Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L.

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 5120
Mărime: 3.19MB (arhivat)
Publicat de: Alexandra M.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Șl. Dr. Ing. Olivia Negoiță
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor
Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti

Cuprins

  1. Capitolul 1 : Prezentarea firmei S.C. AVON COSMETICS S.R.L
  2. 1. Denumire si scurt istoric
  3. 2. Obiect de activitate :
  4. a) Sectorul in care activeaza compania
  5. b) Obiectul de activitate
  6. 3. Structura organizatorica:
  7. a) Descrierea structurii organizatorice: organigrama
  8. b) Analiza tipului de structura organizatorica
  9. 4. Concurentii:
  10. a) Analiza principalilor competitori
  11. b) Pozitionare vs competitie
  12. c) Amenintari
  13. d) Produse de subtitutie
  14. 5. Furnizori:
  15. a) Principalii furnizori
  16. b) Analiza pietei de materiale si servicii
  17. c) Puncte tari, puncte slabe
  18. 6. Intermediarii de marketing:
  19. a) Principalii intermediari de marketing
  20. b) Analiza pietei
  21. c) Puncte tari, puncte slabe
  22. 7. Segmente de piata ale organizatiei:
  23. a) Segmentarea pietei in care activeaza compania
  24. b) Analiza evolutiei pietei
  25. c) Tendintele pietei
  26. Capitolul 2: Produsele firmei : apa de parfum Today Tomorrow Always
  27. a) Descriere portofoliu, produsele companiei
  28. b) Categoria din care face parte produsul
  29. c) Curba ciclului de viata
  30. Capitolul 3 : Proiectarea chestionarului privind parerea consumatorilor asupra produsului ales
  31. a) Tipul de chestionar
  32. b) Variabilele studiului
  33. c) Intrebari de control
  34. d) Obiectivele studiului
  35. Capitolul 4: Realizarea interviului
  36. Capitolul 5: Prelucrarea datelor
  37. Capitolul 6: Concluzii

Extras din proiect

1.1 Denumire si scurt istoric

S.C. AVON COSMETICS S.R.L. este o companie de vânzări directe, producătoare de cosmetice, parfumuri, bijuterii și jucării din Statele Unite, înființată în anul 1886. Avon este o companie de multi-level marketing și este prezentă în peste 135 de țări.

Printre produsele Avon se numără produse de make-up, de îngrijire a tenului, a pielii și a părului, parfumuri, precum și bijuterii. Inițial compania se adresa publicului feminin dar și-a extins oferta și la produse pentru bărbați și pentru copii.

SCURT ISTORIC

Povestea Avon Cosmetics incepe in anul 1886, in urma cu peste 120 de ani,fondatorul sau David McConnell, un vanzator de carti din usa in usa care a inceput saofere mici parfumuri femeilor care ii cumparau cartile. In scurt timp a observat ca oamenii cumpara cartile special pentru parfumurile de trandafiri pe care le oferea. Asa a luat fiinta compania "California Perfume Company" cu sediul in New York. Prima reprezentanta Avon a fost doamna P. F. E. Albee o vaduva din Winchester. Pe masura ce parfumurile Avon au devenit din ce in ce mai populare ea a inceput saangajeze alte femei si sa le invete tehnica vanzarilor din usa in usa.Compania a fost redenumita Avon deoarece orasul in care traia David McConnellnumit Suffern on the Ramapo ii aducea acestuia aminte de orasul descris de Shakespeare,Stratford-on-Avon.

1886 - Un tanar pe nume David McConnell, ce vindea carti din usa in usa, decide sa le ofere clientelor sale un mic parfum la achizitionarea fiecarui volum. Ideea este atat de populara incat McConnell renunta la a mai vinde carti si se dedica vanzarii de parfumuri. Astfel ia nastere California Perfume Company.

In anul 1887, pentru David McConnell lucrau 12 femei vanzand o linie de 8 parfumuri.

