea produsului.

Preview document

Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 1
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 2
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 3
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 4
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 5
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 6
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 7
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 8
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 9
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 10
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 11
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 12
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 13
Campanie de marketing - pilă de unghii - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Marketing - Pila de Unghii.doc

Ai nevoie de altceva?