Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 6288
Mărime: 223.54KB (arhivat)
Publicat de: Matei Fiodor Nicola
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Maxim Andrei
Cercetare de mkt pe probleme decizionale VITALKAT

Cuprins

  1. Problema decizională 2
  2. Obiectivele cercetării 2
  3. Metoda cercetării 3
  4. Operaţionalizarea 4
  5. Rezultatele cercetării 5
  6. Bugetul 11

Extras din proiect

Problema decizională

SC VITALKAT SRL este o firmă românească, specializată în producerea şi comercializarea produselor destinate hranei pentru pisici. În ultimii ani s-a constatat o creştere a atenţiei acordate animalelor de companie de aceea firma noastră doreşte să aducă pe piaţă un nou produs existent în două variante, atât pentru pisicile adulte cât şi pentru puii de pisică.

Scopul acestei cercetări este de a afla dacă lansarea pe piaţă al noului produs ar reprezenta un real succes pentru firma noastră. Dorim să aflăm totodată dacă deţinătorii de pisici ar fi interesaţi de apariţia pe piaţă a unui nou produs, dacă ar dori să-l încerce.

Obiectivele cercetării

În elaborarea acestei cercetări am avut în vedere mai multe obiective. În primul rând am dorit să aflăm principalele caracteristici pe care cumpărătorii de mâncare specială pentru pisici le au în vedere atunci când achiziţionează hrană pentru micile lor feline.

Un alt obiectiv vizează aflarea unui preţ orientativ, un preţ acceptabil pentru clienţi şi favorabil pentru firma noastră.

Dorim de asemenea să aflăm ce ingrediente consideră cumpărătorii acestui tip de mâncare ca fiind esenţiale în prepararea acestora şi care ar asigura necesarul zilnic în vitamine, minerale dar şi calorii.

Un alt obiectiv al cercetării noastre este acela de a afla dacă potenţialii clienţi ar fi interesaţi de apariţia unei noi mărci, care deţin un preţ rezonabil şi o calitate superioară sau vor rămâne fideli mărcii de produse pe care o achiziţionează în prezent.

Un alt aspect al cercetării de marketing vizează distribuţia şi anume aflarea celor mai potrivite locaţii în care am putea plasa produsele noastre şi ne-ar asigura un număr cât mai mare de consumatori.

Un ultim obiectiv are în vedere mijlocul de informare care deţine cel mai mare impact asupra potenţialilor nostri clienţi. Astfel vom cerceta eficacitatea mijloacelor de informare oferite de mass-media dar şi a celor de promovare pe care noi dorim sa le utilizăm, un exemplu ar fi pliantele ce vor fi introduse în fiecare pungă VITALKAT.

Metoda cercetării

Cercetarea de marketing cuprine obţinerea,evaluarea şi interpretarea de informaţii asupra situaţiilor şi deciziilor de marketing actuale şi viitoare ale unei întreprinderi.Ca metodă a cercetării de marketing am ales ancheta de tip stradal.

Am facut această alegere deoarece am considerat că e accesibilă şi se realizează cu costuri relativ mici. Principalul avantaj îl constituie faptul că am interacţionat în mod direct cu persoanele anchetate.În acest mod am putut observa reacţiile lor vis-a-vis de întrebările adresate, totodată testând sinceritatea răspunurilor primite. Pentru a realiza această anchetă am procedat la alegerea eşantionului nostru reprezentativ format din persoane deţinatoare de pisici, din mediul urban care fac parte din segmentul nostru ţintă,reprezentând potenţialii nostri clienţi.

Principalul instrument al anchetei îl reprezintă chestionarul care cuprinde o baterie de întrebări în al caror continut se regasesc obiectivele vizate de firma noastra. De aceea vom încerca să le explicam în randurile de mai jos.

Explicarea întrebărilor din chestionar

Prima întrebare am adresat-o deoarece chestinarul face referire doar la persoanele care au macar o pisică şi astfel am putut face diferenţa cu cei care nu au pisici deoarece aceştia din urmă nu vor cumpara mâncare pentru aceste animale neavând cui să o administreze.