1928 - Anii ’20. Deceniul exceselor si exuberantei de dupa primul razboi mondial. Se scrie Marele Gatsby, se canta jazz si se danseaza Charleston. Iar femeile isi castiga dreptul la vot, incepand cu 1920. In 1928, purtata de frenezia modernitatii, California Perfume Company devine AVON iar pentru a marca schimbarea isi muta birourile intr-unul din zgarie-norii nou construiti in Manhattan, un sediu demn de o companie cu 25.000 de Reprezentanti pe intreg teritoriul Statelor Unite.

1942 - Al Doilea Razboi Mondial schimba totul. Viata de familie se modifica din temelii pentru ca aproape toate femeile sunt angajate in fabric si uzine in locul barbatilor plecati in armata. Iar AVON se alatura acestui efort, mare parte din fabricile sale fiind reconvertite pentru produsele necesare pe front. Reuseste insa sa sustina moralul doamnelor si domnisoarelor oferindu-le mici moment de cochetarie, cu parfumuri precum Attention si Here’s My Heart.

1954 - Sfarsitul razboiului mondial marcheaza o noua era - a abundentei, a prosperitatii, a bucuriei. Apar suburbiile, garajele se umplu de masini, familiile se strang seara in fata televizorului. In 1954 debuteaza legendara campanie “AVON Calling” care devine imaginea emblematica a vanzarilor door- to-door. In acelasi an AVON deschide primele birouri in afara continentului nord-american, in Puerto Rico si Venezuela. chetarie, cu parfumuri precum Attention si Here’s My Heart.

1986 - Sunt anii in care computerul personal si misiunile spatiale fac lumea din ce in ce mai mica. Se lanseaza MTV-ul iar Madonna si Michael Jackson ajung in fiecare colt al planetei. In 1986 AVON devenea o companie globala, cu Reprezentante pe toate continentele lumii, si isi sarbatorea prima suta de ani.

1997 - Incepea epoca internetului si a comunicarii globale. “J” isi gasea loc in alfabetul digital, indiferent de limba sau de cultura. Planeta se transforma intr-un sat global, mai liber si mai prosper. Vanzarile AVON depaseau in 1997 pragul a 5 miliarde de dolari, iar aceasta afluenta se facea simtita si in sfera initiativelor caritabile, nou lansata Fundatia Avon aducand peste 50 de milioane de dolari pentru proiecte vizand sanatatea femeilor din lumea intreaga.

2002/2008/2010 - Ca in orice poveste captivanta, AVON Romania crestea si inova intr-un an cat altii in zece. Drept pentru care in 2002 AVON era deja liderul pe piata cosmeticelor din Romania. Tot atunci se lanseaza si www.avoncosmetics.ro oferind posibilitatea comenzilor on-line iar din 2008 se puteau comanda produse AVON intr-un simplu sms. In 2009 aparea primul card parfumat din Romania, oferind in premiera asigurarea contra cancerului la san. Iar in 2010 AVON Romania prezenta Cartea Dragostei si demara proiectul comunitatii AVON Connects. Prin astfel de initiative AVON devenea un brand atat de present in viata de zi cu zi incat 8 din 10 femei marturiseau ca au cumparat cel putin un produs AVON in decurs de un an.

2015 - Iar povestea este de-abia la inceput. Va continua cu frumusete, cu oportunitati, cu respect si grija, cu promisiunea unei zile de maine mai buna decat ziua de azi.

Sunt 129 de ani in care AVON a invatat de la fiecare angajat, Reprezentant sau client ca doar respectandu-ti integritatea etica poti sa pornesti de jos si sa ajungi atat de sus. AVON este compania care crede in iubire si in puterea nemasurata a feminitatii.

“Credem ca orice varsta are propriul sau farmec si ca orice femeie merita sa isi castige independenta financiara. Credem in culori si in zambetul larg al femeilor, atunci cand stim ca au incredere in ele. Credem cu forta si de aceea luptam impotriva cancerului la san si impotriva violentei domestice. Avem usile larg deschise si suntem primiti cu caldura in sufletul a milioane de femei din peste 100 de tari. “

1.2 Obiect de activitate

Avon este unul dintre marii producatori de cosmetice ai lumii, bazandu-se pe strategia vanzarilor directe prin cei peste 6 milioane de reprezentanti ai sai de pe intregul mapamondul. Compania apartine de sectorul bunurilor de consum non-ciclice pentru care, din perspectiva rotatiei sectoriale, momentul optim de investire este expansiunea tarzie. Rating-ul de guvernanta corporativa acordat de Governance Metrics International este mediu, cele mai notabile reprosuri aduse fiind legate de faptul ca directorul general este si presedintele CA si de modul de inregistrare al unor venituri, cheltuieli si active necorporale.