A doua întrebare are rolul de a ne informa exact cu privire la vârsta acestor animale întrucât noul nostru produs trebuie să conţină două sortimente şi anume VITALKAT Junior şi VITALKAT Adult. Este foarte important să facem această distincţie întrucât cele două categorii reprezintă pisicile care au nevoie de o hrană specială pentru a se putea dezvolta normal, până la vârsta de 12 luni, respectiv de o altă hrană pentru a se putea menţine, la o vârstă de peste 12 luni.

Scopul întrebării numărul trei este acela de a afla preferinţele celor care au pisici referitor la ingredientele principale pe care ar trebui sa le conţină hrana acestor animale. Pisicile sunt animale care au nevoie de proteine pe care le pot găsi din abundenţă în carne dar şi de vitamine şi minerale pe care le oferă legumele, respectiv peştele.

Prin întrebarea a patra obţinem informaţii cu privire la tipul de hrană pe care oamenii o administreză zilnic micilor feline. Astfel vom afla câtă importanţă este acordată hranei special creată pentru animale.

Întrebarea numărul cinci ne ajută să ne formăm o parere despre consistenţa preferată de cumpărători. Să ştim astfel pe ce să ne axăm in fabricarea produsului nostru şi anume pe hrană uscată sau pe hrană umedă.

A şasea întrebare ne furnizează informaţii despre ordinea de preferinţă a principalelor caracteristici pe care clienţii le caută la acest tip de produse. Vom încerca astfel să orientăm produsele noastre în fabricare pe baza importanţei acordate acestor caracteristici.

Prin întrebarea a şaptea am urmărit gradul de satisfacţie sau de insatisfacţie în raport cu calitatea, preţul şi marca produselor pe care le achiziţionează în prezent.

Am formulat întrebarea a opta pentru a ne putea orienta din punct de vedere cantitatv ce gramaj ar trebui să deţină ambalajul ideal preferat de cumpărători.

Este foarte important să ştim cât anume cumparătorii alocă din venitul lor pentru hrana pisicilor.Întrebarea a noua, are rolul de a stabili acest lucru, astfel vom putea propune un preţ estimativ care să fie considerat accesibil de către viitorii clienţi.

Preview document

Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 1
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 2
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 3
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 4
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 5
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 6
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 7
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 8
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 9
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 10
Cercetare de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Cercetare de Marketing Mancare pentru Pisici - VITALKAT.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de marketing - săpun lichid Coral

SCURTA INTRODUCERE Aceasta lucrare prezinta lansarea pe piata a unui nou produs, un nou tip de sapun lichid, Coral. Lucrarea analizeaza...

Proiect Marketing - Nokia

1. DEFINIREA PROBLEMEI DE CERCETAT Nokia este liderul mondial în productia de telefoane mobile si furnizarea de retele de telecomunicatii fixe si...

Cercetări de marketing - Dacia Logan

CAPITOLUL 1. PIATA AUTO DIN ROMÂNIA 1.1 Introducere Anul 2005 a fost al cincilea an consecutiv de crestere a pietei auto, începând cu 2001....

Mâncarea pentru pisici - analiza pieței

Scurtă descriere a firmei Ȋnfiinţată în luna martie, anul 2007, cu sediul în oraşul Iaşi, firma noastră, Pet’s Paradise , specializată în...

Cercetare de marketing privind gama de produse Napolact

NAPOLACT – PREZENTARE GENERALA Date de identificare: Detalii de identificare NAPOLACT SA. Nume firma NAPOLACT SA Cod Unic de InregistrareRO...

Analiza pieței - mâncare pentru pisici

Rezumat introductiv Produsele pentru care am realizat mixul de marketing reprezinta mancare pentru pisici. Pentru a realiza acest lucru am...

Cercetare de Marketing - Cosmote

1) Scopul cercetarii. Studierea impactului reclamelor publicitare facute de rteaua de telefonie mobila COSMOTE. 2) Stabilirea obiectivelor....

Cercetare de Marketing Tuborg Christmas Brew

Definirea problemei Contextul decizional al clientului Clientul doreste sa afle daca este oportuna schimbarea aspectului sticlei promotionale de...

Te-ar putea interesa și

Mix de marketing mâncare pentru pisici - Vitalkat

Rezumat introductiv VITALKAT este o firma specializata in producerea si comercializarea produselor destinate hranei pentru pisici. Firma are...

Ai nevoie de altceva?