Avon Cosmetics Romania SRL a fost infiintata in anul 1997. Compania are ca obiect de activitate comert cu amanuntul altfel efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor, o companie de vanzari directe a produselor cosmetice. Sediul social al companiei este in Bucuresti, Sector 2.

1.3. Structura organizatorica

Incepand din 2002, Avon este liderul pietei de cosmetice din Romania. In prezent, 8din 10 femei cu varsta cuprinsa intre 15 si 59 de ani sunt cliente Avon. Compania avea initial sase zone de livrare care acopereau Bucurestiul. In 2003 produsele Avon erau deja distribuite in intreaga tara, prin 67 de zone de livrare. In prezent compania are 96 de zone de livrare la nivelul intregii tari, si aproximativ 100.000de reprezentanti de vanzari.Acum 10 ani,

Brosura Avon avea 32 de pagini, 67 de produse si aparea o data la 6luni. In 2007, Brosura Avon avea peste 150 de pagini, 600 de produse si era tiparita odata la 3 saptamani, in peste 800.000 de exemplare.In 2004, Avon a inceput lucrarile pentru constructia unui nou centru de distributie inBucuresti, la Chiajna.

Centrul inaugurat in 2006 livreaza lunar peste 7 milioane de produse in Romania, Bulgaria, Moldova, Albania si Macedonia. Pentru dezvoltarea lui,Avon a investit 12 milioane de USD, din surse proprii.In 2006, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 126 de milioane de USD, cu 15%mai mare fata de 2005.

Avon Romania este filiala nationala a Avon International, liderul pietei de cosmeticedin lume. Prezenta in 100 de tari, compania inregistreaza la nivel global o cifra de afaceride peste 8 miliarde de dolari anual.

Viziunea Avon

“Să fie compania care înțelege și satisface cel mai bine nevoile femeilor de pretutindeni în ceea ce privește produsele, serviciile și sentimentul împlinirii personale.”

Misiunea Avon

“Liderul mondial în frumusețe pentru clienții noștri”Construirea unui portofoliu unic de branduri cosmetice și legate de frumusețe, surclasândcompetitorii în ceea ce privește calitatea, inovația și valoarea, pentru a deveni companiacătre care se vor îndrepta cele mai multe femei din întreaga lume.

Bibliografie

http://www.manuelaavon.ro/istoria-avon/

http://www.tradeville.eu/documents/produse/actiuni-internationale/Avon_nota_de_companie_iulie _2011.pdf

http://www.securities.com/php/company-profile/RO/Avon_Cosmetics_Romania_SRL_ro_147067 9.html

http://www.scribd.com/doc/26775417/A-Von#scribd http://www.scritub.com/management/marketing/LUCRARE-DE-DISERTATIE-MIXUL-DE16113 923.php

https://www.academia.edu/7185352/

Preview document

Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 1
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 2
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 3
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 4
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 5
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 6
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 7
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 8
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 9
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 10
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 11
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 12
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 13
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 14
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 15
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 16
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 17
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 18
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 19
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 20
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 21
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 22
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 23
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 24
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 25
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 26
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 27
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 28
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 29
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 30
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 31
Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L. - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Cercetarea de marketing privind produsul Apa de parfum Today Tomorrow Always S.C. Avon Cosmetics S.R.L..docx

Alții au mai descărcat și

Studiu de piață pe firma Avon

CAPITOLUL I DESCRIEREA FIRMEI SCURT ISTORIC Avon,compania care a infrumusetat viata a milioane de femei. Cine nu a auzit de Avon?Dar cine ii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?